עבור לתוכן

צריך באופן דחוף פרטים או אתר עם פרטים על אל-פסק וחיבוריו!

Featured Replies

פורסם

לדוגמא:

יש לי ADSL ומודם אלקטל, האם ניתן איכשהו לחבר את המודם לאל-פסק כדי שבעת הפסקת חשמל האל-פסק יחזיק גם את המודם?

אם על האל-פסק כתוב 370W ועל הספק של המחשב כתוב 300W ולספק מחובר גם המסך (17 אינץ') אז האל-פסק יחזיק גם את המחשב וגם את המסך?

יש לי באל-פסק מאחור חיבור כמו של הכרטיס מסך וכתוב עליו REMOTE, למה זה משמש בדיוק?

באל פסק אני רואה מאחור חיבור לקו טלפון, איך בדיוק זה יכול להחזיק לי קו טלפון מתי שהקו מתנתק? הרי אני צריך להיות מחובר לבזק, לא?

אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלות ו/או להפנותי לאתר המסביר כל זאת.

תודה רבה.

פורסם
  • מחבר

לגבי ה-REMOTE לא כל כך הבנתי... איך זה בדיוק יכול לסגור לי לבד את התכניות ולבצע כיבוי מסודר? אחרי הכל זו "רק" סוללה גדולה...

לגבי החיבור לקו טלפון, הבנתי...

לגבי ההספק - השאלה שלי היא, אם אני מחבר לספק של המחשב את המסך ושל עוד כמה חוטים (למשל של המודם, אפשר להרכיב את זה על הכבל חשמל אני חושב), אז אם הספק נדלק (כלומר, לא נשרף) סימן שכל מה שמחובר אליו לא עובר את ה-300W, נכון? או שאני טועה?

והשאלה האחרונה וההכי חשובה לי - אפשר לתת לעוד מכשירים "לרכב" על חוטי הספק כדי שבעת הפסקת החשמל גם שאר המכשירים יישארו דלוקים?

פורסם

ראשית, תן יותר פרטים על האל פסק שלך:יצרן,מס' דגם וכו.

שנית,אין שום בעיה לחבר את המודם עצמו לאל פסק מאחר והמודם הוא צרכן חשמל קטן מאד.

שלישית, חיבור קו הטלפון באל פסק משמש כמסנן ומגן נגד נזקי ברקים, ושינויי מתח רשת קיצוניים, הוא אינו אמור ל"החזיק" את קו הטלפון מאחר וקו הטלפון עצמו אינו אמור לפול עם הפסקת החשמל מאחר ומרכזיות בזק מוגנות ע"י מערכות אל פסקעמצאיות (אלא אים כן הטלפון שלך נמצא מאחורי מרכזת ביתית או עיסקית שאינה מגובה חשמלית).

רביעית, חיבור ה remote משמש לשליטה על המחשב ע"י ה אל פסק במקרה של הפסקת חשמל ע"י הורדת תוכנה מתאימה מאתר יצרן האל פסק,לדוגמא: כיבוי המחשב ליפני שמצברי האל פסק מתרוקנים לחלוטין.

דבר אחרון, חיבור המסך לאל פסק הוא דבר אפשרי ואף רצוי ע"מ לבצע כיבוי ידני של המחשב למשל או לצורך עבודה בהפסקות חשמל קצרות אך מאחר והמסך הוא צרכן אנרגיה גדול יחסית הוא גורם לירידה בזמן הגיבוי של האל פסק ולכן מומלץ במצב זה לדאוג לכבות את המסך כאשר לא נמצאים לפרקי זמן ארוכים ליד המחשב (לא לעשר דקות או אפילו חצי שעה) ולדאוג שה power management יהיה מקונפג נכון (בחלק ממערכות האל פסק המתקדמות יותר ניתן לכבות את המסך אוטומטית ע"י תוכנת השליטה ב אלפסק).

מקווה שעזרתי

יאיר

פורסם
  • מחבר

תודה יאיר על התשובה הארוכה והיפה.

לגבי המודם - לחבר אותו לאל פסק או לספק? ואיך? פשוט לחשוף את חוטי כבל החשמל ולחבר?

לגבי ה remote, היכן ניתן למצוא תוכנה מתאימה לאל פסק שברשותי?

לגבי המסך, לחבר את המסך לאל פסק (יש מאחור שקע פנוי כנראה למסך) או לחבר את המסך לספק כוח של המחשב? מה יותר מומלץ? או שזה אותו דבר?

המון תודות.

פורסם

תודה יאיר על התשובה הארוכה והיפה.

לגבי המודם - לחבר אותו לאל פסק או לספק? ואיך? פשוט לחשוף את חוטי כבל החשמל ולחבר?

לגבי ה remote, היכן ניתן למצוא תוכנה מתאימה לאל פסק שברשותי?

לגבי המסך, לחבר את המסך לאל פסק (יש מאחור שקע פנוי כנראה למסך) או לחבר את המסך לספק כוח של המחשב? מה יותר מומלץ? או שזה אותו דבר?

המון תודות.

לאאאאאאאאא !

אם אתה רוצה שהמודם יהיה מוגן מפני ברקים - חבר אותו דרך חיבור המודם. אם אתה רוצה שהוא ימשיך לפעול גם בהפסקת חשמל - חבר את כבל המתח שלו אל ה UPS. אין צורך לחשוף חוטים, וזה אפילו מאד לא רצוי ! אל תשכח - האל פסק, הוא סוללה גדולה, אבל הוא מספק מתח של 220V למערכת ! זהו מתח זהה למתח שבקיר, והוא מסוכן.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, נשאלת השאלה: איך אני מחבר את כבל המתח של המודם ל UPS ?

יש ב UPS מאחור רק חיבורים ליציאות של הכבל חשמל של הספק/כרטיס מסך... זה לא שיש שם שקע של חשמל.. מה לעשות???

פורסם
  • מחבר

לא חשבתי שקיים כזה דבר, אני אבדוק.

תודה רבה.

פורסם
  • מחבר

שמתי לב שלא עניתם לי על השאלה הזו:

וזה חשוב לי כי יש רק 2 יציאות מאחורי ה USP, אחת תלך לספק של המחשב והשניה תלך למתאם (אם קיים כזה...) אז לא יהיה לי לאן לחבר את המסך והמקום היחיד אליו אני אוכל לחבר את המסך יהיה לספק של המחשב, זה בסדר או שזה יעמיס מדי?

ואיפה אני מוצא תוכנה שתתאים ליציאת ה REMOTE ושאלה אחרונה - לאן אני מחבר את הכבל של ה REMOTE ???

פורסם

ציטוט:לגבי המסך, לחבר את המסך לאל פסק (יש מאחור שקע פנוי כנראה למסך) או לחבר את המסך לספק כוח של המחשב? מה יותר מומלץ? או שזה אותו דבר?

אם מדובר במארז ATX הרי שאם תרצה שגם המסך יעבוד בהפסקות חשמל תצטרך לחבר את המסך ל UPS לשקע הפנוי או בעזרת מפצל שניתן לקנות בכל חנות עשה זאת בעצמך ודומיהן, שים לב שאופציה זו מקצרת את זמן הגיבוי של ה UPS אך מאפשרת לך לבצע "יציאה מסודרת" מהמחשב במקרה של הפסקת חשמל ארוכה.

במידה ומדובר במארז שאינו ATX הרי שבמילא המסך מוזן דרך הספק כך שהמסך יגובה ע"י ה UPS .

ציטוט:

ואיפה אני מוצא תוכנה שתתאים ליציאת ה REMOTE ושאלה אחרונה - לאן אני מחבר את הכבל של ה REMOTE

את התוכנה היתה אמור לקבל עם הUPS , אם לא תוכל להורידה מאתר היצרן, את הכבל מחברים לרוב ל COM PORT אבל יצרנים שונים מספקים אופציות שונות, נסה למצוא פרטים באתר היצרן או בחוברת הוראות ההפעלה בקיצור RTFM

יאיר

פורסם
  • מחבר

לגבי המסך, חיברתי אותו לאל פסק, נקווה שיהיה בסדר.

לגבי המודם, אנסה לארגן מתאם.

לגבי התוכנה - מצאתי באתר החברה, תודה.

ודבר אחרון - לגבי הכבל, אני לא יודע לאן לחבר אותו עדיין, אין לי חוברת ולא מצאתי פרטים באתר החברה... זה כבל שנראה כמו כבל שמתחבר לכרטיס מסך, לאן לחבר אותו?

פורסם
  • מחבר

מבט זריז ב-readme הראה לי את זה:

Required operating system:

Windows 95/98/NT 4.0.

Required hardware:

External RS232 port (COM1, COM2, COM3 or COM4).

Installation:

1. Plug the male end of the supplied communication cable into the back of the UPS. Plug the female end of the cable into an available COM port on the back of the computer.

2. Insert the installation diskette into the floppy disk drive (CD into CD-ROM drive) and then run Setup.exe to start the software installation. The setup program will guide you through the installation.

לא הבנתי בדיוק מה אני צריך...

פורסם
  • מחבר

אני רואה, אך יש לי 2 זהים לחלוטין, העליון (ששימש לחיבור עכבר בזמן הטובים) והתחתון, שאני לא יודע למה הוא משמש.

זה משנה לאן אני מחבר?

בינתיים אני מחבר לתחתון, נקווה שיהיה בסדר.

פורסם

יציאת רימוט היא כבל כמו של עכבר 9 פינים וצריכה כבל זהה ותוכנה למחשב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים