עבור לתוכן

ממיר 200 דיסקים לקבצים דרך אייטיונס - איזה פורמט?

Featured Replies

פורסם

קודם כל יש לציין שאני משתמש באייטיונס, כך שהפורמטים שאני יכול להשתמש בהם הם MP3/AAC/Apple Lossless. בAAC לא נראה לי שאני אשתמש, כך שהבחירה שלי היא בין MP3 לApple Lossless. מבדיקה שערכתי לא הצלחתי למצוא שום הבדל בין MP3 192KBPS ל-Apple Lossless :kopfpatsch:

ההפרש בגודל יוצא 317.4MB לאלבום לעומת 58.9MB - הבדל ענק

יש סיבה כלשהי להשתמש בלוסלס בכל זאת? לא בדיוק חסר לי מקום אבל אם אין לי שום תועלת בלוסלס אז סתם חבל...

פורסם

אם אתה לא שומע הבדל אז חבל להבזבז סתם מקום.. אבל בגדול, הלוסלס זה פורמט שאמור להיות איכותי כמו דיסק.

פורסם

עצה שלי - לך על פורמט הLOSSLESS.

נפח ומקום זה דברים שעם הזמן ילכו ויגדלו, מצד שני ברגע שהכנסת פעם אחת באיכות גרועה, לא תוכל כבר לשחזר יותר את האיכות.

נניח עוד כמה שנים תרצה לשמוע את השירים ותחבר למערכת ברמה גבוהה, אתה עלול מאוד להתאכזב.

בדיוק כמו שקרה לפני 5 שנים לאנשים שהמירו הכל לMP3 של 128 והיום מאוד מאוכזבים ופשוט מחקו הכול.

פורמט LOSSLESS יספק אותך גם עוד 20 שנה, כי האיכות זהה לחלוטין לCD המקורי

פורסם

עצה שלי - לך על פורמט הLOSSLESS.

נפח ומקום זה דברים שעם הזמן ילכו ויגדלו, מצד שני ברגע שהכנסת פעם אחת באיכות גרועה, לא תוכל כבר לשחזר יותר את האיכות.

נניח עוד כמה שנים תרצה לשמוע את השירים ותחבר למערכת ברמה גבוהה, אתה עלול מאוד להתאכזב.

בדיוק כמו שקרה לפני 5 שנים לאנשים שהמירו הכל לMP3 של 128 והיום מאוד מאוכזבים ופשוט מחקו הכול.

פורמט LOSSLESS יספק אותך גם עוד 20 שנה, כי האיכות זהה לחלוטין לCD המקורי

צודק. רק החיסרון הגדול שזה Apple Lossless ולא FLAC

פורסם

אז תעביר לFLAC !!!

זה פורמט מעולה ואמין.

ואפשר לגרום בעזרת כל מיני כלים לכך שגם IPOD ידע לקרוא אותם (ROCKBOX)

פורסם
  • מחבר

למה FLAC עדיף על APPLE LOSSLESS?

פורסם

apple lossless זה כמובן הפורמט הכי איכותי, החיסרון שהוא תופס לא מעט מקום.

אפשרות אחרת היא להמיר ל MP3 בקידוד גבוה, כלומר בין 250-320. כאן רוב האנשים לא מרגישים הבדל במילא, וזה גם תלוי באיכות הסט-אפ שיש לך.

כלומר, אם לא מדובר במערכת סטריאו מאוד יקרה במילא לא ניתן לשמוע את ההבדל.

אפשרות אחרת היא AAC של אפל, כמו MP3 רק נחשב ליותר איכותי. החסרון היחידי שלו הוא שרק איטיונס יודע לנגן אותו.

אגב, בעקרון מומלץ להמיר את הדיסקים למחשב בעזרת תוכנה מקצועית, יש לך את DBPOWERAMP (חינם, בגוגל), ששמה אתה יכול לעשות RIP לדיסקים ולהמיר לכל פורמט שאתה רוצה (כולל APPLE LOESSLESS)

בין APPLE LOSSLESS ל FLAC אין שום הבדל באיכות, רק קצת הבדל קטן בנפח הקבצים וכמובן שכל פורמט נתמך על ידי תוכנות אחרות (אלא אם כן אתה מתקין פלאגאינים שונים).

נ.ב היתרון הגדול בלוסלס, זה שגם אם כרגע אתה לא מרגיש הבדל בין זה לבין פורמט שמאבד מידע, ייתכן שבעתיד תהיה לך מערכת יותר טובה (או שאולי השמיעה שלך תשתפר ;) ) ולכן זה טוב לגיבוי מוזיקה. אבל במילא אתה עושה ריפ מדיסקים מקוריים שמן הסתם לא תזרוק אותם לפח אחר כך, אז זה לא הכרחי.

פורסם

ההבדל הוא ש apple lossless לא תוכל לנגן על כל דבר. (כל תוכנה או נגן).

לעומת FLAC שהופך ליותר ויותר לנפוץ.

פורסם

גם לדעתי שווה לך ללכת על FLAC

א. מפני שזה קודק שבנוי בקוד פתוח (בניגוד ל-apple lossless הסגור)

ב. זה פשוט נשמע הרבה יותר טוב מרוב ה-MP3 ששמעתי (יוצא דופן הוא קידוד V0 עם המקודד LAME שקשה עד בלתי אפשרי להבדיל בינו לבין ה-FLAC למרות שההבדל בנפח השירים הסופי עצום-לכן הוא עדיף כשמדובר במכשירים ניידים)

ג. כמעט כל תוכנה שאני מכיר יודעת לעבוד עם FLAC

ד. FLAC אפשר לפתוח חזרה ל-WAV בלי לאבד כלל איכות, ולחילופין ניתן לדחוס אותו לכל פורמט אחר שתעלה על דעתך, כאילו קודדת את השיר מדיסק מקורי.

ה. יותר ויותר מכשירים ניידים תומכים היום בניגון הפורמט (Rio Karma המזוקן היה הראשון לתמוך בו, אם אינני טועה)

אגב, אם כבר מדברים על תוכנה לקידוד הדיסקים-אני ממליץ לך על EAC החינמית

היא אומנם לא פשוטה להגדרה כמו itunes, אבל ברגע שתלמד להגדיר אותה בהתאם לצרכים שלך, תוכל להפיק ממנה הרבה יותר, ותהיה לך שליטה טובה יותר על התוצר הסופי.

פורסם

בקשר לקידוד (התיחסות לתוכנות שהמליצו). תתקין foobar2000 הקידוד דרכו מאד מאד מקצועי מהיר וחשוב - פשוט.

פורסם

מצטרף להמלצות!

גם FOOBAR2000

וגם EAC

תוכנות מצויינות :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

טוב נראה לי שירדתי מהלוסלס. אני חושב שאני אלך על MP3 192kbps. רציתי לדעת באיזו קונפיגורציה אני עלול לשים לב שהאיכות היא בעצם לא "משהו". כרגע כשאני שומע מוזיקה או בעצם כל דבר אחר שקשור לאודיו אני משתמש באוזניות CX300 שיש לי, שאיתן אני שומע נהדר כל קובץ (הכי גבוה אצלי כרגע זה 192kbps). אז אני חושב שאני אלך על זה.

אם יש לכם משהו להאיר את עיניי אני אשמח לשמוע. :)

פורסם

טוב נראה לי שירדתי מהלוסלס. אני חושב שאני אלך על MP3 192kbps. רציתי לדעת באיזו קונפיגורציה אני עלול לשים לב שהאיכות היא בעצם לא "משהו". כרגע כשאני שומע מוזיקה או בעצם כל דבר אחר שקשור לאודיו אני משתמש באוזניות CX300 שיש לי, שאיתן אני שומע נהדר כל קובץ (הכי גבוה אצלי כרגע זה 192kbps). אז אני חושב שאני אלך על זה.

אם יש לכם משהו להאיר את עיניי אני אשמח לשמוע. :)

שאם אתה לא הולך על לוסלס, וממיר לKBPS כזה, מומלץ יותר AAC של אפל. נחשב ליותר איכותי מ MP3 ותופס אותו מקום.

חסרון יחיד שרק איטיונס מנגן את הפורמט הזה, אז אם זה מפריע תלך על MP3 (אני בכל מקרה הייתי ממיר ל 256 לפחות, אבל שיקול שלך).

פורסם

תמיר ל- MP3 V0, עם LAME כמובן, ובשימוש עם EAC (ורק EAC) מקונפג היטב...

לדעתי, הקידוד הזה מאפשר את האיזון הכי טוב כיום בין נפח לאיכות.

פורסם

את ההבדל בין V0 ל-192CBR ניתן לשמוע בקלות גם עם אוזניות זולות יחסית כמו Sennheiser PMX100 (אם תשמע את אותו שיר בשתי האיכויות, לא תתקשה להבחין בעובדה שב-V0 הסאונד הרבה יותר דינמי ופתוח, והגבוהים נשמעים חדים יותר.)

קח גם על הדרך מדריך מקצועי לקינפוג EAC ולקידוד עם LAME ועם שאר הפורמטים הנפוצים דרכה:

http://jiggafellz.isa-geek.net/?page_id=106

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים