עבור לתוכן

חיפוש אחר מחשב נייד ושאלות - 6000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אני בחיפוש אחר מחשב נייד לקראת שנה"ל הבאה עלינו לטובה. עקרונית, המחשב אמור לשמש סטודנט.

הצרכים העיקריים שיהיו לו הם: אינטרנט, עבודת משרד, מוזיקה ,סרטים וגם קצת משחקים (NFS וכדומה).

יש לי כמה מגבלות:

1. שלא יהיה לו יותר מדי משקל.

2. מסך שלא יעלה על 14" (נראה לי שזה כיוצא מתכונת המשקל).

כמה שאלות:

1. האם החיפוש אחר מחשב נייד הוא כמו החיפוש אחר מחשב נייח? אם לא, מה הכי חשוב במחשב נייד?

2. מסך מבריק\לא מבריק. מה היתרונות ומה החסרונות? מה הכי משתלם?

3. מהי החברה המומלצת למחשבים ניידים?

תודה לכולם על העזרה!

פורסם

ברוך הבא לפורום.

כשהתקציב מאפשר זאת, אני ממליץ על מחשב עסקי. למשל ה-Dell Latitude D630.

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=9467

מסך מאט (עדיף לדעתי, כי פחות סובל מהשתקפויות), 14", רזולוציה גבוהה, משקל 2.3KG, מערכת הפעלה Vista Business, אחריות ל-3 שנים.

פורסם
  • מחבר

ברוך הבא לפורום.

כשהתקציב מאפשר זאת, אני ממליץ על מחשב עסקי. למשל ה-Dell Latitude D630.

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=9467

מסך מאט (עדיף לדעתי, כי פחות סובל מהשתקפויות), 14", רזולוציה גבוהה, משקל 2.3KG, מערכת הפעלה Vista Business, אחריות ל-3 שנים.

ראיתי את הנתונים שלו. נראה די טוב, חוץ מהזיכרון של ה1 GB. המטרה שלי היא לא לעשות עוד תוספות מעבר למחיר שכתבתי. 6000 ש"ח זה גם ככה חריגה מהתקציב, אבל אני רוצה מחשב טוב שישמש אותי לאורך זמן.

עוד מישהו? למישהו יש תשובות לשאלות שלי?

פורסם
  • מחבר

up?

פורסם

1. לא נכון להגיד שהחיפוש דומה, במקרה של נייד אתה מקבל מוצר מוגמר ומוכן לשימוש שמגיע מיצרן אחד ובד"כ גם מיבואן אחד, בד"כ אם יש תקלה או משהו דפוק בדגם מסויים, זה משהו שמחקר באינטרנט על תלונות משתמשים יכול לגלות, בעוד במחשב נייח אתה תקנה מגוון רכיבים שמגיעים מיבואנים שונים ומורכבים ע"י החנות ע"י החלטה שרירותית ולא בהכרח בהתאמה מלאה, חלק המיומנות יותר חלק פחות - ותהיה תלוי בהן לאחריות.

האחריות על מחשבים ניידים לפעמים קצרה יותר, ותמיד יקרה יותר, אם מתקלקל לך רכיב כמו לוח אם או מסך מחוץ לתקופת האחריות זה יכול להיות עניין של אלפי שקלים ואתה סומך רק על היבואן והחלפים שלו במקרה שכזה, בעוד בנייח יש כמובן הרבה יותר אופציות ואתה לא מוגבל.

2. יש כרגע דיון בעמוד הראשון של הפורום הזה שדן בעניין, עקרונית משתמשים מקצועיים שגם באמת מתניידים עם המחשב ונתקלים באור שמש ופלורסנטים יגידו פה אחד שעדיף לא מבריק.

3. פה בפורום אוהבים להמליץ על DELL.. לא נראה לי שאתה יכול בהכרח להגיד שיש חברה שיותר טובה בהרבה מהאחרות באופן גורף, לכל חברה דגמים מרובים ששונים באיכותם. מה שכן יגידו לך שעדיף להמנע מחברה כמו Gigabyte שעדיין יחסית חדשה בעולם הניידים, אם כמה האהדה שצוברים כלפיהם בעולם לוחות האם וכרטיסי המסך של עולם הנייחים.

באשר להמלצות נוספות:

* ישנו הדל VOSTRO 1310 בתצורה הזו:

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1310-nvidia.htm

מסך 13.3" עם כרטיס 8400GS (שיספיק לגיימיג בסיסי ביותר), מעבד 2.4GHz חזק, 2GB זיכרון, מסך מאט, ואמור לשקול באזור ה-2.1 ק"ג עם סוללת 6 תאים. הכונן קשיח הוא 7200RPM שזה יתרון כי הוא מהיר מהרגילים, ללא מערכת הפעלה הוא עולה 5145 ש"ח.

אם אתה חושב לחבר לטלוויזיה יש לו רק יציאת DSUB ללא SVIDEO כך שלא יתאים למיושנות.

מבחינת סאונד אם אני לא טועה הוא מונו ורצוי להסתפק באוזניות איכותיות או רמקולים חיצוניים במקום.

בהשקעה לא מעטה וחריגה קטנה של 6355 ש"ח תקבל את גירסת ה-XPS M1330 שהתצורה הבסיסית שלו דומה, רק נראה יותר מגניב, מגיע גם עם יציאת HDMI, עם סלולה 9 תאים חזקה אז אמור לשקול באזור ה-2.2 ק"ג (תתעלם מה-1.8 ק"ג המטעה שהיבואן זורק לאוויר), והמערכת הפעלה VISTA PREMIUM כלולה.

אם זה באמת שווה את זה? כנראה שלא אבל תלוי בצרכים שלך וב-COOL FACTOR.

עוד אופציה הוא ה-LG R405 ב-4650 ש"ח עם מסך 14.1 אינץ'

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=5222

הזיכרון הוא 2GB בניגוד למפרט (שים לב לתמונה בצד הימני).

שוקל 2.35 ק"ג, מסך מבריק, כלול הכרטיס 8400GS, ומעבד 2.0 שהוא עדיין חזק למדי. הכונן הקשיח הוא רק 120GB שזה דיי מעט בימינו.

קח בחשבון שכלול כאן ה-VISTA Basic. האחריות הינה רק שנתיים, ניתן לרכוש הרחבת אחריות לשלוש שנים בתוספת של 200 ש"ח.

אם אתה רוצה להתרשם ממנו ראיתי אותו היום בחנות HANDY בדיזנגוף סנטר, ניתן להשתמש בו ולגלוש בו.

מהניידים של דל אתה יכול להתרשם בחנות אליה קישרתי בפתח תקווה (אמורים להיות רובם בתצוגה).

פורסם

3. פה בפורום אוהבים להמליץ על DELL.. לא נראה לי שאתה יכול בהכרח להגיד שיש חברה שיותר טובה בהרבה מהאחרות באופן גורף, לכל חברה דגמים מרובים ששונים באיכותם. מה שכן יגידו לך שעדיף להמנע מחברה כמו Gigabyte שעדיין יחסית חדשה בעולם הניידים, אם כמה האהדה שצוברים כלפיהם בעולם לוחות האם וכרטיסי המסך של עולם הנייחים.

לא מדויק. הכל תלוי בתקציב. באזור התקציב הנמוך, לא אהסס להמליץ על Gigabyte, כי הם יצרו אצלי רושם טוב יותר מאשר, נניח, MSI או Acer. קצת מעל לזה - DELL, בעיקר בגלל האחריות (היחידים בין ה"זולים" שנותנים אחריות 3 שנים כבסיס, HP ואפילו Lenovo, למען ההשוואה נותנות רק שנה.) אם התקציב גבוה יחסית, אמליץ כבר על מחשב מסדרה עסקית, כמו שעשיתי פה.

פורסם
  • מחבר

biodome,

תודה על התשובה הנרחבת. עזרת המון.

באמת הסתכלתי על הדגם הזה של דל (1310). אני רוצה מסך 14", אבל סביר להניח שאין הבדל משמעותי כ"כ ביניהם. שאר המפרט נראה סבבה.

מה שהפריע לי בו זה באמת העובדה שאין בו HDMI. סה טו.

QTTP,

כן, ראיתי את הדגם הזה, וההתלבטות העיקרית שלי היא בין ה1310 לD630. ה1310 לא נחשב עסקי?

שאלה נוספת- האם יש נייד (בעיקר של דל) באותו מפרט פחות או יותר כמו של ה1310 עם מסך 14" ויציאת HDMI?

אה, כן, ושלא יעלה כמו הM1330.

פורסם

כן, ראיתי את הדגם הזה, וההתלבטות העיקרית שלי היא בין ה1310 לD630. ה1310 לא נחשב עסקי?

ה-Vostro הוא דגם ביניים שהייתי מגדיר אותו כ"כמעט עסקי". יש לו מסך מאט והוא בנוי סולידי מאוד. אבל אין לו trackpoint ואין לו חיבור לתחנת עגינה.

פורסם

לדל אני לא מכיר, בכלל נראה שהכיוון הוא לנטוש את מחשבי ה-14" וללכת לכיוון ה-13.3" מבחינתם (שים לב שאין VOSTRO 1410, וגם את ה-1400 דל הורידו מהאתר שלהם).

אחרי התעסקות ארוכה היום ב-notebookclub אני יכול להגיד שההבדל בין 14" ל-15.4" כמעט ולא מורגש, לא מבחינת הגודל ולא המשקל. ברור שה-15 יותר מגושם בסופו של דבר, אבל יש הרבה דימיון ביניהם. לפחות כשמדובר ב-14 כמו ה-VOSTRO 1400 שהוא לא כזה קליל.

ה-13.3" לעומת זאת ההפרש במשקל מורגש, וגם מבחינת הגודל, שהוא עדיין בכלל לא קטן מדי כמו שאתה בטח מדמיין.

התרשמתי מאוד לטובה מה-1310 וחבל שאין לו יציאת SVIDEO לפחות כי אז הוא היה מושלם מבחינתי.

אם אתה רוצה HDMI אני מניח שאתה רוצה לחבר למסך LCD חיצוני? זאת ניתן לעשות גם עם חיבור DSUB וכבל RCA בד"כ, ומאמין שהאיכות תהיה סבירה, אם כי לך תדע.

לא נראה לי שיש לך הרבה אופציות מעבר לעוד השקעה קטנה ב-M1330, או בדיקה מה יש למתחרים להציע.

ל-LG יש 12" עם HDMI מתחת ל-6000 ש"ח, ה-E200, אבל אולי הוא כבר קטן לך מדי. ניתן להתרשם ממנו ולהשתמש בחנות HANDY בדיזנגוף סנטר.

אבל הכרטיס מסך הוא X1250 ולא יודע אם זה יספק אותך מבחינת גיימינג.

פורסם
  • מחבר

QTTP,

מה זה trackpoint?

biodome,

כנראה שהM1330 הולך להיכנס חזק לרשימה.

כן, אני ארצה את הS VIDEO וHDMI ככל הנראה.

שאלה נוספת ונקווה שאחרונה- מה ההבדל העיקרי בין הM1330 לD630?

והכוונה היא לא במעבד וכאלה, כי לזה רוב הסיכויים שלא ארגיש.

חבל לי להשקיע עוד 1000 ש"ח על משהו שאני אוכל לקבל תמורת פחות ושיספק אותי בדיוק לאותם צרכים.

לא לשכוח, זה מחשב לסטודנט.

פורסם

ראיתי את זה היום בנעה אולי זה יתאים

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=3497

# מעבד :

# Inte Core 2 Duo T8100 מעבד

# 2.1GHz מהירות

# 3MB cache 800MHz זכרון מטמון

# זיכרון :

# 2GB נפח

# 667MHz מהירות זיכרון

# 0 חריצי זיכרון פנויים

# 4GB קיבולת זכרון מקסימלית

# אחסון :

# 160GB גודל דיסק

# 5400RPM מהירות דיסק

# כוננים :

# כן DVD Multi Burner

# מסך :

# WXGA Supershine סוג

# 14.1 גודל

# 1280X800 רזולוציה

# תקשורת :

# כן מודם 56K

# כן כרטיס רשת

# כן Bluetooth

# כן WiFi 802.11

# גרפיקה :

# GMA X3100 כרטיס מסך

# 384MB זיכרון כרטיס מסך

# סאונד :

# מובנה כרטיס קול

# מובנים רמקולים

# יציאות :

# כן S-Video Out

# X 4 USB

# כן RJ-11

# כן RJ-45

# כן FireWire

# מערכת הפעלה :

# Vista Business XP PRO Flex Load מערכת הפעלה

# נתונים טכניים :

# 2.2KG משקל

# 6 CELL סוללה

# הערות :

# אחריות ושירות :

# שנתיים משך האחריות

# מעבדה סוג האחריות

אנא בחר את המוצרים שברצונך להשוות עם המוצר הנבחר ולחץ על ' להשוואה '.

פורסם

QTTP,

מה זה trackpoint?

זה הדבר הכי גאוני במחשבים ניידים, אבל אם אתה לא יודע מה זה, כנראה זה לא באמת הולך לשנות לך. ;)

שאלה נוספת ונקווה שאחרונה- מה ההבדל העיקרי בין הM1330 לD630?

ה-M1330 קטן יותר וקל יותר (קצת)

ל-M1330 מסך מבריק, ל-D630 מסך מאט.

ב-D630 אפשר לקבל מסך עם רזולוציה גבוהה יותר.

ב-M1330 יש HDMI אבל אין SVIDEO. ב-D630 אין אף אחד מאלה, למרות שיש SVIDEO בתחנת העגינה (נמכרת בנפרד). HDMI אין גם בתחנת העגינה, למרות שאפשר להשתמש במתאם DVI->HDMI. אבל צליל זה מן הסתם לא יעביר.

ראיתי את זה היום בנעה אולי זה יתאים

לא הייתי ממהר להמליץ על מחשבי NEC. הם חדשים מאוד פה ועוד אין מידע לגבי איכותם ואמינותם.

פורסם

עוד הבדל שב-D630 מקבלים כרטיס מסך מקצועי - NVIDIA Quadro NVS 135M. לא בטוח מה ההבדל בביצועים בינו לבין ה-8400GS מבחינתם משחקיות.

ה-D630 מגיע ברזולציית 1400x900 שזה יהיה הבדל דיי מורגש, חוץ מהעובדה שהמסך לא מבריק שאם אתה מתכוון לעבוד במקומות עם חלונות, או שמש או פלורסנטים - זה יתרון.

על איזה 1000 ש"ח אתה מדבר הם לא עולים בערך אותו דבר?

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-d630-nvidia.htm (תוסיף עוד 230 ש"ח

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-xps-m1330-t8300.htm

אגב עוד לא נתקלתי בניידים הסטנדרטים באחד שמגיע גם עם SVIDEO וגם HDMI, זה או-או (או אף אחד מהם). למרות שיש כזה כבל שמתאם מ-VGA ל-SVIDEO, במקריות אפילו יש לי אחד כזה, מעניין אם זה עובד. כבל כזה בדיוק:

http://www.amazon.com/EFORCITY-VGA-S-Video-RCA-Adaptor/dp/B000P3UB24

QttP - יש לך מושג אם זה אמור לעבוד? :P

הביקורת משתמשים באמאזון קוטלות אז כנראה שהסיכוי לא גבוה.

אגב עוד אופציה שאולי תעניין אותך, ה-HP 6910p

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=9551

הוא 14.1" המסך אמור להיות לא מבריק כי זו סידרה עסקית, יש כרטיס מסך נפרד ATI X2300, לא בטוח כמה הוא יעיל לגיימינג.

מכולם הוא בינתיים הכי דק שנתקלתי בו (גובה 29 מ"מ לכל האורך), ושוקל באמת כנראה רק 2KG (ה-M1330 לא שוקל באמת 1.8KG, זה מינימום, בתצורה הרגילה הוא כנראה 2.1-2.2KG).

הדגם הספציפי הזה הוא רק 1.8Ghz (שדוגרי מספיק לרוב), וכונן קשיח מצומצם של רק 80GB, אבל הוא גם קצת זול יותר.

בניגוד לרוב המיינסטרים של HP מגיע עם שלוש שנים אחריות.

פורסם
  • מחבר

Qttp,

עכשיו שאמרת שזה הדבר הכי גאוני שהומצא, אתה חייב להגיד =)

ז"א שלD630 גם ככה לא אוכל לחבר מסך , ללא תחנת העגינה.

אז מבחינתי אין הבדל. עדיף הVOSTRO במקרה הזה.

החלטתי שגם 13" יעשה את העבודה.

עכשיו אני אצטרך מחשב של DELL עם אפשרות חיבור למסך LCD, מסך מאט ומשקל סביר.

מה כן עונה על הדרישות האלה מבין כל המחשבים שהועלו כאן? או כאלה שלא, העיקר שיהיו של DELL.

פורסם

ז"א שלD630 גם ככה לא אוכל לחבר מסך , ללא תחנת העגינה.

תוכל, אבל רק ב-VGA.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים