עבור לתוכן

בעיה בהגדרת שיתופים באחד מתוך 3 מחשבים

Featured Replies

פורסם

יש לי 3 מחשבים ברשת הביתית. נקרא להם AB CD ו EF.

הגדרתי שיתופים בכולם, וכמעט הכל עובד בסדר. השיתופים על AB ו CD עובדים. הם יכולים לגשת אחד לשני בלי שום בעיות והכל בסדר.

הבעיה מתחילה ב EF. מתוך EF ניתן לגשת לשיתופים של AB ו CD, אבל לא להפך.

AB אומר לי שאין גישה בכלל למחשב כשאני מנסה להכנס לשיתוף. CD מבקש ססמא (אין ססמא). רק אם אני נכנס ליוזר ה Administrator הוא סוף סוף מוכן לקבל את זה שיש שם שיתוף. כמובן שאני לא רוצה לעשות את זה דרך ה Administrator אלא דרך היוזר הרגיל מבלי ססמאות ובלי כלום. מיותר לציין שהמחשב מגיב יפה לפינגים, והאינטרנט דרכו עובד.

ניסיתי לחפש משהו של הרשאות, אבל לא מצאתי.

מה עושים?[br]פורסם בתאריך: 14.07.2008 בשעה 18:20:40

עוד כמה פרטים שאולי יעניינו - המחשב הבעייתי הוא לפטופ שמחובר בחיבור אלחוטי. לא יודע עד כמה זה רלוונטי, כי ניסיתי לחבר אותו בכבל והוא עדיין עשה בעיות.

יש עליו XPSP3 כשעל שאר המחשבים יש XPSP2.

פורסם

הייתי בטוח שרשמת תרגיל בגיאומטריה..

כנס בEF (חחח) בקליק ימני על המחשב שלי ל Manage, שם ל Local Users and Groups>>Users ותוסיף שם יוזר עם השם משתמש שקיים במחשב שממנו אתה רוצה לגשת אליו (אם יש סיסמה אז גם אותה) ותשים אותו בקבוצת Administrators

פורסם
  • מחבר

למה אני לא צריך לעשות את זה בשאר המחשבים? רק במחשב הזה?

פורסם

הסיבה שאתה מצליח להיכנס אליו עם ה Administrator היא מפני שהחשבון הזה קיים גם במחשב שאתה מנסה לגשת אליו (כנראה גם בלי סיסמה).

ברגע שאתה רוצה להיכנס אליו כאשר אתה על שם משתמש שלא קיים בו הוא יבקש ממך שם משתמש וסיסמה שכן קיימים בו.

לפי מה שהבנתי הוא מבקש רק סיסמה (בלי שם משתמש) וזאת קצת בעיה (של מיקרוסופט לא שלך), לכן פשוט תוסיף לו את השמות משתמש והסיסמאות מהמחשבים שמהם אתה רוצה לקבל אליו גישה ואז הוא לא יבקש ממך שום דבר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז למה הוא לא רצה שם משתמש או ססמא בשאר המחשבים? גם שם יש יוזרים שלא קיימים במחשבים האחרים

פורסם

אפשר לחפש הגיון בכל דבר אבל בינינו הזמן שלך הוא יקר וחבל שתבזבז אותו בנסיון להבין את XP..

פורסם
  • מחבר

אז וואלה, במקרה הזה אני דווקא רוצה להבין את ההגיון מאחורי העניין.

פורסם

תראה...ישנם כמה סוגי יוזרים...יש ADMINISTRATOR שהוא יוזר שמורשה להכל ויש POWER USER שמורשה רק לחלק מהדברים...ויש יוזר GUEST שההרשאות שלו הן מינימליות לחלוטין...השאלה היא באיזה יוזר המחשב שלא הצליח להתחבר משתמש , ואם נניח יצרת יוזר לפני כן אילו הרשאות היו ליוזר?

מעבר לכך אולי ישנה תוכנת פיירוול או אנטי וירוס שכולל עם החבילה שלו פיירוול שחוסם לצורך העניין את הגישה לתיקיית השיתוף באופן ויזואלי אבל בפינגים אתה כן מצליח להגיע...יתכן שמדובר בפורט חסום אולי ולאו דווקא בהרשאות ,שהרי הגישה בפינגים או בתצוגה נעשית בשני פרוטוקולים שונים.

אני מקווה שלא סיבכתי אותך עם ההסבר ומקווה שנתתי תשובה שתספק אותך :)

פורסם
  • מחבר

ככה בשלושת המחשבים יש את יוזר האדמיניסטרטור שאני לא עושה איתו כלום, ויש עוד יוזר ראשי שהוא על תקן אדמיניסטרטור. היוזר הרגיל שיש בכל מחשב (כמעט?). חוץ מזה אין לי עוד, לא גסטים ולא כלום. על שלושת המחשבים יש רק AVG ללא שום פיירוול (לא של WINDOWS, לא של AVG ולא כלום). במחינת הגדרות אבטחה (עד כמה שידוע לי) המחשבים זהים לחלוטין.

אז למה לשני מחשבים אפשר להכנס בלי בעיות, ולמחשב השלישי אי אפשר? יש איפשהו איזה הגדרות אבטחה שאני צריך לבדוק ולחפש?

פורסם

אתה עובד בSIMPLE FILE SHARING או לא?

פורסם
  • מחבר

לא

פורסם

מה ההרשאות ששמת על התיקיות ששיתפת בלפטופ?

נתת לUSERS וEVERYONE בהראשות שיתוף וגם בהרשאות אבטחה יכולת READ(לפחות ..)?

פורסם

תפעיל guest user במחשב שמבקש סיסמה...זה עשוי לבטל את בקשת הסיסמה עד כמה שאני זוכר...

פורסם
  • מחבר

פתרתי את הבעיה.

"Guest" היה מוגדר בתור DENY ב Local Policies.

ועוד שאלה - מבחינת אבטחה.

איך אני מוודא שאף אחד שלא עובר עם הלפטופ שלו ליד הרשת שלי, או מישהו מהאינטרנט לא נכנס לשיתופים שלי?

יש אפשר להגביל את הגישה לשיתוף רק למחשבים מסויימים?

פורסם

אתה מגדיר הצפנה בראוטר וככה מי שרוצה להתחבר לרשת שלך צריך להקיש את הסיסמה שהגדרת...בלי זה הוא לא יוכל לגלוש על הרשת שלך ולא להתחבר לשיתופים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים