עבור לתוכן

מערכת קולנוע ביתית (4K)

Featured Replies

פורסם

טוב אחרי הרבה שנים יש לי כסף ואני רוצה להשקיע במערכת קולנוע ביתית שתעלה בערך 4K

ז"א אני רוצה רסיבר ורמקולים 5.1 , אני אשתמש בהם בעיקר לסרטים וגם מוזיקה.

לאחרונה נכנסתי חזק למוזייקת טראנס ומאז אפשר להגיד שאני רק מקשיב לזה.

וגם מכיוון שאין לי מקום בבית אני חושב ללכת על רמקולים מדפיים (האם זה משנה משהו מרמקולים עומדים?)

יש הצעות ?

וגם אמרו לי שאני אצטרך לקנות בהתאם כרטיס קול , רציתי לשאול במה זה יעזור? כמה יעלה לי כרטיס קול לא מקצועי אבל שיתאים למערכת?

וגם רציתי לשאול אם מישהו מבין אך משמעים מוזיקה יעני זה הרי לא כמו בסרטים במיוחד מתחלק ל 5 רמקולים ויותר. אז אך זה במוזיקה .

טוב אני חושב שאלתי את כל מה שרציתי

תודה רבה!

פורסם

כדי לנגן אתה צריך כרטיס קול שתומך בסראונד. בלוחות האם החדשים הכרטיס קול המובנה תומך, בישנים לא ותצטרך לקנות כרטיס קול בשביל זה.

לא סיפור יקר ואפשר נגיד בסביבות ה300שח לקנות, במילא אתה לא קונה מערכת יוקרתית שדורשת יותר מזה.

מוזיקה בעקרון לא שומעים בסראונד אלא בסטריאו, כלומר גם אם יש לך מערכת סראונד עם 5 רמקולים, אתה עדיין תשמע רק משני הרמקולים הקדמיים. יש מעט אלבומים שהוקלטו בסראונד, אבל הם נדירים למדי.

היתרון של סראונד הוא רק לסרטים (שתומכים בסראונד, היום זה הסטדנדרט בסרטי DVD) ומשחקי מחשב. אם המטרה שלך היא רק שמיעת מוזיקה רק מהסראונד ותקנה מגבר סטריאו + שני רמקולים ותקבל תמורה הרבה יותר טובה לכסך שלך.

לגבי המלצות, לא יכול להמליץ על משהו מסויים, כנראה תצטרך לחלק את התקציב, 2K לרסיבר (נניח YAMAHA) ו 2K לסט רמקולים. הכי טוב ללכת לחנות סטריאו (לא לחנות למוצרי חשמל סתם) לשבת ולשמוע כמה סטים עד שתשמע משהו שתהיה מרוצה ממנו.

בעקרון למוזיקת טראנס לא חייבים מערכת יקרה מאוד, כי זה נשמע טוב בכל מערכת... מה שכן, יש עדיפות לרמקולים עם באסים חזקים וסאונד עם "נוכחות" (למשל רמקולים של סרווין ווגה)

פורסם
  • מחבר

יש לי P5B deluxe אם אני לא טועה X:

אני מקשיב הרבה למוזיקה יעני כשאני לא משחק או מסתכל סרטים תמיד המוזיקה דולקת

אבל סרטים ומשחקים זה גם לא משהו שאני אוותר עליו אז אני חושב על ה5.1

ותודה רבה

פורסם

בעקרון ה-Z5500 יעשו את העבודה מעולה.

שאומנם עולים "רק" 2,500 ש"ח.

לדעתי, סט סראונד (מדפיים) ב-4K לא יציג הפרש ששווה את ההפרש מה-Z5500.

אגב, לקרייטיב יש סט מאד מוצלח, ה-S750, שכבר יותר מתקרב לתקציב שלך (3.5K)

שמעתי אותו, סט מעולה.

תמיד תוכל ללכת לשמוע בחנות למוצרי אודיו יעודית,

תשמע כל מני סטים. כמו שכבר נאמר.

פורסם

בעקרון ה-Z5500 יעשו את העבודה מעולה.

שאומנם עולים "רק" 2,500 ש"ח.

לדעתי, סט סראונד (מדפיים) ב-4K לא יציג הפרש ששווה את ההפרש מה-Z5500.

אגב, לקרייטיב יש סט מאד מוצלח, ה-S750, שכבר יותר מתקרב לתקציב שלך (3.5K)

שמעתי אותו, סט מעולה.

תמיד תוכל ללכת לשמוע בחנות למוצרי אודיו יעודית,

תשמע כל מני סטים. כמו שכבר נאמר.

אני די נוטה להצטרף להמלצה, למרות שאישית אני מעדיף מערכות סטריאו "אמיתיות" על פני רמקולים למחשב - מכיוון שכאן יש לך תקציב די נמוך יכול להיות שלא יהיה ממש הפרש. התלונה היחידה ששמעתי על ה Z5500 היא שבסוגי מוזיקה "רכים" יחסית הבאסים מוגזמים מדי - אבל אתה שומע טראנס אני מניח שזה דווקא יבוא כיתרון.

פורסם
  • מחבר

אבל בתקציב של 4K אני חושב שעדיף להשקיע במערכת קולנוע ביתית מאשר רמקולים למחשב.. :\

מה זה לא עדיף?

פורסם

הם אומנם מתיוגים בזאפ כרמקולים למחשב,

אך הם הרבה מעבר לכך. (בייחוד הקרייטיב)

למעשה, ה-Z5500 נחשבים רמקולים מאד פופלרים, למרות מחירם האסטרוני (ביחס לרמקולים למחשב)

הקרייטיב (Creative GigaWorks S750 THX 7.1)

קצת פחות פופלרים, אבל שניהם מדורגים כרמקולים הטובים ביותר למחשב. (!)

הבעיה שקשה למצוא ב-2500-2000 סט 5 רמקולים מחברה שאינה עלומת שם (או ג'נרית)

מה שאומר שהאיכות תיהיה - בינונית ומטה.

ב-1500-2000 אפשר להשיג מגבר YAHAMA נחמד. פחות - לא משתלם.

המוצא היחיד שלך מהסיפור הזה,

אם אתה לא מעוניין ברמקול למחשב, הוא פשוט לרכוש יד שנייה.

פורסם
  • מחבר

טוב אחרי אחרי התלבטות אני חושב אני אלך על רמקולים למחשב...

אז כדאי לי ללכת על Z5500 ? (אני רוצה 5.1)

ואם מישהו יכול להגיד מה אורך הכבלים בתוך המערכת ?

אני תולה את הרמקולים. מישהו יכול להגיד כמה מטר מעל איפה שאני יושב וכו' ?

תודה

פורסם

תבדוק באתר של לוג'יטק את כל האורכים והדברים האלה,

אם אני זוכר נכון הכבלים שלהם מאד ארוכים, לפחות 4 מטר לאחורים, וקצת פחות לקידמיים.

פורסם
  • מחבר

והכי טוב זה הZ5500?

פורסם

טוב אחרי הרבה שנים יש לי כסף ואני רוצה להשקיע במערכת קולנוע ביתית שתעלה בערך 4K

ז"א אני רוצה רסיבר ורמקולים 5.1 , אני אשתמש בהם בעיקר לסרטים וגם מוזיקה.

לאחרונה נכנסתי חזק למוזייקת טראנס ומאז אפשר להגיד שאני רק מקשיב לזה.

וגם מכיוון שאין לי מקום בבית אני חושב ללכת על רמקולים מדפיים (האם זה משנה משהו מרמקולים עומדים?)

יש הצעות ?

וגם אמרו לי שאני אצטרך לקנות בהתאם כרטיס קול , רציתי לשאול במה זה יעזור? כמה יעלה לי כרטיס קול לא מקצועי אבל שיתאים למערכת?

וגם רציתי לשאול אם מישהו מבין אך משמעים מוזיקה יעני זה הרי לא כמו בסרטים במיוחד מתחלק ל 5 רמקולים ויותר. אז אך זה במוזיקה .

למיטב הבנתי, הסטלייטים בכל המערכות האלה חלשים יחסית והסאב יחסית חזק - כלומר, צלילי באס, שהיו אמורים להיות באחד הרמקולים הקדמיים, יועברו לסאב, כי הסטילייטים מיועדים לmid-range כלומר צלילים גבוהים-בינוניים ולא לנמוכים.

התוצאה - סטריאו אמיתי ונקי אתה לא תקבל משום מערכת כזאת. רק ממגבר + זוג רמקולים אמיתי שיכול להוציא באסים.

קח בחשבון שאפשר להוסיף למגבר טוב גם רמקולים אחוריים, וסנטר, וסאב בהמשך.

אם השימוש העיקרי זה משחקים וסרטים, אז אולי שווה לחפש מערכת למחשב. מוזיקה? לא מבין איך אפשר להתקרב לדברים האלה שמוציאים סאונד לא נאמן למקור.

אגב, במערכת ביתית חביבה, רמקול קדמי טוב מוציא 100 וואט לפחות. סאב מוציא בין 70-120 ברוב המקרים... בקיצור - ההספק של הסאב פה לא פרופורצונלי, וכך גם הסאונד ישמע במוזיקה.

פורסם

יסלחו לי על החוצפה, אבל יש דברים שמקומם במקומות אחרים, אם אתה באמת רוצה תשובה אמיתית, כנס לפורום אודיו וקולנוע ביתי (גוגל) ותשאל שם.

בכל מקרה אני הייתי מגדיל את התקציב ל 5000 שח, קונה מגבר הרמן קרדון בן שנתיים שלוש מיד 2, ומצרף אליו זוג רמקולים של סרבין וגה או וורפדייל, רצפתיים לא מדפיים.

אם אתה דל תקציב, אתה יכול לקנות מע' של קריאייטיב Creative GigaWorks S750 THX 7.1 כמו שהמליצו. היא מערכת מעולה וכיום לאחר שיצאה מחדר המחשב, היא משמשת את הקולנוע הביתי ומייצרת סאונד מעולה , שלא לדבר על הסאב שנותן בראש בדיוק בזמן.

אתה מוזמן לבוא לשמוע.

תתחדש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים