עבור לתוכן

טס היום כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

הטיסה ב 5 בבוקר מתי אני צריך להגיע ??

מה כדאי לדעת ?

זה פעם ראשונה שאני טס אז אם אפשר קצת טיפים

פורסם

תגיע בערך ב3.5 או ב4 כדי שיהיה לך זמן ללכת לדיוטי פרי .

תיקח איתך נגן ואיזה ספר טוב .

תהנה בטיסה .

וכמובן תהנה בחול .

פורסם

נראה לי שפספסת את הפרק השבועי של תעופה בחקירה בנשיונל ג'יאוגרפיק... :smile1:

תדחה את הטיסה...

פורסם

אני במקומך הייתי מגיע לפחות שעתיים לפני

פורסם

תארגן את הזמן כך מתי שתגיע לשם יהיה לך בערך שעתיים פנויות - שתוכל להספיק את כל הסידורים שלפני הטיסה וכמובן לבקר בדיוטי פרי. ;)

טיול מהנה שיהיה לך!

לאן אתה טס אגב?

פורסם

מה פתאום שעתיים לפני?!

שנסעתי לפולין במרץ הייתי שם שעתיים לפני ונשאר לי רק איזה 20 דקות להיות בדיוטי, אני ממליץ 3 שעות לפני, כי גם ביולי יש יותר אנשים וזה אומר טור יותר ארוך בחתימת דרכונים וכדומה...

פורסם

תגיע בערך ב3.5 או ב4 כדי שיהיה לך זמן ללכת לדיוטי פרי .

תיקח איתך נגן ואיזה ספר טוב .

תהנה בטיסה .

וכמובן תהנה בחול .

ממש ממש לא, לפחות 3 שעות לפני, בביקורת דרכונים יש תור אינסופי.

פורסם

מומלץ לעשות מספר 2 לפני העליה למטוס או ההגעה לשדה.

אם מגישים לך יוגורט, תפתח אותו כשהקצה שאתה פותח מופנה הרחק ממך.

כנ"ל לגבי שתיה.

פורסם

תגיע 3-4 שעות לפניי, התורים וכל החרא הזה יקח לך הרבה זמן ולא ישאר לך לדיוטי-פרי....

פורסם

לרוב ממליצים על כ-3 שעות לפני הטיסה. זה בהנחה שהעלייה למטוס מתחילה 45-60 דקות לפני הטיסה (מה שנכון לרוב הטיסות הבינלאומיות). תוסיף לזה זמן שאתה מחכה בתור לבידוק בטחוני ול-check in (יכול בקלות להיות חצי שעה, כשיש עומס) ובתור לבדיקת דרכונים ולבידוק בטחוני נוסף (עוד חצי שעה בכיף). סה"כ נשארה שעה בערך - מספיק זמן להסתובב בדיוטי פרי, וזמן ספייר למקרה של עיכובים. חוץ מזה, אם אין לך מקומות שמורים מראש, כדאי להגיע מוקדם ל-check in כדי לקבל מקומות טובים במטוס.

פורסם

3 שעות לדעתי גם כן זה הזמן האידיאלי. ככה תקבל את המקומות שאתה רוצה, יהיה לך זמן ספייר ובסופו של דבר גם מספיק זמן לדיוטי פרי. הניסיון שלי, אגב, הוא שנתב"ג שדה די יעיל, במיוחד ב-2-3 בבוקר שזה שעה לא מאוד עמוסה (כבר אחרי העומס של הטיפול בטיסות לארה"ב של 12-2 לפנות בוקר, ובדיוק לפני העומס של הטיסות של 7-8 בבוקר). אפשר תוך 45 דקות להיות כבר בדיוטי, אפילו פחות עם קצת מזל. כנ"ל לגבי כניסה ארצה.

חוץ מזה, אתה צריך לקחת בחשבון עיכובים מחוץ לנתבג - למשל אם יש איזה פקק תנועה או משהו (פחות רלוונטי ל-2-3 בלילה אבל אפשרי בהחלט, אם מישהו החליט לשפץ איזה כביש..).

ועצה אחרונה - קוראים לנוסעים בשביל לעלות למטוס 45-60 דקות לפני ההמראה כמו שנאמר כאן. ההמלצה שלי היא שתיקח את הזמן ותעלה 10-20 דקות לפני זמן ההמראה המתוכנן. אין לך מה לעשות במטוס כל כך הרבה זמן ואתה תשתגע משיעמום. מצד שני, אל תאחר - זה לא נעים ואנשים יסתכלו עליך לא יפה בזמן הטיסה :P

פורסם

כדאי קצת יותר זמן מ-10-20 דקות לפני. יש חברות שסוגרות את הדלתות של המטוס 15 דקות לפני ההמראה.

ההמלצה היא להגיע לשער שעה לפני ההמראה, ואז פשוט לחכות עד שהתור לעלייה למטוס יצטמצם יחסית.

אני לא חושב שיש מה לעשות בדיוטי פרי יותר מאשר מה שיש לעשות על המטוס :)

פורסם

כאשר אני טסתי בפעם האחרונה (ספט' האחרון) אני הייתי בדיוטי פרי תוך איזה 20-30 דקות.

זה היה באמצע הלילה ד"א (לא זוכר שעה).

פורסם

ביקורת מזוודות (בטחון) לוקחת בין 10 דקות לרבע שעה זה תלוי באורך התור. רוצה לנחש את אורך התור? תבדוק באתר של שדה התעופה כמה טיסות יש בין 4 ל-6.

הצ'ק אין (הפקדת מזוודות) וכרטוס (הקצאת מקום במטוס) לוקחים עוד 10 דקות בערך. אם הגעת מוקדם יחסית ועוד אין הרבה נוסעים מהטיסה שלך, זה יהיה יותר מהיר. ככל שאתה נוסע בקבוצה גדולה יותר, ככה התהליך הזה לוקח יותר זמן (כי צריך לכרטס את כולם).

ביקורת הדרכונים לוקחת עוד כמה דקות (לא רציני, יש הרבה עמדות). אם אתה בן יותר מ-18 ואתה רוצה לוותר על השלב הזה אז זה מאוד פשוט - תיגש לשוטרים שבצד ותבקש לעשות כרטיס ביומטרי. זה לא מקצר את התור ביציאה אבל בכניסה חזרה לא תחכה בתור של הדרכונים שוב.

אם הטיסה ב-5, אז הבורדינג (עליה למטוס) ב-4:15. אם הטיסה נדחית, הבורדינג זז בהתאם.

סך הכל כל המנהלות לוקחות שעה וארבעים (כולל הבורדינג). מי שטס הרבה, עושה את זה אפילו בפחות. כל שאר הזמן זה הזמן של הדיוטיפרי. אם לא יצא לך להיות בדיוטי אף פעם, אז צא מתוך נקודת הנחה שזה מקביל לקניון הכי משעמם שהיית בו אי פעם והמחירים בו בדולרים (ואז קשה להשוות אותו למחירים בארץ). אם אין לך רשימת קניות מראש, תמיד תצא בהפסד... :-)

(נצל"ש: יו! אחרי 6 שנים נוסף לי כוכב לפרופיל!)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים