עבור לתוכן

קריסת המחשב 1950PRO

Featured Replies

פורסם

טוב תראו, כבר למעלה משנה יש לי את הבעיה הזאת, הכרטיס שלי 1950PRO של SAPPHIRE מתחמם.. ברור לי שזאת בעיה ידועה, וכבר הלכתי לחנות שלי, והתקינו לי כרטיס קירור... בחורף הטמפ' בסדר, אך בקיץ קיימת התחממות... ההתחממות היא בזמן משחק... למרות נסיונות של ניקיון המחשב, והעלאת מהירות המאווררים הבעיה נמשכת... אז עשיתי בדיקה... בזמן מנוחה הטמפ' היא 60 מעלות, ובעת הקריסה 74... השאלה שלי היא מדוע הכרטיס קורס כל כך מוקדם- בטמפ' של 74 מעלות? בעבר הטמפ' במנוחה הייתה 74 מעלות... ניסיתי לבטל את VPU RECOVER, ופשוט המחשב נתקע ולא קרס..

לא הלכתי לפורום קירור מפני שאני לא מבקש שתמצאו לי פיתרון לקירור הכרטיס, אלא שתעזרו לי עם עניין הקריסה המוקדמת.

תודה רבה

פורסם
  • מחבר

up

פורסם

תשמע, יש לי את אותו הכרטיס שיש לך, ובינתיים הוא עם קירור סטוק... הכרטיס שלי מגיע ל86 מעלות במאמץ ולא קורה לו כלום. אני לא חושב שהבעיה היא בגלל ההתחממות... עם איזה תוכנה אתה מנטר טמפרטורות ואיזה קירור שמו לך?

נ.ב. אני לא מנהל פורום, אבל תדע שהקפצה לא חוקית "תזכה" אותך באזהרה ולאחר שלוש אזהרות אתה תורחק מהפורום.

פורסם

פותח התרד..ב74 מעלות וגם ביותר שום כרטיס מסך לא קורס...

תבדוק טוב מה טמפ' שלך בזמן משחק...כמו כן תנסה לעדכן דרייברים..ולבדוק טמפ' של רכיבי החומרה האחרים...

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא כמעט בוודאות בכרטיס מסך, כבר עברתי את זה... אני בודק ב-ATITOOL ובזמן מאמץ וקריסה הטמפ' היא 74 מעלות... כבר ניסיתי כמה פעמים וזו הייתה טמפרטורת הקריסה... הדרייברים מעודכנים... מה יכולה להיות סיבה לקריסה מוקדמת כל כך?

טמפ' במנוחה:

Field Value

Sensor Properties

Sensor Type ITE IT8716F (ISA 290h)

GPU Sensor Type National LM63 (ATI-I2C 4Ch)

Motherboard Name Gigabyte M55S-S3

Chassis Intrusion Detected Yes

Temperatures

CPU 39 °C (102 °F)

CPU #1 / Core #1 41 °C (106 °F)

CPU #1 / Core #2 47 °C (117 °F)

GPU 63 °C (145 °F)

GPU Ambient 52 °C (126 °F)

WDC WD1600JS-00NCB1 37 °C (99 °F)

Cooling Fans

CPU 1566 RPM

Power Supply 947 RPM

Voltage Values

CPU Core 1.20 V

+3.3 V 3.26 V

+5 V 4.97 V

+12 V 12.03 V

+5 V Standby 4.95 V

VBAT Battery 3.09 V

DIMM 1.82 V

פורסם

תבדוק מה הטמפ' בשעת משחק..לא לצאת מהמשחק ולבדוק..אלה לפתוח מוניטור שיתעד את הטמפ' בזמן משחק..

מה המפרט של המערכת שלך ?

פורסם
  • מחבר

איך פותחים מוניטור של טמפ' בזמן משחק?

AMD 3800X2

1 GB RAM

GIGABYTE S3 M55S

פורסם

גם אצלי זה קרה.

אבל אני יודע שהטמפ הגיעה ל 90+ ....

בהצצה על הכרטיס כל אזור המאוורר היה מלא באבק שחסם לגמרי את זרימת האוויר לצלעות.

צריך לבדוק שהכרטיס נקי ושיש אוורור טוב במארז.

פורסם
  • מחבר

כרגיל הקריסה היא ב73-74 מעלות... אגב המאוורר נקי... הטמפ' ב-SPEEDFAN תחת temp3 היאר 42 ותחת CORE:45... זה פשוט הראה שזה גבוה... כאשר הייתה לי אותה בעיה בעבר חשבתי שזאת בעית ספק, אך לאחר מספר בדיקות ראית שזאת לא הבעיה (יש לי ספק ג'נרי)... מה עוד יכול להיות?

פורסם

1.אולי הטמפ לא באמת 73 ..

2.אולי הספק ,בכל זאת ?

פורסם
  • מחבר

כנראה שזאת באמת לא בעיית טמפ', כי דאגתי לקירור חיצוני לכרטיס, והוא קרס ב67 מעלות... ככה שזאת כנראה לא הבעיה... גם לא נראה שספק כח זאת הבעיה בגלל שלאחר הקריסה, המחשב עדיין פועל, כלומר אני שומע מאווררים והכל, פשוט לא רואים דבר במסך...

פורסם

דווקא מה שאתה אומר מחזק את הטענה שהספק אשם.

כאשר הכרטיס עובר גבול צריכת הספק מסוים הספק מכבה את עצמו כתוצאה מעומס יתר - למזלך יש לך בספק הגנה אחרת היית מקבל לוח אם וספק שרופים.

אני מציע לך לקחת מחבר ספק איכותי ולבדוק - או לפנות למעבדת מחשבים בקרבת ביתך שיבדקו הם.

פורסם
  • מחבר

אבל אם הספק מכבה את עצמו, לא המחשב כולו אמור לקרוס, כלומר המאווררים והכל? כי כרגע המאווררים פועלים לאחר הקריסה...

פורסם

הכרטיס דורש יותר הספק והספק לא יכול לספק לכן המחשב קורס... זה לא קשור לזה שעדיין יש מתח - בגלל זה המלצתי לך לא לעשות ניסוים אלא לבדוק עם ספק איכותי או ללכת למעבדה לשם שינוי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים