עבור לתוכן

שימוש ב- 2 תשתיות אינטרנט שונות לצורך גלישה - בו זמנית. אפשרי?

Featured Replies

פורסם

שלום רב לגולשי פורום HWZone הנכבדים,

ברשותי 2 כרטיסי רשת ו- 2 חיבורי אינטרנט:

• דרך בזק - דרך נתב, במהירות 2.5 מגה.
  • דרך הוט - ישירות למודם, במהירות 1.5 מגה.

השאלה:האם אפשרי לחבר כל חיבור אינטרנט לכרטיס רשת נפרד ולהשתמש בכל חיבור לגלישה בנפרד?

למשל: eMule דרך הוט וגלישה רגילה דרך בזק - זה בדיוק מה שאני צריך.

תודה רבה ולילה מקסים,

אורן.

פורסם

חשבתי על זה פעם.

רשת זה רשת ו IP זה IP, כך שכל כרטיס יקבל רשת אינטרנט.

השאלה היא איך אפשר לקבוע לתוכנות באיזה אינטרנט הם ישתמשו.

גם אני ישמח לדעת אם זה אפשרי, ואיך. :)

פורסם

אתה בהחלט יכול לעשות את זה אבל שים לב שהמודם כבלים יהיה מחובר עם חייגן כדי שלא יווצר מצב ששני חיבורים יעבדו במקביל...

אם החיבור כבלים שלך מוגדר כ MPLS ז"א חיבור ללא חייגן אתה יכול לבקש מהספק לשנות את צורת החיבור או לנתק את המודם כבלים בעת השימוש במודם ADSL.

ועכשיו השאלה שנשאלת היא למה לך לשלם על 2 תשתיות? תמיד ישנם פתרונות זולים בהרבה...

פורסם

זה יהיה דיי מורכב כי אתה צריך להגדיר שרמת התוכנה שתי רשתות נפרדות ואני לא בטו שזה יעבוד כמו שצריך בחלונות (אולי רק עם וירטואליזציה).

פורסם

שאלה מעניינת מאוד, קניתי לאחרונה לוח אם שבא עם 2 כרטיסים רשת onboard ותהיתי אם באמת אפשר לגשר ביניהם,

אבל כמו שArt Tatum אמר, כל אחד יקבל אייפי, איך אפשר לאחד את זה לכתובת אחת ? אולי צריך hub שבמקום מפצל מ1 ל2 מאחד 2 ל1.....

פורסם

מה שפותח הדיון שואל הוא לא multihoming אלא חלוקת שתי הרשתות לשתי יישומים שונים.

פורסם
  • מחבר

מה שפותח הדיון שואל הוא לא multihoming אלא חלוקת שתי הרשתות לשתי יישומים שונים.

בדיוק.

להגדיר ש- eMule יעבוד על ה- ADSL וכל השאר על הכבלים.

זה יהיה דיי מורכב כי אתה צריך להגדיר שרמת התוכנה שתי רשתות נפרדות ואני לא בטו שזה יעבוד כמו שצריך בחלונות (אולי רק עם וירטואליזציה).

אשמח ללמוד כיצד לעשות זאת למרות מורכבות העניין :)

אתה בהחלט יכול לעשות את זה אבל שים לב שהמודם כבלים יהיה מחובר עם חייגן כדי שלא יווצר מצב ששני חיבורים יעבדו במקביל...

אבל זה מה שאני רוצה - ששני החיבורים יעבדו במקביל.

ועכשיו השאלה שנשאלת היא למה לך לשלם על 2 תשתיות? תמיד ישנם פתרונות זולים בהרבה...

את ה- ADSL אני מקבל חינם, על הכבלים אני משלם. ה- ADSL לא על שמי ועל-כן יתכן כי ינותק במהלך החודשים הקרובים.

פורסם

כמו שציינתי מנערכת ההפעלה דיי מוגבלת ביכולות האלו ואלי אם היית יושב בלינוקס היית יכול להגיעה למצב הזה בצורה שקופה...

מה שכן ניתן לנסות זה להריץ מכונה וירטואלית שתעבוד עם חיבור אחד ובמקביל המכונה המערכת תעבוד עם חיבור אחר.

למשל: התקנת בתוך virtual box מערכת הפעלה כמו חלונות XP והגדרת שהמערכת תשתמש בכרטיס רשת הראשון שלך או בניתוב אליו דרך כרטיס וירטואלי של VB ובמקביל מערכת ההפעלה המארחת שעליה רצה המכונה הוירטואלית תשמש רק בכרטיס רשת השני.

אני מניח שאם אחד החיבורים מבוסס חייגן לא אמורה להיות התנגשות.

בתאוריה זה נשמע אפשרי אבל אף לא ראיתי משהו כזה בפרקטיקה, לפחות לא במחשב ביתי.

פורסם

זה יחסית די מורכב לעשות את זה בחלונות.

אם היה מדובר בתוכנה אחת שניגשת לכתובת IP אחת זה היה פשוט אבל במקרה הזה שמדובר על גישה לכלל האינטרנט זה קצת יותר בעייתי.

אני אפילו לא הייתי מתקרב בשביל זה לעשות מכונה וירטואלי או משהו בכיוון!

אני עשיתי משהו כזה בשביל רופא שיש לו את האינטרנט הביתי דרך נטויזן ועוד חיבור של קופ"ח מכבי ואת החיבור לתוכנה של מכבי אפשר לעשות רק דרך החיבור שלהם.

אז מה שעשיתי זה שהגדרתי את כרטיס הרשת שמחובר לנטויזן כראשון בין כרטיסי הרשת במחשב (חיבורי הרשת שלי>מתקדם>הגדרות מתקדמות)

ואז עשיתי קצת רחרוח בשביל לדעת לאיזו כתובת התוכנה של מכבי מתחברת וקבעתי ב route של חלונות שכל נסיון גישה לכתובות הזו יבוצע דרך הכרטיס של מכבי וכל השאר דרך נטויזן.

למיטב ידיעתי קיימת תוכנה שמגדירה גישה של תוכנות דרך חיבור רשת מסויים.

פורסם

כדרך אגב יש ראוטרים המסוגלים לקבל דבר כזה יחדיו...

ולעשות QOS

או בשפה יותר קלה LOAD BALANCE

יש כמה ראוטרים של סיסקו שיכולים לעמוד בדבר הזה בלי הגדרות תוכנה כאלה או אחרות..

בתנאי שהכבלים יהיה MPLS זה עושה את זה יותר קל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים