עבור לתוכן

שאלה בנוגע לרכישת Windows Vista

Featured Replies

פורסם

היי לכולם!

הזמנתי מחשב חדש ויש לי התלבטות בנוגע לסוג מערכת ההפעלה שאני מתכוון להתקין לו.

נכון לעכשיו לא הזמנתי איתו כל מערכת הפעלה ותכננתי להתקין לו Windows XP SP2. (לפי מה שהבנתי, שקונים מחשב בלי מערכת הפעלה, מה שעושים זה בעצם כמו שמפרמטים: מגדירים את כונן הדיסקים ככונן הראשי ואז פשוט מתקינים את ה-windows כאילו המחשב פורמט - תקנו אותי אם אני טועה כי זה חשוב :P).

אבל בגלל שאני מתכנן לקחת 4GB של זיכרון, וכמובן מערכת 32 ביט לא תצליח לנצל את כל הזיכרון, תהיתי אם לקנות Vista 64 bit.

האם כדאי להתקין בהתחלה את ה-XP SP2 ורק עוד איזה חצי שנה לקנות מערכת של Vista 64 bit? יש שינוי במחירים?

ואם במידה ואני הולך על Vista כבר עכשיו, האם ה-Home Premium היא גרסא טובה, או שבאמת עדיף לחכות עוד כמה זמן ואז לקנות גרסאת Business או Ultimate ביותר זול? (או לחילופין, לנסות להשיג ממקומות אחרים).

הרבה תודה על התגובות!

פורסם

גם לXP יש גירסת 64 ביט (למרות שאני חושב שהיא יותר יקרה מהויסטה..)

ואם במידה ואני הולך על Vista כבר עכשיו, האם ה-Home Premium היא גרסא טובה, או שבאמת עדיף לחכות עוד כמה זמן ואז לקנות גרסאת Business או Ultimate ביותר זול? (או לחילופין, לנסות להשיג ממקומות אחרים).

הHome Premium בגירסת Retail מכיל את כל הקבצים הדרושים לכל הגירסאות של ויסטה (גם ה Ultimate), ההתקנה בוחרת את הגירסה על פי הסריאל שהכנסת..

פורסם
  • מחבר

גם לXP יש גירסת 64 ביט (למרות שאני חושב שהיא יותר יקרה מהויסטה..)

הHome Premium בגירסת Retail מכיל את כל הקבצים הדרושים לכל הגירסאות של ויסטה (גם ה Ultimate), ההתקנה בוחרת את הגירסה על פי הסריאל שהכנסת..

כלומר מומלץ לי לקנות כרגע Home Premium ואז מקסימום בעתיד לשדרג?

פורסם

תבדוק לפי הצרכים שלך מה הכי מתאים לך, ואת זה תקנה. אין טעם לקנות ויסטה אחת עכשיו ואחר כך לשדרג למהדורה עם קצת יותר פיצרים, תשדרג כבר רק לWindows 7 עוד שנה וחצי - שנתיים 8)

פורסם
  • מחבר

תבדוק לפי הצרכים שלך מה הכי מתאים לך, ואת זה תקנה. אין טעם לקנות ויסטה אחת עכשיו ואחר כך לשדרג למהדורה עם קצת יותר פיצרים, תשדרג כבר רק לWindows 7 עוד שנה וחצי - שנתיים 8)

תראה המחשב עצמו מיועד ל-3 שנים (+-) ככה שאם אני אקנה מערכת מחשב אני כבר אשאר איתה עד הסוף...

לפי מה שקראתי בתרד' הראשי פה של ה-64 נגד 32.. בגלל שיש לי זיכרון של 4GB ו-2 כרטיסי מסך 4850 שתומכים ב-Direct 10.1X, ה-VISTA יהיה הרבה יותר יעיל בשבילי לא?

פורסם

עדיין אין יותר מידי פרטים על WINDOWS 7, בגלל ש MS הודתה לאחרונה שויסטה היא כישלון, יכול להיות שכמו שהם עשו עם ME בזמנו, הם יתנו לבעלי ויסטה לשדרג במחיר מגוחך ל WINDOWS 7.

לגבי סוג גרסה, תוריד את הPDF הזה:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=bbc16ebf-4823-4a12-afe1-5b40b2ad3725&displaylang=en

תבחר מה שאתה צריך (תתחיל לקרוא מעמ' 17, שם יש טבלה מפורטת שמשווה את התכונות בין כל הגרסאות),

לגבי הקניה, אל תקנה בחנות, יש יותר זול, תסתכל בת'ארד הזה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=341600.msg2949088#msg2949088:

אני קניתי משם הום פרמיום ב 119$ כולל משלוח ומע"מ ומכס, ועם ה$ של היום זה ממש לא עושה חור בכיס.

פורסם

יש בעיה אם תחכה בגלל שהמחיר של גירסאת OEM עם מחשב חדש נמוך בהרבה מגירסאת מדף (פי 2 מחיר)

אז אם אתה מחליט ללכת על ויסטה אז כדי כבר עם המחשב החדש.

אני קניתי הום פרימיום X64 עם המחשב החדש שלי ואני לא מתחרט

הכל עובד חלק ויפה חוץ מהכרטיס טלויזיה הישן נושן שלי.

פורסם

עדיין אין יותר מידי פרטים על WINDOWS 7, בגלל ש MS הודתה לאחרונה שויסטה היא כישלון, יכול להיות שכמו שהם עשו עם ME בזמנו, הם יתנו לבעלי ויסטה לשדרג במחיר מגוחך ל WINDOWS 7.

תפסיק לדבר שטויות, מיקרוספט לא הודתה בזה שויסטה לא כישלון, כי ויסטה באמת לא כישלון.

פורסם
  • מחבר

תפסיק לדבר שטויות, מיקרוספט לא הודתה בזה שויסטה לא כישלון, כי ויסטה באמת לא כישלון.

^^^

מחזק

בינתיים קראתי הרבה ביקורות של משתמשים ביתיים (אני לא מדבר על אלכס וכל העסקים) ורובם-ככולם אמרו שויסטה עובד להם טוב יותר מאשר אקס פי... אז למה כישלון?..

פורסם

זה לא דיון על XP vs. Vista אבל אתה שוכח שהדרישות מינימום (מינימום - רק בשביל התקנה) של ויסטה זה ג'יגה זיכרון לעומת 64 מגה בXP

ולפי הדיונים שאני רואה כאן רוב האנשים שעוברים לVista עוברים שלא מרצונם (ע"ע DX10 ובעיות תמיכה אחרות)

פורסם
  • מחבר

זה לא דיון על XP vs. Vista אבל אתה שוכח שהדרישות מינימום (מינימום - רק בשביל התקנה) של ויסטה זה ג'יגה זיכרון לעומת 64 מגה בXP

ולפי הדיונים שאני רואה כאן רוב האנשים שעוברים לVista עוברים שלא מרצונם (ע"ע DX10 ובעיות תמיכה אחרות)

פתחתי את התרד' כדי לדעת אם שווה לי בכלל לקנות 64 ביט של ויסטה ישר עם המחשב?

פורסם

כשאתה קונה RETAIL אתה מקבל 64 ו-32 ביט.

פורסם
  • מחבר

כשאתה קונה RETAIL אתה מקבל 64 ו-32 ביט.

אבל כשאני מזמין יחד עם המחשב, אני לא קונה RETAIL, אני קונה OEM בעצם לא?

פורסם

ניתן גם לרגוש רשיון retail בלי בעיה יחד עם מחשב חדש כמוצר נפרד ולא באנדל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים