עבור לתוכן

מתלבט בין Q9300 ל- E8400

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

אני לפני רכישת מחשב חדש ומתלבט ??? בין מעבד 4 ליבות Q9300 למעבד 2 ליבות E8400.

הבנתי כי 4 ליבות מתאים לריבוי ישומים. מה הכוונה המעשית ב"ריבוי ישומים" ? פתיחת מס' רב של דפי אקספלורר ? עבודה אקסל, ווורד , אינטרנט וסריקה בתוכנת אנטי וירוס במקביל ??

מה ההבדלים המעשיים בין 2 ל- 4 ליבות ? והאם זה נכון ש- "עדיף לקנות 4 ליבות במחשבה לטווח הרחוק" ?? ( כדי "למשוך" עוד שנה שנתים עד להחלפת המחשב או שדרוגו)

לא מתוכנן OC , לכן אין צורך להתייחס לנתון זה בדגמי המעבדים הנ"ל.

תודה.

פורסם

שתי ליבות כיום יותר משתלם במחיר, ונותן ביצועים טובים יותר במשחקים.

ההבדל הוא שכאשר משחקים ינצלו את החומרה הזאתי, אז יהיה שיפור בביצועים.

ולא "ריבוי יישומים" זה לא לפתוח עוד דפים ברשת או משהו כזה, זה יותר לכיוון נניח לראות סרטי וידאו ובאותו הזמן לצרוב משהו ובאותו הזמן לשחק במחשב.

רובנו לא עושים את זה או צריכים את זה.

אם אתה לא משתמש בתוכנות מאוד רציניות שצריכות את זה כמו תוכנות מתמטיות, אין לך סיבה כיום לקנות כזה.

פורסם
  • מחבר

:jump::jump::jump:

הקפצה.

עוד דעות ?

פורסם

אני הייתי לוקח את הQ9450 או Q9300, אלא אם בעיקר משחקים אתה הולך להריץ בו, ואז תקח את ה E8400

בכל מקרה

מחשב מרובה ליבות יחזיק לך יותר זמן

מצד שני E8400 לא עולה הרבה, ועוד שנתיים תוכל לשדרג ממש בקלות ובמחיר לא יקר.

שיקול שלך בסופו של דבר.

פורסם

כדאי שיהיה סטיקי 2 נגד 4 ליבות, השאלה הזאת חוזרת על עצמה המון פעמים

פורסם
  • מחבר
:jump: :jump:גם אני בעד סטיקי :jump: :jump: :yelclap:
פורסם

צריך להיות סטיקי בסגנון של:

"הדיון הרשמי: מעבדים, 2 ליבות מול 4 ליבות ומעלה"

;D

ככה כל אחד יוכל להסתכל שם ולראות מה אנשים חושבים וכו'.

חוץ מזה, אני מניח שעם הזמן גם דברים ישתנו (נניח עוד שנה+ יצאו משחקים שינצלו טוב יותר ריבוי ליבות)

פורסם

תגידו היתרון התאורטי של 4 ליבות בא לידי ביטוי באמת? נגיד שאני מריץ סריקת וירוסים ובמקביל אני גולש ורואה סרט. האם כל פעולה תהיה חלקה כאילו אני לא מריץ את הדברים האחרים בכלל?

פורסם

זה תלוי גם מאוד במערכת ההפעלה.

אני יודע שבלינוקס זה פועל מעולה

בחלונות - רק בVISTA עם SP1 כבר רואים שיפור רציני (ככה טוענים לפחות), כמה זה באמת מדוייק אני לא יודע.

מישהו אחר אולי יודע טוב יותר בבקשה?

פורסם

תגידו היתרון התאורטי של 4 ליבות בא לידי ביטוי באמת? נגיד שאני מריץ סריקת וירוסים ובמקביל אני גולש ורואה סרט. האם כל פעולה תהיה חלקה כאילו אני לא מריץ את הדברים האחרים בכלל?

משהו כזה.

המעבד לא יגביל אותך למשל, אבל הhd כן.

נגיד אתה רוצה לחלץ קובץ גדול בראר, לגלוש, לשחק משחק ולראות סרט - כל אלה "קטנים" על מעבד 4 ליבות, רק מה שיאט את כל הפעולות האלה זה ההארד דיסק, כי הוא יהיה עמוס ע"י פעולת החילוץ, וככה טעינת המשחק וכו' לא יעבדו מהר.

לפותח הת'ראד, גם אני שאלתי את עצמי את אותה שאלה לפני שקניתי את המחשב, כפי שאתה יכול לראות לבסוף לקחתי את הq9300, השיקול העיקרי - מחשבה לעתיד.

בהצלחה ותתחדש.

:)

פורסם

לגבי HD, טוב תמיד תוכל להשקיע בכאלו מהירים מאוד, או לקחת RAID 0 (המחירים לשני HD של 500 לא יקרים).

שוב תמיד יהיה מה שיגביל אותך, אבל זה יותר מחשבה לעתיד מאשר שימושי כיום.

פורסם

אני לא מבין מה הכוונה חשיבה לעתיד?

כשיצאו משחקים למרובעי ליבה יהיו כבר מעבדים הרבה יותר מתקדמים ממה שיש היום לא?

פורסם

למה אתה חושב שאומרים שכפולי ליבה טובים יותר במשחקים? בגלל תדר השעון.

אם תמהיר את הq9300 ל3ghz (מהירות הסטוק של 8400..) הוא יתן אותם ביצועים כמו ה8400.

פורסם

משהו כזה.

המעבד לא יגביל אותך למשל, אבל הhd כן.

נגיד אתה רוצה לחלץ קובץ גדול בראר, לגלוש, לשחק משחק ולראות סרט - כל אלה "קטנים" על מעבד 4 ליבות, רק מה שיאט את כל הפעולות האלה זה ההארד דיסק, כי הוא יהיה עמוס ע"י פעולת החילוץ, וככה טעינת המשחק וכו' לא יעבדו מהר.

לפותח הת'ראד, גם אני שאלתי את עצמי את אותה שאלה לפני שקניתי את המחשב, כפי שאתה יכול לראות לבסוף לקחתי את הq9300, השיקול העיקרי - מחשבה לעתיד.

בהצלחה ותתחדש.

:)

עד שה9300Q יהיה שמיש למשחקים וינוצל יהיו כבר בטח Q19300... :P

פורסם

ועד שהQ19300 ישומש יצא כבר Q19300000.

בקיצור לופ שלא יגמר לעולם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים