עבור לתוכן

מה הרעיון של יהודים משיחיים?

Featured Replies

• תגובות 35
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לי שני חברים כאלה

תאמת שאי אפשר להבין את המישחיים האלה ואני אישית לא יודע אם להגדיר אותם יהודים או נוצרים

פורסם

אתה מודע לעובדה שהפסוק המקורי הוא "צדיק באמונתו יחיה"?

אני אישית לא הייתי מגדיר אותם כיהודים

אם ישו אכן היה יכול להיות המשיח לפי היהדות, כל הדתיים/חרדים/וואטאבר היו מאמינים בו

פורסם

אתה מודע לעובדה שהפסוק המקורי הוא "צדיק באמונתו יחיה"?

אתה יודע שיש גם משפטים שמקורם לא בתנך?

איש באמונתו יחיה הוא בין המשפטים החכמים ביותר שאני מכיר.

פורסם

אתה יודע שיש גם משפטים שמקורם לא בתנך?

איש באמונתו יחיה הוא בין המשפטים החכמים ביותר שאני מכיר.

והוא עיות של פסוק מהתנ"ך

אני לא יודע מה עם crazy donut, אבל יצא לי לשמוע כמה אנשים טוענים שזה פסוק מהתנ"ך

פורסם

הם יהודים המאמינים שישו היה המשיח האמיתי. חרדים רואים בהם כת לכל דבר ותוקפים בלי הפסקה.

פורסם

והוא עיות של פסוק מהתנ"ך

אני לא יודע מה עם crazy donut, אבל יצא לי לשמוע כמה אנשים טוענים שזה פסוק מהתנ"ך

מה אני קשור ?

פורסם

"צדיק באמונתו יחיה "

פסוק לקוח מספר הנביא חבקוק, יש לו פירוש הנוגע לחזקיה אישית שיחיה בזכות אמונתו בהשם, ויש בו גם כן נבואה לכלל ישראל שהזכות העומדת לצדיק לזכות לגאולה היא כאשר יתלה את כל מעשיו ודרגתו בזכות הבורא ,ולא יאמר כוחי ועוצם ידי עשו לי את החיל הזה.

"איש באמונתו יחיה "

כמו זה וכמו עוד הרבה דברים שלקחו ושינו להם את המשמעות.

הנביא זועק איש באמונתו יחיה, והפירוש לפחות ישארו עם האמונה בבורא עם אותה אמונה לבד גם יזכו לחיים ,באים ואומרים איש באמונתו יחיה באיזה אמונה או יותר נכון כפירה שרוצה יחיה. וכי יעלה על דעת מישהוא שזה מה שהנביא התכון מספיק לראות את תוכחתו על אי קיום המצוות לדעת למה כיון , למי שקורא בשכל ישר את הדברים אין כל ספק בהבנתם.

מעבר לכך שעצם הטענה היא אוילית ,אם יאמר אדם יודע אני שהצדק עמך אבל לי זה לא מתאים ,מקובל, אבל כאשר מדברים על אמונת אמת אין שניים יש אחד כמו שיש אלוקים אחד יש לו רצון אחד ובזה צריך לדון מהו אין מקום לשני אמיתות .

"היהודים המשחיים"

יהודים משיחים בדיוק כמו הנצרות מאמינים באותו האיש כמשיח ,ומימלא הם עובדי אלילים ועושים מיצור אנושי שותף לאלהות ,כל הפירכות שיש לנצרות תקפים גם להם ,זהו טריק לשיווק הנצרות ליהודים ,במעטפת של כאילו יהדות ,כיון שכך יוכלו למשוך יהודים תמימים ,ישנה לנו מערכת הוכחה כלפי הנצרות שעדיין לא קם אדם אחד שפרך אותה מעולם.

פורסם

הנצרות התפלגה מהיהדות על האמונה שישו הוא המשיח

יהודים משיחיים הם למעשה נוצרים

פורסם

הנצרות התפלגה מהיהדות על האמונה שישו הוא המשיח

יהודים משיחיים הם למעשה נוצרים

תלמידי ישו בחייו היו יהודים ורק יהודים, גם אחרי מותו התרכזו מאמיניו וחיו ככת נוצרית - יהודית, מאוחר יותר משראו הנוצרים היהודים שאין להם עתיד בין יהודי ארץ ישראל החלו למכור את הנצרות לגויים, בהתחלה זה לא הלך, והכת אף הוצאה מחוץ לחוק הרומאי, עד שקם הרבה יותר מאוחר קיסר רומאי שנשבה בקסם הנצרות, ואט אט הפכה להיות כשירה, עד שהפכה להיות דת מוכרת ואף לאומית.

ואכן הנצרות החלה ביהדות, ומשלא הצליחה היא עברה אל הגויים, ושם גדלה . ובכלל ישו מעולם לא רצה לייסד דת חדשה

פורסם
  • מחבר

בנוגע לפסוק-אני לא מתייחס לזה כפסוק אלא כאל סתם אמירה/פתגם/איך שתקרא לזה במשמעות הרווחת

בנוגע ליהודים המשיחיים, אני מתייחס אליהם כאל נוצרים/נוצרים עם מוטיבים מהיהדות, אבל בשום פנים לא כיהודים. הייתי רוצה להבין יותר עליהם ועל העקרונות שלהם

(וכמובן לדעת את דעתכם), כי המידע שבוויקיפדיה היה כללי מדי ומעורפל במקצת.

פורסם

בנוגע לפסוק-אני לא מתייחס לזה כפסוק אלא כאל סתם אמירה/פתגם/איך שתקרא לזה במשמעות הרווחת

בנוגע ליהודים המשיחיים, אני מתייחס אליהם כאל נוצרים/נוצרים עם מוטיבים מהיהדות, אבל בשום פנים לא כיהודים. הייתי רוצה להבין יותר עליהם ועל העקרונות שלהם

(וכמובן לדעת את דעתכם), כי המידע שבוויקיפדיה היה כללי מדי ומעורפל במקצת.

fogrid :

למה אתה לא קורא? הבאתי כבר את הפירוש , זה הנביא אמר זאת [תראה דף קודם]

פורסם

כתבת "איש באמונתו יחיה" P:

לא שזכור לי

פורסם

איש באמונתו יחייה, זה כזה פתגם ש... אני המצאתי! כן כן... ממש עכשיו,

מה שאומר בעצם, שכול איש יחייה בכיף עם מה שהוא מאמין בו... לא קשה, נכון? :kopfpatsch:

לגבי היהודים המשיחיים, אני זוכר איך לפני שנתיים-שלוש הלכתי לאיזה "מסיבה" שלהם עם החברה(רקבשביל הוודקה בחינם, כמובן) וקיבלתי אותם כעוד קבוצת פאנאטים, כמו רוב קבוצות הפאנאטים, אין הרבה הבדל...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים