עבור לתוכן

מחפש נייד לביצוע עבודות גרפיות בתקציב 6000-9000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

אני גרפיקאי מתלבט מאוד בין מבחר דגמי מחשבים ניידים לביצוע עבודות גרפיות (תכונות אדומי לסוגיהן).

ככל שאני חוקר יותר ויותר אני נהיה מבולבל יותר ויותר...

אם יש למישהו דגם/חברה אחרת מהמפורט למטה ושחושב שהוא הטוב ביותר במסגרת התקציב- אשמח מאוד לעצה ולתגובתכם המהירה- המחשב חייב להיקנות בימים הקרובים מאוד.

אני מחפש את הטוב ביותר בתקציב שבין 6000-9000 ש"ח.

תודה מראש,

הדגמים שאני מלבט בינהם הם:

toshiba satellite A300 15-c

לינק למפרט:

http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/jsp/productPage.do?service=EU&PRODUCT_ID=150523

toshiba satellite p300-133

אותו מפרט כמו המחשב הקודם רק עם מסך "17

toshiba satellite x200-22u

לינק למפרט:

http://il.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/jsp/productPage.do?service=IL&PRODUCT_ID=144951&toshibaShop=false

מחשב נייד HP, Pavilion dv6880

לינק למפרט:

http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=0000t9mVj2vMKse26AFH7POpadz:12bbi68k5?id=4078820&pr=QJ5&N=2%2031488%2030244%2030593

פורסם

גרפיקאי מקצועי לא עובד על נייד, אלה מכן הוא סטודנט שחייב נייד.

פורסם
  • מחבר

אני נאלץ לצערי לעבוד על מחשב נייד בשל טעמי מקום.

ברור שהאידיאל הוא מחשב נייח בעל מפרט אדיר וכד'...

אבל, לא באנו לשפוט אותי או את מקצועיותי.... שאלתי שאלה ואשמח לתשובה עניינית.

תודה מראש.

פורסם

ראשית, אבקש שתציין את התקציב בכותרת, כמתבקש בחוקי הפורום.

כעת אשאל אותך שאלה חשובה: האם העבודות הגרפיות שלך כוללות תלת-מימד? אם לא, סביר להניח שאין לך צורך בכרטיס מסך חזק כמו במחשבים האלה שאתה מתלבט ביניהם, ותוכל לחסוך כסף רב. מאידך, תקציבך גבוה ותוכל להשקיעו בנייד רציני מסדרה עסקית כלשהי.

אם הסיבה שאתה בוחר בנייד היא טעמי מקום בלבד, ואין לך ממש צורך לנייד אותו, בהחלט כדאי לשקול ניידים עם מסכים גדולים (15.4" ו-17", כמו אלה שאתה מתלבט ביניהם כרגע). אם הכוונה היא שהמחשב יהיה גם נייד - הייתי מתבונן דווקא בניידים עם מסך 14" או 13" (פחות מכך עשוי להיות קטן מידי).

פורסם
  • מחבר

שלום רב.

ראשית אני מתנצל על אי עמידה בכללי הפורום- לא יחזור שנית.

אני רוצה לקנות מחשב שלא אצטרך מאוחר יותר לגלות שהוא לא מסוגל לעשות בצורה טובה דברים שהייתי רוצה שיעשה...כרגע הוא צריך לעמוד בעבודה אינטנסיבית בתוכנות אדובי לסוגיהן. לשחק אני לא משחק, צופה בווידאו (אבל היום מי לא...) אופיס וכד'...

מבין הדגמים שציינתי, האם ישנו לדעתך דגם מועדף לצרכי (המפרט הטוב מבינהם) ?

המוכר בבאג יעץ לי לוותר על ה- x200 וללכת על ה-A300 או ה- P300 מכיוון ש-ATI לטעמו יעשה את העבודה טוב יותר והמעבד חזק יותר.

יחד עם זאת בבאג ה-X200 מתואר כתחליף לנייח....

ברור שהייתי רוצה לחסוך כסף, אך אני מעדיף לא להתפשר.

האם אתה מכיר אולי בדגמים אחרים שיעשו את העבודה אפילו טוב יותר מבחינת המפרט?- אשמח אם תוכל לציין בפני.

המון תודה על תשומת הלב ועזרה.

אא

פורסם

ראשית אני מתנצל על אי עמידה בכללי הפורום- לא יחזור שנית.

אין שום בעיה, רק תערוך בבקשה את ההודעה הראשונה ותשנה את הכותרת - זה די פשוט. כמו כן, הלינק הראשון שבור, אולי תנסה להחליף אותו.

אני רוצה לקנות מחשב שלא אצטרך מאוחר יותר לגלות שהוא לא מסוגל לעשות בצורה טובה דברים שהייתי רוצה שיעשה...כרגע הוא צריך לעמוד בעבודה אינטנסיבית בתוכנות אדובי לסוגיהן. לשחק אני לא משחק, צופה בווידאו (אבל היום מי לא...) אופיס וכד'...

השאלה היא האם יש סיבה קונקרטית למה אתה רוצה להשקיע בכרטיס מסך כה חזק. האם יש תלת-מימד בתוכנות האדובי שאתה עובד איתן? האם יש איזשהו שימוש שאתה צופה בעתיד? משחקים? 3DMAX?

מבין הדגמים שציינתי, האם ישנו לדעתך דגם מועדף לצרכי (המפרט הטוב מבינהם) ?

מבחינת ביצועים, בניגוד למה שנאמר לך בבאג, ה-8700M GT חזק יותר מה-HD 3650. נכון שהמעבד של ה-A300 דווקא טיפה יותר חזק, אבל ההבדל לא מהותי. לבטח ניתן גם למצוא דגם דומה ל-X200 עם מעבד כמו ב-A300.

השאלות שעליך לענות לעצמך עליהן הן "האם אתה באמת זקוק לכרטיס מסך בצורה שתשנה לך" ו"האם אתה באמת מבין את המשמעות של לקחת מחשב גדול וכבד עם מסך 17". בוא נאמר, שמחשב נייד זה לא.

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה על תשובתך ובהתייחס אליה...:

אין לי בעיה כלל לעבוד גם עם "15 על מנת גם להינות מהניידות ולעגן את המחשב כשאוכל למסך גדול יותר.

נכון להיום אני לא עובד עם תוכנות 3D אבל יתכן ובעתיד אכנס לזה מי יודע (ולמה להיות מוגבל בעתיד מזה....?) אולי ארצה גם לשחק (להתפנק) ,אך בעיקר המחשב נועד לעבודה עם תוכנות גרפיות של אדובי (כולן).

תיקנתי את הקישור הראשון על מנת שתוכל לראות את המפרט של ה- A300.

שאלת למה אני צריך כרטיס מסך חזק... התשובה בשבילי היא די ברורה (או לא) אם אני עובד עם תוכנות גרפיות ועם המחשב בכלל בכל הקשור לגרפיקה, לא מתבקש להיות עםן כרטיס מסך טוב, או אפילו טוב מאוד? -אני לא יודע, אנעי תוהה ובגלל זה גם מתייעץ.

אני יותר לא יודע מיודע.

כמובן שאם היה מחשב שעלותו היתה 6000 ש"ח ויעשה את העבודה שלו מעולה ואפילו יותר מזה הייתי שמח- אבל החברות או מקורות שיש לי היום לקנייה (באג, אופיס דיפו) מעמידות לרשותי רק את האפשרויות הללו כביכול.

האם יש משהו מומלץ אחר/נוסף, או מה מבין השלושה בכל זאת היית ממליץ לי לקחת.

תודה.

פורסם

אתה לא רציני, לעבוד על התוכנות של אדובי עם מסך 15" ? את רוב הזמן שלך אתה תבזבז על גלילת המסמך.

ודבר שני, אם המוכר אמר לך שהנייד הוא ברמה של נייח אז אין לו שמץ של מושג על עבודה בגראפיקה.

ושוב אני מציע לך, תהיה מקצוען ותתפשר על ניידות ומקום כי חבל להשקיע סכום כזה על מחשב נייד, במיוחד שחבילת CS בקושי תזוז עליו.

פורסם
  • מחבר

כבר כתבתי באחת התכתובות שאין לי ברירה.

אם הייתי יכול הייתי קונה מן הסתם מחשב נייח.

כשכתבתי שאין לי מקום זה לא היה מטאפורה, אלא הלכה למעשה- אין לי מקום שבו אוכל למחשב נייח ולכן הפתרון עבורי לשלוש שנים הבאות הוא נייד/נייד שולחני.

בנוגע למוכר בבאג- הוא לא אמר לי שהנייד ברמה של נייח- בפרסומים של באג מפרסמים את המחשב A200-22U (באתר שלהם) כתחילף לנייד.

בנוגע למסך: אלו בדיוק הדברים שאני צריך לשמוע, למשל שמסך -"15 יוציא לי את הנשמה בעבודה....בכל אופן האם יש בכל זאת דגם מומלץ?

אני שואל כבר כמה וכמה פעמים ולצערי לא מקבל תשובה.

מוסכם על כולנו שנייד בבסיסו או נייד שולחני בבסיסו לא נועד כשהולידו אותו, לעבודה גרפית, אך מתוך אילוצים אין לי ברירה.

אז בכל זאת, האם יש למישהו המלצה זו או אחרת בעניין לדגם/ חברה ספציפית? גם מתוך הדגמים שרשמתי בהודעת המקור שלי?

תודה

פורסם

נכון להיום אני לא עובד עם תוכנות 3D אבל יתכן ובעתיד אכנס לזה מי יודע (ולמה להיות מוגבל בעתיד מזה....?) אולי ארצה גם לשחק (להתפנק) ,אך בעיקר המחשב נועד לעבודה עם תוכנות גרפיות של אדובי (כולן).

אין סיבה להיות מוגבל בעתיד. אם לא מפריע לך להוציא יותר כסף כדי אולי להנות בעתיד ממשהו שאין לך שימוש בו עכשיו.

שאלת למה אני צריך כרטיס מסך חזק... התשובה בשבילי היא די ברורה (או לא) אם אני עובד עם תוכנות גרפיות ועם המחשב בכלל בכל הקשור לגרפיקה, לא מתבקש להיות עםן כרטיס מסך טוב, או אפילו טוב מאוד? -אני לא יודע, אנעי תוהה ובגלל זה גם מתייעץ.

כמו שאמרתי, רק ב-3D. ב-2D אין שום משמעות לכרטיס מסך.

אתה לא רציני, לעבוד על התוכנות של אדובי עם מסך 15" ? את רוב הזמן שלך אתה תבזבז על גלילת המסמך.

זה לא קשור למסך, אלא לרזולוציה. אבל אתה מעלה נקודה חשובה - בהחלט שווה להשקיע במסך עם רזולוציה גבוהה, ואפשר בהחלט לקבל כזה על מסך 15". למעשה מסך 15" אפשר למצוא ברזולוציה עד 1920x1200 שהיא רזולוציה של מסכי 24" שולחניים! זה, אגב, לדעתי מוכגזם, אבל בהחל שווה להשקיע ברזולוציה גבוהה - לא 1280x800, כמו ב-A300, אלא 1440x900 (ששקול למסך 19" שולחני) או 1680x1050 (ששקול למסך 20-22").

פורסם
  • מחבר

אז על מה אתם ממליצים לי ללכת?.....

"15, "17, דגם כזה אחר?

יש לכם המלצה על דגם ספציפי?....

פורסם
  • מחבר

האם אוכל לקבל עזרה בנוגע לבחירת הנייד?

תודה מראש,

אא

פורסם

אם באמת אתה רוצה מחשב מאוד חזק ואמין, עם מסך גדול, רזולוציה גבוהה, ומוכן להתפשר על הניידות:

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=595328

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה על התייחסותכם.

אם כן, במה עדיפים דגמי ה-Dell שהצגתם, על פני הדגמים שהצגתי בשאלתי הראשונה?

toshiba satellite A300 15-c

לינק למפרט:

http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/jsp/productPage.do?service=EU&PRODUCT_ID=150523

toshiba satellite p300-133

אותו מפרט כמו המחשב הקודם רק עם מסך "17

toshiba satellite x200-22u

לינק למפרט:

[url=http://il.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/jsp/productPage.do?service=IL&PRODUCT_ID=144951&toshibaShop=false]http://il.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/jsp/productPage.do?service=IL&PRODUCT_ID=144951&toshibaShop=false[/url

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים