עבור לתוכן

שאלות על PCI-E לפני קניית כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

אהלן אנשים :)

קניתי מחשב חדש ואני לפני רכישת כרטיס מסך (כעת אני משתמש בOnBoard)

חשבתי קצת על כל ההמלצות, ההשוואות והמאמרים שלכם. קודם כל רוצה לומר תודה גדולה כלכך לכל מי שהשקיע. זה המקום הראשון שאני ניגש אליו כדי לבחור משהו לפני קניה, או כדי ללמוד על חומרה חדשה (מבחינתי).

יש לציין שקראתי את המדריך לPCIE כאן באתר, וקראתי לפחות 10 דיונים בפורומים כאן לגבי השאלה שלי לפני שהחלטתי לפרסם אותה כעת, כי לא הצלחתי למצוא תשובה לשאלתי.

אני מתלבט בין 9600GT או HD 4850/3850, וגיליתי שחלקם רצים על PCIE 2.0.

הלכתי ובדקתי את לוח האם שלי, GA-MA69VM-S2, וגיליתי כמה נתונים על סלוט הPCIE שלו:

נתוני עמוד הOverView:

Revolutionary PCI Express interface provides scalable bandwidth for multi-purpose usage. PCI-E x16 interface doubles the bandwidth of graphics interface of previous generation thus delivering the utmost gaming experience. PCI-E x1interface provides twice the bandwidth of PCI interface up to 250MB/s for new generation I/O peripheral devices.

נתונים טכניים מהמפרט המורחב:

1. 1 PCI Express x 16 slot

2. 1 PCI Express x 4 slot

כמה שאלות: האם כרטיס PCIE2.0 יעבוד לי על חריץ ה16 שלי. אני מתאר לעצמי שכן, רק כ1.0. האם אני צודק?

האם כדאי לי להתמקד בכרטיסי 1.0 ולא ב2.0? או ששווה לי בכל מקרה לקנות 2.0 כי הם טובים יותר מ1.0 גם כאשר הם מופחתי ביצועים?

למה GigaByte לא ציינו במפרט הפנימי שהחריץ הינו 1.0 כמו שציינו בעמוד הראשי. האם הם פשוט שכחו לכתוב או שיש הסבר יותר רציני מכך, כגון החריץ שלי איננו באמת 1.0 והוא רק X16?

כפי ששמתם לב אני ממש לא מבין בPCIE. מצטער אם השאלות שלי מביכות בבורותן אבל אני ממש רוצה לשחק Titan Quest ומת לשים כרטיס כמו שצריך על הלוח שלי כי כעת המכונה (הדנדנשה ביותר יש לציין) שלי לא מתמודדת עם המשחק הזה :)

תודה לכל העוזרים.

שלומי

פורסם

קצת סדר:

1. אלא אם כן מצויין בפירוש אחרת, כל PCIE X16 הוא מסוג 1.0. אם ללוח יש חיבור 2.0, תהיה בטוח שהייצרן יציין זאת. אין דבר כזה "סתם X16".

2. ישנם שני הבדלים בין 1.0 לבין 2.0: רוחב אפיק תקשורת וההספק שהסלוט עצמו מסוגל להעביר. ההבדל הראשון זניח למדי עבור כל כרטיס יחיד שהוא (כלומר, לא כרטיסים X2 ולא מערכי כרטיסים), שכן ההבדל המירבי בביצועים הוא פחות מ5%. ההבדל השני זניח לחלוטין, כי לכל כרטיס שדורש יותר הספק משסלוט 1.0 מסוגל להעביר תמיד יימצא חיבור מתח נוסף ישירות מהספק, ובד"כ גם מתאם בין החיבור הנ"ל לחיבורי מולקס רגילים (4PIN) אם אין לך חיבור ייעודי לכרטיס מסך מהספק.

3. כמו שהבנת, מבחינה פיזית אין שום בעייה כי התושבות והארכיטקטורה זהות לחלוטין.

4. יחד עם זאת, לפני שאתה קונה משהו, תוודא שהספק שלך מסוגל לעמוד בעומס הנוסף - בעיקר אם בזמן קניית המחשב הלכת על ספק תקציבי.

פורסם
  • מחבר

מה זה ספק תקציבי? אני מתאר לעצמי שאתה מתכוון לספק שבא אם המחשב או נפרד. וכן, אני יודע שאני צריך לשדרג את הנוכחי (שהוא גנרי וחלש).

ספק בעל 450-500 וואט יעשה את העבודה או שכדאי להשקיע ביותר?

ההבדל הראשון זניח למדי עבור כל כרטיס יחיד שהוא (כלומר, לא כרטיסים X2 ולא מערכי כרטיסים)

לא הבנתי: גם כרטיס PCIE 2.0 הוא כרטיס בודד. מה פספסתי כאן?

תודה רבה על התגובה

שלומי

פורסם

בעניין כרטיסים כפולים (ומשולשים... ומרובעים...):

גם לATI וגם לNVIDIA יש כרטיסים המורכבים מזוג ליבות, זוג מערכי זכרון וכו' - במקרה של NVIDIA מדובר גם בשני מעגלים מודפסים נפרדים. למרות הכפילות הזו, כרטיסים אלה (שיושבים ב"אריזה" משותפת) יושבים בסלוט PCIE בודד, שאמור להעביר נתונים לשני כרטיסים בעצם. במקרה זה, קצב העברת הנתונים יהיה בעל השפעה גבוהה יותר על הביצועים. הכרטיסים הנכנסים לקטגוריה הזו הם 3870X2, 9800GTX X2 ובקרוב מאוד גם ה4870X2. כל הנ"ל נמצאים הרבה מעל התקציב שלך בכל מקרה (2K צפונה...) ומיותרים למסכים בגודל ממוצע, והנושא הועלה סתם לידע כללי.

בנוסף לכרטיסים הנ"ל, כמעט כל כרטיס מסך בינוני ומעלה מהשנים האחרונות כולל את האפשרות להיות מוכל במערך כרטיסים, זהים בד"כ, כאשר כל אחד מהם יושב בסלוט נפרד אך כולם פועלים ביחד. במקרה זה אופן העברת הנתונים מהכרטיסים ללוח וחזרה שונה במקצת וגם במקרה זה לרוחב אפיק התקשורת תהיה השפעה גדולה יותר בחלק מהמקרים. גם אופציה זו אינה רלוונטית והוזכרה רק כידע כללי.

לגבי "ספק של 450-500 וואט":

לא קונים ספק לפי הספק כולל. בכל ספק יש מספר מסילות המספקות מספר רמות מתח שונות (3.3V, 5V, 12V). הרכיבים זוללי ההספק ביותר במערכת הם המעבד וכרטיס המסך, ושניהם ניזונים בסופו של דבר ממסילת ה12V בעיקר.

כאן המקום להדגיש שככל שהמתח גבוה יותר, קשה יותר להחזיק אותו יציב - ובהתאמה גם יקר יותר. ספקים זולים המתהדרים בהספק כולל של 400W משיגים זאת ע"י מתן הספק רב איפה שלא צריך, כלומר במסילות המתח הנמוך, בעוד שההספק על ה12V לא יספיק להחזיק מעבד וכרטיס מסך נורמליים. סתם בשביל השוואה, היה לי בזמנו ספק ג'נרי ב100 שקל שהתהדר בהספק "500W" בעוד שהזרם על ה12V היה 18 אמפר. הספק הנוכחי, LIBERTY של ENERMAX, הוא בעל הספק כולל של 400W בלבד אך מתוכם הוא מקדיש 30 אמפר למסילת ה12V.

כמעט לכל ספק בשוק ניתן למצוא טבלת הספקים לפי מסילות ובד"כ גם ביקורות באינטרנט (ובפרט באתר הזה). מציע לך לעבור עליהן לפני שאתה קונה ספק.

פורסם
  • מחבר

קודם כל- תודה גדולה על התגובה. למדתי ממנה המון.

לי יש מסך 22# שטוח של סמססונג.

אני רוצה לשחק משחקים אבל לא מחייב רמת פרטים קיצונית באיכותה או פרטיה.

האם אני אהיה מרוצה מהכרטיסים שציינתי למעלה (9600GT או HD 4850/3850) על סלוט הPCIE1 שלי, או שכדאי שאשקול כרטיסים אחרים טיפה יותר יקרים? (לא מעניינים אותי כרטיסים כפולי ליבה או crossFire)

יש לציין שאני מבצע את הרכישות שלי דרך EBAY (אני גר בברזיל) לכן רמת המחירים נמוכה יותר בשבילי.

פורסם

כיום ה4850 הוא הכרטיס המשתלם ביותר (לא רק מבין השלושה שציינת - אלא באופן כללי).

פורסם
  • מחבר

חיפשתי לי השוואות בין 4850 ל9600GT, והגעתי לToms Hardware, שהוא אתר טוב בעיני.

אז הרבה זרקו 4850, אבל רבים גם אמרו ש9800GTX נותן כיום תמורה טובה יותר לכסף.

מה אומר הX הזה. משהו שקשור לכמות מעבדים על הכרטיס או מספר דגם? האם הPCIE שלי יעבוד איתו טוב בלי לאבד יותר מדי ביצועים?

המחיר של 9800GTX & HD4850 מאוד קרוב כעת.

לפי הרשימה הבאה בYouGamers, 9600GTX ניתן ערך נמוך יותר לכסף שלו. אולי הרשימה לא מעודכנת כי המחירים שלו יורדים כל הזמן, אבל מה מבחינת ביצועים?

אני יודע שעשיתי מישמש מהטרד הזה, ואני כבר לא יודע לאן הוא שייך... :)

אני אפרסם את השאלה הזאתי בפורום כרטיסי מסך. תודה איש.

פורסם

GTX זה חלק משם הדגם ולא קשור למספר הליבות. מבחינת מחיר - במחירים של הארץ, ללא ספק ה4850 עדיף על ה9800GTX. לא יודע בכמה אתה יכול למצוא אותם, אבל כל עוד ה9800 יותר יקר לא שווה לקחת אותו.

פורסם
  • מחבר

ואם 9800 יעלה לי 20-40 דולר יותר או אותו הדבר, אז שווה לי לקחת אותו לדעתך?

4850-ב199$

9800 GTX- ב219$

פורסם

ה4850 טוב יותר מה9800GTX.

לשעתי אם לא נורא חשוב לך איכות מטורפת, תוכל להסתפק ב9600GT.

פורסם
  • מחבר

מפרט המחשב שלי הוא:

AMD2 athlon 64 4000+,

2 giga ram kingstone,

GigaByte motherboard- GA-MA69VM-S2,

2 HD sata & 1 old ata (Which i can remove if needed to)

dvdrw lg

ואת כל זה מחזיק ספק גנרי פשוט שבא עם המארז הסופר פשוט של חברה שלי (המחשב שודרג פני חודש ע"י כל הרכיבים הללו)

שאלה- האם Enermax 400W יחזיק לי את המכונה הזאתי עם 4850 או 9800GTX? אני חייב לשדרג את הספק הגנרי שלי בשביל לתמוך בכרטיס כזה, נכון? (לפי כל מפרט המחשב שציינתי בפניכם)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים