עבור לתוכן

כמה שאלות על סאונד היקפי במשחקים וסרטים

Featured Replies

פורסם

אז ככה . כרטיס הקול בלוח אם שלי תומך עד 7.1 (דרך 4 יציאות אנלוגיות) וגם כולל שני יציאות דיגיטליות (אופטית וקואקסיאלית) - הלוח אם הוא GIGABYTE P35DS3L . הבנתי מקצת קריאה שבשביל לקבל סראונד אמיתי מממשחקים עדיף לחבר אנלוגית (ברשותי Z5500 שהם 5.1) ולעומת זאת בסרטים שהם מן הסתם AC3 או DTS ו-DD צריך לחבר דיגיטלית כדי שהסראונד יעבור כמו שצריך . כמו כן אני יודע שהממשק הפופולרי במשחקים לסראונד הוא EAX (מתוצרת CREATIVE) . רציתי לדעת :

1. האם אני צודק בזה שכדי לקבל סראונד אמיתי ממשחקים עדיף לחבר אנלוגית ולא דיגיטלית ?

2. האם גם ללא כרטיס קול שתומך ב-EAX ניתן לקבל סראונד במשחקים ?

3. האם כרטיס הקול RAZER BARACUDA AC1 כמו שהוא יכול לקודד סטריאו לסראונד (לדוגמא בסרטים) יכול לעשות אותו דבר במשחקים ואיך התוצאה ?

4. איך בדיוק האוזניות RAZER BARACUDA HP1 עובדות ? כלומר , ללא כרטיס קול תומך EAX איך הן בדיוק הופכות את הסאונד לסראונד ומפרידות בין הכיוונים השונים ? אשמח מאוד אם מישהו יוכל להסביר לי זאת .

תודה רבה .

פורסם

אז ככה . כרטיס הקול בלוח אם שלי תומך עד 7.1 (דרך 4 יציאות אנלוגיות) וגם כולל שני יציאות דיגיטליות (אופטית וקואקסיאלית) - הלוח אם הוא GIGABYTE P35DS3L . הבנתי מקצת קריאה שבשביל לקבל סראונד אמיתי מממשחקים עדיף לחבר אנלוגית (ברשותי Z5500 שהם 5.1) ולעומת זאת בסרטים שהם מן הסתם AC3 או DTS ו-DD צריך לחבר דיגיטלית כדי שהסראונד יעבור כמו שצריך . כמו כן אני יודע שהממשק הפופולרי במשחקים לסראונד הוא EAX (מתוצרת CREATIVE) . רציתי לדעת :

1. האם אני צודק בזה שכדי לקבל סראונד אמיתי ממשחקים עדיף לחבר אנלוגית ולא דיגיטלית ?

2. האם גם ללא כרטיס קול שתומך ב-EAX ניתן לקבל סראונד במשחקים ?

3. האם כרטיס הקול RAZER BARACUDA AC1 כמו שהוא יכול לקודד סטריאו לסראונד (לדוגמא בסרטים) יכול לעשות אותו דבר במשחקים ואיך התוצאה ?

4. איך בדיוק האוזניות RAZER BARACUDA HP1 עובדות ? כלומר , ללא כרטיס קול תומך EAX איך הן בדיוק הופכות את הסאונד לסראונד ומפרידות בין הכיוונים השונים ? אשמח מאוד אם מישהו יוכל להסביר לי זאת .

תודה רבה .

1. לא יודע מה זה "סראונד אמיתי", אבל לא שמעתי אף פעם על חילוק כזה. בעקרון היציאות האנאלוגיות זה בשביל לחבר לרמקולים רגילים שמיועדים למחשב, דיגיטלית יותר מיועד לחיבור לרסיבר שמחובר לרמקולים "אמיתיים". מה שכן, קראתי פעם בביקורת אחת על ה Z5500 שטענו שבאופן כללי הוא נשמע יותר טוב בחיבור הדיגיטלי דווקא. אז עדיף להשוות ולנסות בעצמך. בכל מקרה שתי היציאות אמורות לעבוד באופן מלא. (כעקרון אנאלוגי עדיף כאשר יכולת הפיענוח של הכרטיס קול שלך טובה משל הרסיבר\רמקולים, ואילו דיגיטלי כאשר ההפך הוא הנכון).

2. כן, סראונד לא קשור דווקא ל EAX. EAX נותן ביצועים יותר טובים במשחקים לגבי הסאונד (אפקטים יותר "חיים" וכו'), אבל סראונד בכל מקרה יהיה לך.

3. לא כל כך הבנתי למה אתה מתכוון. אני חושב שכמעט כל המשחקים היום במילא תומכים בסראונד, אז אין צורך ב"המרה" כזאת. אם זה לאפקט שמדמה סראונד במקרה שהמשחק עצמו לא תומך בזה, אז אני לא יודע אבל לפי ההגיון נראה לי שכן.

4. כאמור זה לא קשור דווקא ל EAX, זה סוג של סמולציה שמדמה צליל הקפי. יש סקירה מקצועית כאן באתר על האוזניות האלה, תקרא שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים