עבור לתוכן

עזיבת מגמת מדעי המחשב

Featured Replies

פורסם

אני יודע, אבל אמרתי, מי שמגביר הנדסת תוכנה לוקח גם פיסיקה, אז אין צורך לציין את זה שהוא צריך פיסיקה, משום שזה ברור מאליו ובטוח יש לו

• תגובות 32
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני יודע, אבל אמרתי, מי שמגביר הנדסת תוכנה לוקח גם פיסיקה, אז אין צורך לציין את זה שהוא צריך פיסיקה, משום שזה ברור מאליו ובטוח יש לו

הכותב המקורי ציין שהוא לא לוקח פיסיקה בעקבות המעבר.

בנוגע ל4 יח' - זה פשוט פוגע לך מאוד בסכם.

מתמטיקה זה המקצוע שמשפיע על הסכם בצורה הכי חזקה. זה גם ייצור לך קשיים עם חוסרים בחומר בשנה א' של התואר.

האמת שאני כבר לא זוכר את החישוב המדויק של הסכם (עברו כבר כמה שנים מאז), אז אני לא סגור על איך 4 יח' משפיע. אני משער שכל המידע הזה יופיע באתר המועמדים של הטכניון.

פורסם

אני יודע בוודאות שבטכניון מתמטיקה ופיסיקה שקולים ביחס - 1.3.

שאר ה5 יח"ל הינם 1.25 - או לפחות המדעיים מביניהם, לא יודע לגבי ההומאני.

פורסם

מדעי המחשב שייכים לפקולטה למדעים מדוייקים. לא לפקולטה למדעי החיים.

פורסם

אני יודע בוודאות שבטכניון מתמטיקה ופיסיקה שקולים ביחס - 1.3.

זה נכון רק לגבי מתמטיקה ברמה של 5 יח' לימוד. אני לא יודע איך 4 יח' משפיע.

פורסם

מתמטיקה 4 יח"ל בדרך כלל מקבלים יחס של 1.1...

פורסם

מתמטיקה 4 יח"ל בדרך כלל מקבלים יחס של 1.1...

עד כמה אתה בטוח בזה ? למשל 3 יח' לימוד במתמטיקה כבר נחשב לא תקין, ולא תוכל להתקבל לטכניון על סמך הציון הזה.

חיפשתי באתר המועמדים ולא כתוב בשום מקום לגבי 4 יח' לימוד במתמטיקה וגם בכל הדוגמאות שהם נותנים שם תמיד מדובר על 5 יח' לימוד במתמטיקה.

כמו שכבר אמרתי אין לי ידע וודאי בנושא, אני מציע לך לבדוק מול היועצת שלכם בביה"ס או לשלוח אימייל למדור מועמדים אם אתה רוצה להיות בטוח.

יכול להיות ששוה לך לעשות את המאמץ לעלות ל5 יח' לימוד.

פורסם

יש הבדל של עולם ומלואו בין 3 ל4 יחידות לימוד....

תכלס למחשבון הסכם של הטכניון, תראה שזה 1.1 (בדקתי לפני שנתיים, אולי שינו מאז)

פורסם

מדעי המחשב שייכים לפקולטה למדעים מדוייקים. לא לפקולטה למדעי החיים.

כתבתי מדעי טבע\מדוייקים כי זה משתנה בין כל אוניברסיטה.

פורסם

לפותח הדיון - אתה שואף ללמוד מדעי המחשב/הנדסות בעתיד? אם כן תרחיב פיזיקה ותחסוך כאב ראש והרבה כסף בעתיד הלא רחוק. אם אין שאיפה ללמוד הנדסה/מדעי המחשב באקדמיה עזוב פיזיקה ותרחיב את המקצועות הכי אידיוטים שרק אפשר במטרה לסיים את התיכון עם ממוצע בגרויות כמה שיותר גבוה. אני יודע שיש את העניין של "יוקרה", אבל תאמין לי לאף אחד, אבל לאף אחד לא אכפת אם תעשה 5 יחידות גיאוגרפיה או 5 יחידות כימיה. בסופו של דבר מסתכלים רק על הממוצע הסופי.

אתה נמצא כרגע ב-5 יחידות מתמטיקה? מה המצב? מסתדר? אם הדילמה היא לקבל 85 ב-5 יחידות או 100 ב-4 תישאר ב-5. אם הדילמה היא לקבל 60 ב-5 או 90 ב-4 לך ל-4 יחידות בלי לחשוב פעמיים בכלל.

פורסם
  • מחבר

אני כבר ב-4. וכשיש רק 25 תלמידים מתוך 300 בחמש יח"ל אני חושב שזה לא הכי ריאלי בשבילי.

פורסם

אני כבר ב-4. וכשיש רק 25 תלמידים מתוך 300 בחמש יח"ל אני חושב שזה לא הכי ריאלי בשבילי.

איזה מן ביה"ס זה שרק 12% מהשכבה לומדת 5 יח'?

מתקשה להבין את זה.

פורסם

בית ספר סטנדרטי :nixweiss:

כיתת 5 יח"ל אצלי הייתה [או עודנה קיימת עד יום שני :P] עם 9 תלמידים בלבד, משכבה של כ120-130 תלמידים :smile1:

וזה במקרה הטוב 7.5% ואילו במקרה הרע 6.9% :P

פורסם

:o

כשאני הייתי בתיכון המגמה הריאלית (5 מתמטיקה/כימיה/פיסיקה) היתה המגמה הכי גדולה.

פורסם
Shocked

כשאני הייתי בתיכון המגמה הריאלית (5 מתמטיקה/כימיה/פיסיקה) היתה המגמה הכי גדולה.

כנראה זה היה לפני שנכנסה תקופת הבינוניות. תקופה שההורים לא אמרו דברים כמו "קח 3 יחידות בשביל מה להתאמץ?" ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים