עבור לתוכן

צריך מידע לגבי קליטה\מרחק אלחוטי של כ.רשת

Featured Replies

פורסם

יש לי כ.רשת אלחוטי Speedtouch 120

ונתב של LEVEL ONE

המרחק בניהם הוא כ-25מטר עם 3 קירות

אני מקבל הרבה ניתוקים והרמת קליטה היא בינונית, שזה גרוע מבחינתי.

אני מעוניין לחבר לכ.רשת אנטנה

האנטנות הולכות לפי מדד dBi שאין לי מושג איך אני יודע כמה זה מספיק לי...

ראיתי 6-7dBi

במחיר 100-150ש"ח

1. האם אפשר לקבל עוד מידע לגבי dBi

2. האם אפשר לקבל עוד מידע לגבי dBm (המדד של כרטיסי הרשת לעוצמת הקליטה)?

3. האם 6-7 dBi יספיקו למרחק הרשום מעלה? או שצריך יותר?

ד"א אני רוצה שהרשת תהיה ללא אף ניתוק ובקליטה מצויינת תמידי.

תודה על העזרה.

פורסם

מצטער על התגובה המאוחרת, כבר רשמתי תגובה ארוכה אבל הדפדפן קרס לי לקראת הסוף ואידבתי את הרצון לחיות למשך כמה זמן :P

אני אתחיל בלהגיד אין דרך לדעת אם אנטנה תעזור במקרה שלך. בכלל ברשתות אלחוטיות אין הרבה וודאי פשוט כי קשה לראות ואפילו לחשב את כל הגורמים בעניין.

העצה שלי, אל תקנה אנטנה מגבירה שכזאת, לפחות לא בהתחלה, תנסה לבנות מרכז אות כמו שיש בסטיקי. תשים אחד על האטנה של הכרטיס רשת ואחד על האנטנה של הנתב ותכוון את השניהם ככה שיפנו אחת על השני.

עכשיו, קצת לגבי אנטנות, כרטיסים ומונחים. אני מזהיר מראש, זה עלול להיות קצת יותר ממה שתיארת לעצמך :P

כשאתה מסתכל על רכיב רשת אלחוטי (כרטיס רשת, נתב, נקודת גישה וכו') אתה רואה 3 נתונים מרכזיים: עוצמת השידור (בmW, מיליוואט, או dbm), שבח (gain) האנטנה (בdbi) ורגישות הכרטיס (בdbm-).

ע"מ להבין איך העסק הזה עובד צריך קודם כל להבין שהאות האלחוטי הוא קרינה אלקטרומגנטית שזה בעצם אנרגיה. הספק זה אנרגיה לזמן (כמות אנרגיה לכמות זמן), כלומר וואטים. מכן פשוט לראות שעוצמת השידור היא למעשה כמות האנרגיה שמכניסים למערכת ע"מ לשדר. יותר אנרגיה שמכניסים ככה האות "יעוף" יותר רחוק. זאת עוצמת השידור או למעשה הספק השידור. את העוצמה אפשר למדוד בmW (מיליוואטים) או בdbm (מיליוואט דציבל). דצביל זאת יחידה לוגריתמית שמסמנת גודל ביחס לגודל בסיס, במקרה של dbm גודל הבסיס הוא 1mW. אם נקח שוב את ה200mW יוצא שזה 23dbm בקירוב:

23dbm=10*log(200mW/1mW)

פרט להספק השידור גם האנטנה משפיעה על חוזק האות. השינוי הזה נמדד גם בדציבלים, אבל פה היחס הוא לאנטנה איזוטרופית. אנטנה איזוטרופית היא אנטנה שמפיצה את האנרגיה (האות) לכל כיוון בצורה שווה. בגלל שאנטנה כזאת לא קיימת במציאות ובגלל שאנחנו לא רוצים לבזבז אנרגיה לשידור לכל מקום, האנטנות, כמו האנטנות הדיפוליות שיש בנתבים וכרטיסי רשת, משדרות בתבנית מסויימת. האנרגיה ש"חסכנו" מלשלוח את האות לכל כיוון תתבטא בהגדלת האנרגיה לכיוון שאנחנו כן משדרים. זה נקרא שבח האנטנה (באנגלית gain). שבח של 3dbi מכפיל פי שניים את הספק השידור, שבח של 2dbi יכפיל פי 1.5 (אלו מספרים קבועים בכל מדד 3 דציבל זה כפול או חלקי 2). אז אם נמשיך את הדוגמא ויש לנו הספק שידור של 200mW (או 23dbi) ויש לנו אנטנה של 3dbi, ביחד יהיה לנו הספק של 26dbm. בגלל שאנחנו יודעים ש3db מכפיל לנו את התוצאה, יוצא שיש לנו הספק של 400mW~. שזה לא מעט.

בעקרון הספק השידור ושבח האנטנה יכולים להחשב כאותו נתון, כי הם ביחד נותנים את הספק השידור האמיתי. לכן יצרנים רבים רושמים את ההספק בmW אחרי החישוב עם האנטנה.

400mW אמנם לא מעט, אבל לשמחתינו ולצערינו האות דועך בריבוע המרחק, כלומר אחרי 2 מטר הוא דעך כבר פי 4 מהמטר הראשון אז מצד אחד אנחנו לא סופגים כמויות רציניות של קרינה אלקטרומגנטית (זאת קרינה כמו של פלאפונים), אבל מצד שני האות נחלש מאוד מהר. פה נכנס הנתון האחרון והחשוב של רגישות הקליטה. יש לשים לב שהמספרים פה נתונים בdbm- (מינוס דציבל) - זה לא אומר שהערך הוא שלילי, המשוואה היא לוגריתמית (כלומר חזקות), לכן מדובר על מספרים קטנים. רגישות של כרטיס אלחוטי טוב שעובד בתקן G יהיה בסביבות ה75dbm-, זה סדר גודל של 0.00000003mW! מה שבעצם הזה אומר לנו היא מה עוצמת האות המינימלית שיכולה להגיע למכשיר והוא עדיין יוכל לפרש אותו. החלק היחיד שמשפיע על הנתון הזה הוא הכרטיס עצמו. כרטיס שהחלקים שלו ייצרו פחות רעש אלקטרומגנטי, יהיו יותר סבילים לרעש כזה מבחוץ ויידעו להגביר את האות בצורה טוב יהיה כרטיס שיוכל לקלוט אותות יותר מרוחקים/חלשים.

אם לוקחים את כל הנתונים ומציבים אותם במשוואות הנכונות מקבלים שהרשת שמשדרת ב400mW ויש לה רגישות של 75dbm-, באופן תיאורטי, תקלוט עד מרחק של קילומטר בערך, אבל זה יקרה רק באוויר הפתוח בקשר עין. בתוך מבנה יש הרבה יותר רעש אלקטרומגנטי, בנוסף לכך הקרינה עצמה של האות לא מספיק חזקה לעבור את רוב הקירות, היא פשוט "תקפוץ" מהם ובכל פעם תאבד מעט אנרגיה. מה שיקרה זה שהאות יעבור הרבה דרך במקום בקו ישר ובאיבוד אנרגיה רב.

אז מה עושים. את ההספק שבכרטיס אי אפשר לשנות, מה שנשאר זה זה רק האנטנה ורגישות הכרטיס, אבל גם את רגישות הכרטיס אי אפשר לשנות ואמרנו שהאנטנה לא יכולה לשנות את הרגישות. בכל זאת נשארנו רק עם האנטנה, הבעיה היא שאנטנה שרק משדרת חזק בצד אחד לא תעזור כי הצד השני עדיין משדר חלש מידי, אז אפשר לקנות שתי אנטנות בהרבה כסף או לסמוך על חוקי האופטיקה. זה בדיוק מה שמרכז אות עושה, הוא משתמש כמראה לקרניים ומאפשר לשדר אותם לאותו כיוון. זה בדיוק כמו צלחת לווין. פה ככל ששטח האנטנה יגדל ככה תעלה כמות האנרגיה שהיא "תאסוף" מהסביבה במחיר של אלומה יותר צרה, כלומר היא תהיה חייב להיות מכוונת יותר טוב.

אז בעצם הגענו למסקנה שבראש ההודעה, תנסה את מרכז האות ותתקדם משם :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים