עבור לתוכן

HP Pavilion dv6830 מול ה Dell Inspiron 1525 - לעבודה משרדית.

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני מתכוון לקנות מחשב נייד לעבודות משרדיות וגלישה באינטרנט (סטודנט).

מקריאה פה בפורום, וחיפוש קצר ברשת, ננעלתי פחות או יותר על שני מחשבים:

HP Pavilion dv 6830

Dell Inspiron 1525

שניהם, פחות או יותר, עם אותו מפרט ומחיר (המחירים נעים סביב4000-4400 כאשר הדל טיפה זול יותר ברוב החנויות) כך שמה שמכריע את הכף מבחנתי זה החברה.

מי מבין שניהם עדיף לדעתכם ?

ואולי בכלל יש המלצה למחשב אחר .. ?

תודה מראש לכולם !

פורסם

ה-Inspiron מגיע עם אחריות סטנדרטית ל-3 שנים - עבורי זה ההבדל הכי משמעותי.

פורסם

אם אתה סטודנט אתה לא מתכוון להזיז את הנייד הרבה? לסחוב אותו להרצאות? עם אורות פלורסנט?

אם תחשוב על זה ניידי ה-15.4" הם לא באמת ניידים, וקצת מגושמים וכבדים.

הייתי שוקל ללכת על מחשב ה-14.1-13.3 הקלילים יותר שניתן למצוא בסכומים דומים.

הדל Vostro 1310 לבינתיים הוא החביב עלי למטרה זו ב-4200 ש"ח:

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1310.htm

13.3" זה לא קטן כמו שזה נשמע, אבל זה כן יותר קל, והאמת לדעתי זה בדיוק במידה.

בקונפיגרציה הזו המעבד מספיק חזק, הזיכרון כרגיל 2GB, וכונן 160GB מהיר של 7200RPM, וכמובן 3 שנות אחריות של דל.

היתרון החשוב הוא שהמסך הוא מט לא מבריק - כלומר לא תסבול מהשתקפויות של חלונות/מנורות.

ושהוא יחסית קליל, עם סוללת 6 תאים הוא אמור לשקול באזור ה-2.2 ק"ג, משמעותי מאוד לעומת ה-3 ק"ג שאמור לשקול ה-HP שאתה חושב עליו.

החסרון הבודד שלו מבחינתי זה המחסור ביציאת SVIDEO לחיבור לטלוויזיות ישנות.

אגב ה-Vostro 1510 הוא אחיו הבכור שאני גם מעדיף על פני ה-1525 מאותן סיבות (של המסך) אם בכל זאת תחליט להתקע על 15.4".

אופציה חביבה וזולה הוא ה-LG R405 שניתן למצוא ב-3700 ש"ח:

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=6397

את ההפרש בין המעבדים ספק גדול שתרגיש לצרכים שלך, לעומת זאת הוא מגיע עם כונן קשיח גדול של 250GB, וכולל במחיר שלו מערכת הפעלה ויסטה בסיסית, וגם שנתיים אחריות שזה לא רע (בבאג מאפשרים לשדרג לשלוש שנים ב-200 ש"ח, מניח שגם לחנויות אחרות יש אופציה כזו).

חוץ מזה הוא 14.1" ושוקל רק 2.3 ק"ג, וגם מגיע עם היציאת טלוויזיה אם זו במקרה חשובה לך.

אבל לעומת סידרת ה-VOSTRO המסך שלו מבריק וכמו רבים יסבול מההשתקפויות.

אם אתה גר במרכז אמור להיות אותו פעיל בתצוגה של חנות HANDY בדיזנגוף סנטר.

ל-HP יש את ה-DV2750EJ במשקל 2.4 ק"ג ל-14.1" וניתן למצוא אותו ב-KSP ואייבורי ב-4200 ש"ח לתשלומים, מה שאומר 4000 מזומן.

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=5303

המפרט דומה ל-LG, רק כונן קשיח רגיל, לעומת זאת מקבלים ויסטה פרימיום ושלט. ויש מבצע לקנות מדפסת משולבת שווה ב-100 ש"ח בלבד.

המסך כמובן מבריק גם כן.

אבל.... האחריות היא רק שנה שזה בהחלט downside. אמורה להיות אופציה להרחיב את האחריות לשלוש שנים, בבאג לוקחים על זה 550 ש"ח נכבדים.

נראה לי שהוא גם בתצוגה בסנטר בחנות של באג.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המפורטת :) (וקבל את התנצלותי על העיקוב בתגובה, פשוט לא הייתי בסביבת מחשב..)

אז לאחר בדיקה קצרה, בעקבות המלצתך, ה - Vostro בהחלט קורץ לי.

הדבר היחידי שטיפה מפחיד אותי הוא הגודל, שכמו שהוא יתרון יכול להוות גם חסרון. אף פעם לא יצא לי להשתמש במחשב 13" ורציתי לדעת אם התנסת פעם במחשב כזה ?

אם כן, תוכל לתת חוות דעת קצרה על חווית השימוש בה (האם יש הבדל גדול בינו לנייד "רגיל") ?

האם המקלדת קטנה יותר מאשר במחשב "רגיל" ?

ודבר אחרון, שמעתי שמסכי מט נוטים להישרט נורא בקלות, עד כמה זה נכון ?

תודה רבה שוב על העזרה :)

פורסם

אני התנסתי בו רק בתצוגה של Notebookclub ואני מציע לך גם ללכת ולראות לפני שאתה מחליט.

תרים, תתרשם, תשתמש ותשווה מסכי מט לעומת מבריק.

באשר למסכי מט נשרטים - לא ידוע לי.

בד"כ דווקא כל מה שמבריק יותר נוטה לשריטות וטביעות אצבעות (אם אני משווה לציפוי מבריק על המכסה של המסך).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים