עבור לתוכן

שאלה על HD

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי שאלה על HD שתמיד רציתי לשאול.

האם סרט באיכות HD יוצג יותר איכותי במסך LCD של 32 אינץ מאשר מסך מחשב 22 אינץ?

אני בכלל לא הבנתי למה צריך מסך תומך HD. הרי גם במסך CRT 17 אינץ שיש לי, רואים יותר טוב סרט באיכות HD מאשר סרט באיכות אחרת.

איך זה הולך כל העניין הזא.

אפשר בבקשה הסבר מובן, ממישהו שמבין.

תודה

פורסם

בעיקרון לא צריך מסך מיוחד "תומך HD". מה שצריך זה מסך עם רזולוציה של 1080P ל full HD ו 720p ל HD לא מלא.

ה CRT שלך יכול להציג 720P בצורה מלאה.

פורסם

שלום.

יש לי שאלה על HD שתמיד רציתי לשאול.

האם סרט באיכות HD יוצג יותר איכותי במסך LCD של 32 אינץ מאשר מסך מחשב 22 אינץ?

אני בכלל לא הבנתי למה צריך מסך תומך HD. הרי גם במסך CRT 17 אינץ שיש לי, רואים יותר טוב סרט באיכות HD מאשר סרט באיכות אחרת.

איך זה הולך כל העניין הזא.

אפשר בבקשה הסבר מובן, ממישהו שמבין.

תודה

כשמדברים על "מסך תומך HD" מתכוונים בדרך כלל למסך טלויזיה, לא למסך מחשב.

ההבדל המהותי בין מסכי LCD ופלזמה לבין טלויזיות ישנות הוא שהם מסוגלות להציג תכני HD, מה שטלויזיות CRT ישנות לא מסוגלות לעשות.

(בזמנו היה נסיון לעבור לCRT שמציג HD, אבל זה נזנח למרות שיוצרו כמה דגמים כאלה).

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה.

נניח שבמסך CRT של 17 אינץ מוצג 720p בצורה מלאה, ובמסך של רזלוציה של 1080P מוצג בצורה מלאה.

האם בשני המסכים תיהיה את אותו האיכות של אותו הסרט?

או שבמסך ה1080P האיכות תיהיה יותר טובה מאשר מסך 17 אינץ המציג 720p?

פורסם

HD זה בסך הכל סרט ברזולוציה יותר גבוהה

לכן כל מה שאתה צריך זה מסך שיכול להציג את הרזולוציה הנדרשת - 1920x1080 ל-1080p ו 1280x720 ל720p

מה שזה אומר, שאם תראה סרט ברזולוציה גבוהה של 1080p במסך שהרזולוציה הטבעית שלו היא 1920x1080 אתה תראה את הסרט באיכות הגבוהה ביותר שאפשר

כמובן שאם תראה את הסרט במסך קטן יותר (נניח 10 אינץ') האיכות תהיה גבוהה גם כן בגלל שעדיין תראה את הסרט על הרזולוציה המקסימלית של המסך

אבל אם נניח תראה סרט ברזולוציה של 1080p שזו האיכות הכי גבוהה, על מסך 100", אתה תראה באיכות נמוכה יותר ממסך קטן יותר שהרזולוציה הטבעית שלו תואמת את הרזולוציה של הסרט וזה בגלל שהסרט יצטרך להמתח לרזולוציה שהוא לא אמור להיות מוצג בה וזה יפגע באיכות :]

תאמת אני לא זוכר כבר איזה רזולוציה יש במסך 17" CRT אבל אני מניח שרזולוציה נמוכה יותר מהרזולוציה במסך 17" LCD לכן בLCD אתה תראה טוב יותר :)

זה ההסבר על מה ששאלת.. עכשיו, הסבר יותר מפורט ומסובך ^^ יש פה:

http://he.wikipedia.org/wiki/HDTV

** אגב על מה שכתבת בשאלה האחרונה - בשני הרזולוציות של 1080p ו-720p אתה תראה 99% אותו דבר במסך 17" CRT בגלל שהרזולוציה שלו נמוכה וב17" LCD כנראה שיהיה הבדל קטן אבל הבדל :]

במסך 24" לעומת זה אתה תראה כבר הבדל גדול

פורסם
  • מחבר

אבל לטלויזית LCD של 42 אינץ שלא רשום אליה שהיא תומכת HD.

מה זה אומר?

הרי יש לך את את הגודל המתאים לשידורי 1080p, אז למה היא לא תומכת HD, ומסך CRT רגיל, כן יתמוך.

פורסם

אבל לטלויזית LCD של 42 אינץ שלא רשום אליה שהיא תומכת HD.

מה זה אומר?

הרי יש לך את את הגודל המתאים לשידורי 1080p, אז למה היא לא תומכת HD, ומסך CRT רגיל, כן יתמוך.

קודם כל גודל לא קשור ל HD.

HD זה כאמור רק עניין של רזולוציה, לפי התקן FULL HD זה רזולוציה של 1080P, ו HDREADY זה רזולוציה של 720P.

תיאורטית מסך פצפון של אייפוד יכול להיות HD, בעוד שטלויזית פלזמה ענקית יכולה לא לתמוך בו (יש אכן טלויזיות פלזמה כאלה, למרות שהיום זה כבר כמעט לא קיים אני חושב. היה מיועד בעיקר לשידורי טלויזיה רגילים).

חוץ מזה, כמו שכבר אמרתי LCD ופלזמה עובד אחרת לגמרי מ CRT מבחינה טכנולוגית, ולכן כל הטיפול שלהם ברזולוציה שונה לגמרי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים