עבור לתוכן

מפרט בעיקר לשימושי גרפיקה +/- 2500 שח בתשלומים(?) ללא אביזרים נלווים :)

Featured Replies

פורסם

אוקיי אחרי שהפנמתי ויישמתי את חוקי הפורום.

אני אתחיל מההתחלה בניסוח שונה. :xyxthumbs:

התקציב שלי הוא מזומן עד 2500 ש"ח ובתשלומים אני בכיף יכולה לגרור את זה עד 4000...

מטרות המחשב: הורדות, גלישה באינטרנט, פוטושופ(לצורכי לימודים לא כמקור פרנסה), עריכת סאונד (תוכנת Audiocity), צפייה בסרטים, לא למשחקים.

אני לא זקוקה לציוד היקפי(גם לא לכרטיס טלוויזיה). רק לגוף המחשב עצמו.

מעבר לזה אני זקוקה לשאר הדברים ברמה די איכותית.

וגם משהו שיצליח להחזיק כמה תוכנות שפתוחות ביחד...

אין לי העדפה לחברה מסויימת כי אני לא בקיעה כל כך.

לא חשוב לי מחשב שקט..או צבע כלשהו..

זהו מקווה שעכשיו זה יותר יעזור בהמלצה :)

תודה!

פורסם

אם את רוצה תגובה רצינית - צייני במדויק שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום.

להסברים ודוגמאות גשי לקרוא כאן http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0 ועני על השאלות אחת-אחת.

השתמשי בכפתור ה"עריכה" בפוסט הראשון כדי לעדכן את הפרטים.

פורסם

ודיאו וגרפיקה? את יכולה להרחיב קצת בנושא?

עריכה חובבנית או מקור פרנסה?

פוטושופ? תוכנות לעריכה מקצועית של וידאו?

פורסם
  • מחבר

אני עובדת עם תוכנות כמו פוטושופ ותוכנת עריכה של סאונד (אודיוסיטי)...בנתיים בצורה חובבנית אבל זה מה שאני לומדת אז זה עיסוק מרכזי אצלי..

אני זקוקה למחשב חזק בעיקרון שיצליח להכיל כמה תוכנות כאלו במקביל...אשמח לעזרה.

ולגבי חוקי הפורום..קראתי את החוקים לפני שפתחתי את ההודעה רשמתי את הנושא לפי הבנתי..בפעם השניה כבר.

אם אנשים לא רוצים לרשום לי את המלצתם אחרי שהם נכנסו כבר להודעה בגלל שההודעה לא מנוסחת בדיוק לפי החוקים..אז הפורום קצת מאבד מהערך שאני מאמינה שהוא נפתח עבורו.

עשיתי את מיטב יכולתי עם הכותרת. יותר מזה זה כבר לתפוס בקטנות...

בכל מקרה, אני אשמח לעזרה ממכם בנושא...אם מהות הפורום זה להתקטן בדקויות של הכותרת אחרי שתיקנתי כבר פעמיים אז חבל.

יום מקסים, מאיה.

פורסם

מאיה - אני חושש שיש לך חוסר הבנה יסודי של מטרת חוקי הפורום...

מטרת השאלות היא כדי להתאים את המפרט באופן המיטבי - לזרוק מפרט (אפילו לא רע בכלל) זה עבודה של 2 דקות בדיוק וזו לא חוכמה גדולה כל כך.

במיוחד בתקציב מוגבל כמו שלך חשוב מאוד לדעת ב-ד-י-ו-ק מה חשוב לך יותר (שקט/איכות/ביצועים למשל), במה ניתן להתפשר ובדיוק באילו תוכנות ובאיזה אופן את משתמשת בהן. לתוכנות שונות יש קונפיגורציות חומרה מועדפות שונות ועבודה מקצועית לפרנסה מצדיקה לעיתים השקעות בחומרה שלשימוש חובבני אינן משתלמות כלל. מפרט שקט בתקציב מוגבל דורש לעיתים פשרות בביצועים, בנפח אחסון או ביכולות שדרוג.

כדי להקל על המשתמשים, ריכזנו בלינק שנתתי לעיל רשימת שאלות מקיפה שתעזור לכם ולנו לתאם ציפיות ולהתאים מפרט אופטימלי:

ציטוט מחוקי הפורום:

פורמט מומלץ לתוכן ההודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות:

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?

2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)

3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.

4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי

5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?

6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?

7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?

8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?

9. האם חשוב שקט? עד כמה?

10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?

11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה.

פורסם
  • מחבר

תוקן... :xyxthumbs:

פורסם

מפרט AMD חסכוני ושקט יחסית שיתן מקסימום תמורה למחיר בלי פשרות משמעותיות ובלי חריגה:

מעבד:

AMD ATHLON 64 5200+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.7GHz 1MB CACHE - ADO5200DOBOX - BOX ¤498

כפול ליבה חסכוני וחזק מאוד ביחס למחירו - נופל אך במעט ממעבדי אינטל שיקרים ממנו משמעותית (E7200/8200) לשימושים שלך:

ראי כאן: http://tinyurl.com/6hhp98 וכאן: http://tinyurl.com/6afb8x

לוח אם:

ASUS M3A78EMH HDMI ¤449

לוח אם מעולה, רב פיצ'רים ויציאות, תמיכת HD מלאה ויכולת שדרוג מלאה למעבדי AMD העתידיים.

מסוגל אפילו לגיימיג סביר ומייתר את הצורך בכרטיס מסך נפרד (חוסך הספק וחום ולכן מפחית רעש ומשפר את זרימת האויר במארז (הקטן יחסית).

ראי סקירה מלאה כאן: http://tinyurl.com/225473

דיסק קשיח:

SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD501LJ ¤382

דיסק משתלם במיוחד שיחסוך הוספה עתידית של HDD נוסף (שמשמעותו תוספת חום/הספק ורעש).

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x20 SATA BLACK ¤121

זיכרון:

G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5D-4GBPQ ¤438

נפח זיכרון ענק ומשתלם. יאפשר עבודה מה-RAM במקום מה-SWAP וכך ימנע צוואר בקבוק בגישה לדיסק הקשיח.

מארז:

ANTEC NSK4480 + 380W HE PSU ¤426

מארז משתלם, איכותי ושקט יחסית (כולל פילטרים לאבק וגומיות לשיכוך רעידות מהדיסק הקשיח) עם ספק חזק, יעיל ושקט.

קרור למעבד:

GLACIALTECH IGLOO 7310 LIGHT FOR AMD S754/939/AM2 - SILENT PRODUCT LINE ¤53

קירור חרישי וזול למעבד במקום קירור הסטוק המקורי הרועש.

קרור למארז:

GLACIALTECH 80mm HYDRODINAMIC BEARING - 18dBA - GT80252-HDBLA1 ¤28

מאוורר מארז נוסף שקט יחסית לקידמת המארז (INTAKE) לשיפור זרימת האויר.

הרכבת מחשב:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤2470

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

בתקציב של 4000 ש"ח שציינת כבר אפשר לבנות מפלצת ביצועים חרישית וסופר-איכותית... מבחינת ביצועים ההפרש לא קריטי לך במיוחד כי שיפור של 15-25% לשימוש חובבני לא מצדיק לדעתי את הפרש המחירים אם את בתקציב לוחץ. בשאר הרכיבים (שלא משפיעים ישירות על הביצועים כמו מארז/ספק למשל) הפשרות במפרט הזה לא משמעותיות כי נושא השקט לא חשוב לך במיוחד והמפרט קריר יחסית ואין צורך ביכולות קירור מיוחדות או ספק חזק במיוחד.

זכרי שגם בתשלומים.... בסוף משלמים!

פורסם
  • מחבר

יופי תודה על העזרה :yelclap:

[br]פורסם בתאריך: 13.07.2008 בשעה 18:33:47

עוד משהו קטן ראיתי הצעה נוספת...בהתאם למה שנראה לך שיתאים לי..

מעבד מהיר כפול ליבה של Intel Core 2 Duo E8300 FSB 1333

לוח אם Gigabyte GA-G31M-S2L

מהירות FSB: 1333 MHz

כ.מסך משולב: Intel® GMA 3100

כ. קול משולב: Intel® ALC888 6-channel HD Audio

דיסק קשיח 250GB עם מהירות סיבוב 7200 בטכנולוגית SATA2

זיכרון של 1024MB DDRII במהירות 667MHz

צורב DVD דו שכבתי LG X20 - מהירות X20

המחיר הוא 1500 ואולי אם אני אשדרג נגיד ואוסיף עוד זיכרון וכו...

מה אתה חושב?

פורסם

במילה אחת - לא מומלץ.

מלבד המעבד שמעט חזק יותר, כל שאר המפרט נחות משמעותית ו-99.9% שמדובר בספק/מארז עלובים כי אפילו לא ציינו את הפרטים שלהם (וזאת עוד מבלי להתיחס לחנות שככל הנראה לא מהמומלצות שיש - עשי חיפוש באתר).

אחרי כל השדרוגים תקבלי בסוף מפרט נחות במחיר קרוב.

אם את רוצה מפרט זול יותר עדיין יש במה לחסוך אבל תצטרכי לעדכן את הדרישות ולהגיד במה את מוכנה/רוצה לחסוך - ביצועי מעבד, איכות, שקט, אמינות/אחריות/שירות, נפח אחסון, ביצועים גרפיים וכדומה.

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה לחסוך באיכות..אז אני אשאר עם המפרט שרשמת לי..

יש סיכוי שמישהו מכיר חנות אמינה(באזור השרון/ת"א) שאולי עושה גם תשלומים ללא קרדיט.. ??? לא הצלחתי להיתקל באחת כזו לצערי..

פורסם

לא יודע לגבי קרדיט, אבל נסי את זיגזג ביהוד.

פורסם
  • מחבר

ועוד משהו לגבי המפרט שרשמת לי..

איזה סוג הכרטיס מסך?

ורציתי לדעת גם מה אתם חושבים על מסך מחשב "22 רחב 5ms 1:2000 PROVIEW

רזולוציה מכסימלית 1680X1050

שעולה 900 שקל? האם שווה? או שהאיכות שלו ירודה?..

טנקיו :)

פורסם

ועוד משהו לגבי המפרט שרשמת לי..

איזה סוג הכרטיס מסך?

לוח אם:

ASUS M3A78EMH HDMI ¤449

לוח אם מעולה, רב פיצ'רים ויציאות, תמיכת HD מלאה ויכולת שדרוג מלאה למעבדי AMD העתידיים.

כרטיס המסך המובנה בלוח מסוגל אפילו לגיימיג סביר ומייתר את הצורך בכרטיס מסך נפרד (חוסך הספק וחום ולכן מפחית רעש ומשפר את זרימת האויר במארז (הקטן יחסית).

ראי סקירה מלאה כאן: http://tinyurl.com/225473

ורציתי לדעת גם מה אתם חושבים על מסך מחשב "22 רחב 5ms 1:2000 PROVIEW

רזולוציה מכסימלית 1680X1050 שעולה 900 שקל? האם שווה? או שהאיכות שלו ירודה?..

קראי כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=347098.msg3000174#msg3000174

וכאן: http://tinyurl.com/27clct

טנקיו :)

ממליץ לך לפתוח ת'רד נפרד בנושא המסך בפורום "מסכי מחשב".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים