עבור לתוכן

זקוק לעזרה בבעיה מוזרה עם מסך

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

נתקלתי בבעיה מוזרה במסך חדש שקניתי, אך לפני שאני פונה לחנות בכוונה להחליפו חשבתי שיהיה נבון לשאול כאן קודם.

לפני בערך חודש וחצי קניתי מסך LCD חדש (22 אינץ' של ASUS). חיברתי את המסך למחשב בנוסף למסך שכבר היה ברשותי. כלומר, פרסתי את שולחן העבודה שלי על גבי 2 המסכים.

אתמול בערב החלה תופעה מוזרה מאוד. התמונה על המסך החדש פתאום נהייתה שחורה לגמרי והמסך נכנס כאילו למצב של sleep, ממש כאילו לא נגעתי במקלדת 20 דקות והמחשב החליט שהגיע הזמן לכבות את המסך. כמובן שהזזות שונות של העכבר לא העירו אותו ואפילו האור הכחול שמעיד על פעילות המסך נהיה אדום.

זה המקום לציין 2 דברים:

1. לא הופיע סימן של No Signal על המסך, כלומר, הוא עדיין זיהה שמחובר אליו המחשב.

2. המסך השני עובד בצורה תקינה ואני רואה בו בסדר.

ביצעתי מס' פעולות אותן אני אפרט פה ואת התוצאות שלהן:

1. חיזוק כל הכבלים המעורבים בחיבור המסך. תוצאה: לא עזר.

2. ניתוק וחיבור מחדש של המסך למחשב. תוצאה: לא עזר.

3. הצלבה של שני המסכים על גבי הכרטיס מסך. תוצאה: לא עזר. המסך הישן עדיין עבד תקין והחדש לא מראה כלום.

4. ביצוע Reset למחשב. תוצאה: עזר, המסך החדש חזר לתפקד לתקופת זמן מסויימת ושוב פתאום נהיה שחור.

5. שדרוג דרייברים לכרטיס מסך. תוצאה: לא עזר.

6. במהלך הזמן שהמסך החדש הפסיק לעבוד, שיניתו לו רזולוציה דרך הכלי של nVidia. תוצאה: עזר, חזרתי לראות במסך עד הפעם הבאה שהוא הפסיק לעבוד.

דבר נוסף שיש לציין - אין פרק זמן קבוע שאחריו המסך מחשיך.

אתם חושבים שיש עוד משהו שאני צריך לנסות? או שפשוט חבל לי על הזמן ואני פשוט צריך לפנות לחנות?

תודה,

אסף

פורסם

אתה בטוח שזה לא קורה במסגרת זמן מסוימת..? תבדוק לכל מקרה אין מה להפסיד-

לוח הבקרה> Power Options. תבדוק שלא מסומנת אופציה לכבות את המסך אחרי זמן מסוים.

פורסם
  • מחבר

היי,

בכוונה ציינתי שזה לא קורה כל פרק זמן מסויים. בדקתי והתופעה מתרחשת כל פרק זמן רנדומלי.

כמו כן, ביטלתי את האופציה ב-Power Options וזה לא עזר.

אסף

פורסם
  • מחבר

עדכון קטן, אבל חשוב...

כאשר המסך החדש מחובר לבד, כלומר ללא המסך הישן שלי, הכל עובד כרגיל והמסך אינו נכבה.

אני כבר נורא מבולבל, בהתחלה זה היה לי כמעט ברור שמדובר על בעיה במסך, עכשיו פתאום זה מתחיל "להריח" כמו בעיה בכרטיס מסך!?

דיעות? מחשבות?

אסף

פורסם

אני מלכתחילה ראיתי בעיה תוכנתית בזה ולא חומרתית.

זה נראה כאילו שאתה מחבר מסך אחד, יש לך שליטה ב Power Options שלו. אבל מרגע שחיברת עוד מסך אז אין לך בPower Saving אפשרויות לגבי המסך השני, זה נשאר אותו הדבר. משמע שאין אפשרות לשלוט בו. אין לך תוכנה כלשהי של שימוש בשני מסכים? תבדוק משהו בדרייברים של הכרטיס מסך לגבי זה.

והסיבה שפקפקתי בך ואמרתי לך לוודא היא כי אם מה שאמרתי עכשיו הוא נכון, אז אתה עלול לא לדעת מתי בידיוק עשית פעולה בפעם האחרונה במסך השני ולכן לא לדעת מתי הוא אמור לבצע כיבוי.

בכל מקרה זאת רק השערה, ואין לי שום רעיון לפיתרון לגביה. (אם זה בכלל נכון)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים