עבור לתוכן

שאלה כללית אודות שדרוג אפשרי

Featured Replies

פורסם

חברי, חברותי, עיזים יקרות.

טוב, האמת שהשאלה קצת ספציפית. להלן מפרט כללי של המחשב שיש לי כרגע:

AMD Athlon 64 3000+(לא דואל), 1809.3 MHz (מהירות ליבה)

לוח אם NVIDIA nForce4 GA-K8NF-9

512 DDR

לעניינינו, זה יספיק.

השאלה היא שאלת המלצה בלבד, והסייגים האמורים בשאולת כאלה ברורים כך שאין סיבה לפחד לענות: במצב כזה, אם המטרה היא לנסות לשפר את הביצועים של המחשב, האם ההמלצה שלכם תהיה (א) לשדרג לוח אם בלבד (כך שיוכל לתמוך בזיכרון RAM מסוג מתקדם יותר), בהנחה שאפשר לשמור על המעבד הנוכחי

(ב) לשדרג את המעבד בלבד (בהנחה שאפשר למצוא מעבד מהיר יותר ללוח האם הנוכחי)

(ג) פשוט להוסיף זיכרון DDR

וכמובן, (ד) לקנות הכל מחדש.

אני מניח שזו שאלה של עלות-תועלת, קחו בחשבון שאני סטודנט תפרן ובכיסי כרגע יש מטבע של חמישה שקלים, חוט בצבע ירוק (מוזר, המכנסים אדומים) וכמה בוטנים שאני שומר תמיד למקרה ואתקל בתוכי.

מה טווחי המחירים של השינויים העיקריים? (אני יודע כמה עולה זיכרון RAM, השאלה היא מה עלות החלפת לוח-אם ומה עלות החלפת מעבד, ואם יש לכם המלצות ספציפיות ללוחות-אם ומעבדים טובים במחירים סברים, אנא שתפוני).

פורסם

השאלה היא במה בדיוק אתה צריך לשפר את המחשב (מבחינת שימושים). יותר מזה, השאלה היא על מה בדיוק אתה מתלונן במחשב הנוכחי. אם אתה צריך את המחשב לצרכי כתיבת מסמכים, אינטרנט וכו' הרי שהמחשב שיש לך אמור להספיק. ידידה שלי עדיין משתמשת במחשב עם מעבד סלרון 733 ועם 384 מגה זכרון (SDRAM, כן?), ולצרכים האלה הוא מספיק בהחלט.

לגבי עלויות שדרוג: מעבד בסיסי עולה כיום בסביבות ה300 שקל, כנ"ל לגבי לוח אם. אם אתה מחליף מעבד רוב הסיכויים שתצטרך להחליף גם את לוח האם, ולהפך, כי המעבדים\לוחות שיש בשוק כיום לא תואמים לחומרה שלך. כנ"ל לגבי זכרונות. ואגב זכרונות - קח בחשבון שזכרונות ישנים, מהסוג המתאים למחשב שלך, עולים יותר מזכרונות חדשים (בלוק נוסף של 512 במהירות 400 יעלה לך כ140 שקל).

בנוסף, קח בחשבון שרובם המכריע של לוחות האם כיום מגיעים עם חיבור IDE אחד בלבד (תקן החיבור של כוננים ישנים יותר). אם יש לך יותר מזוג הארד דיסקים \ סי.די. \ צורבים (ביחד) אתה לא תוכל לחבר את כולם.

מבלי לקבל תשובה לשאלות המובאות בהתחלה, השדרוג היחיד שעשוי להשתלם זה הרחבת הזכרון ב512 נוספים. מעבר לזה - זה כבר יהיה מחשב חדש.

פורסם
  • מחבר

ילוטפו חמוקיך.

יש לי שלושה הארדיסקים שמחוברים דרך IDE ועוד כונן DVD. אבל אני מניח שאם אני כבר אחליף לוח אם, לא תהיה בעיה לקנות הארדיסק גדול (גם ככה שנים מתוך ההארדיסקים הם בעלי נפח מינימלי - סביב ה-15GB, מניח שהארדיסק של 200 SATA2 GB יותר מיפצה על שניהם, ולא במחיר גבוה במיוחד.

השימוש העיקרי שלי במחשב הוא למטלות סטודנטיאליות - כלומר, התחמקות עיקשת מלימודים, תוך כדי שימוש יתר במשחקי מחשב, אם כי אין לי דווקא הכרח לשחק במשחקי המחשב החדשים ביותר (כלומר, אלה שדורשים את הכוח הגרפי הרב ביותר). כרגע, המחשב פועל מעט באיטיות, בעיקר אם אני מבצע כמה מטלות במקביל - אני מניח ש-512 RAM זה פשוט גבולי למערכת כמו XP. בעיקר אם מתעקשים על מראה אסתטי למחשב.

השאלה היא מה יהיה סדר הגודל של קנית לוח-אם ומעבד חדשים (אני מניח שחריצי הרחבה לכרטיסי מסך תומכים בתאימה-לאחור?),. האם מדובר בהוצאה שתחצה את ה-500/600 שקל? מה טווחי המחירים של ה-DDR2?

(האם זה בכלל הפורום הנכון?)

פורסם

בפוסט הקודם לא הזכרת כלל כרטיס מסך, אז הנחתי שאתה משתמש בכרטיס מובנה בלוח האם. לגבי הנחתך בעניין התאימות לאחור - התשובה היא לא. אם יש לך כרטיס מסך שאינו מובנה אזי הוא בפורמט AGP, בעוד שכל הלוחות היום מכילים חריץ הרחבה מסוג PCI-E. כרטיס מסך נפרד יעלה לך בסביבות ה200 שקל נוספים, אם כי בתקציב של 300-350 ש"ח יש מספיק לוחות אם הכוללים אחד מובנה (בנוסף לחריץ להרחבה עתידית).

מחירים, בקירוב:

מעבד AMD 4200 ליבה כפולה - כ280 ש"ח כולל מאוורר

לוח אם: Gigabyte GA-M61PME-S2 AM2 כולל כרטיס מסך מובנה בסיסי למדי - 250 ש"ח

זכרון: 2GB מהירות 800 של GSKILL למשל - 250 ש"ח

אז כמו שאתה רואה, אתה עובר את קו ה500-600 שקל, וזה עוד לפני הארד דיסק.

פורסם

ראשית הלוח אם שלך תומך ב PCIE

שנית יש לך בלוח האם (שהוא סבבה לגמרי יש לי דומה) 4 חריצי זיכרון והוא תומך עד 4GB זיכרון

לא ציינת בדיוק איזה זיכרון יש לך, כלומר DDR400,DDR333 והאם זה רכיב אחד של 512 או שניים של 256

השידרוג היחידי שכדאי לך הוא בזיכרון וזה ייתן לך BOOS משמעותי לצרכים שלך

שתי אפשרויות

1. אם יש לך DDR333 זרוק אותו לפח וקנה 1GB DDR400 עולה עם משלוח של חברה כמו קינגסטון קצת פחות ממאתיים שקלים.

2.אם יש לך DDR400 קנה בכל מקרה עוד 1 GB DDR400 בעלות של פחות מ200 שקלים, אז אולי תאבד את היכולת של DUALL CHANNEL

אבל התוספת של הזיכרון הכי משמעותית.

כלומר שדרוג של 1GB שעולה 200 שקלים יתן את הכי הרבה תועלת למחיר.

אם אתה רוצה לשדרג נגיד ב 400 שקלים, הייתי ממליץ להוסיף שני רכיבים של 2x1GB בעלות של 400 שקל ותו לו.

אגב למעבד שלך (שהוא אחד הטובים לזמנו) אפשר לעשות בקלות OC לפחות ל 2.4GHZ על קירור אוויר ואפילו עם ספק כוח הכי גנרי ומסריח שיש

OC ישפר לך את הביצועים ב ~30%.

אל תקנה מעבד חדש

אל תקנה לוח אם חדש

או שתשדרג את הזכירון ותעשה או לא OC או שתקנה מחשב חדש ב1500 שקל שיהיה פי 20 יותר חזק ממה שיש לך היום

אם משחקים פשוטים אתה מחפש, הייתי מציע להשקיע 200-300 שקלים לקנות או ביד שניה פה באתר או איזה 8400GS פשוט וזהו.

מקווה שעזרתי.... אגב OC עם לוח אם שלך ולמעבד שלך צריך להיות קלי קלות, אל תפחד, תקרא קצת בפורומים ותלך על זה

להשוואה: יש לי מעבד דומה 3700+(2.2Ghz stock) עם לוח אם ממש דומה Ga-k8n-sli. יש לי 4 רכיבים של 512MB כל אחד (קניתי עם שניים והוספתי במהלך הדרך), לפני שבועיים קניתי כרטיס מסך 8600GT extreme ב 400 שקלים. המעבד שלי OC ל2.7GHZ והמחשב שלי מעיף את כל המשחקים הכי חדשים ברזולוציה של 1280X1024, טוב חוץ מCRYSIS ששם רק הגדרות בינוניות

תהנה

פורסם
  • מחבר

נדמה לי שה-RAM שיש לי הוא סטיק אחד של 512 DDR של 200MHZ, זאת אחת הסיבות שאני אשדרג אותו. אם אתם אומרים שג'יגה של 400MHZ עולה 200 שקל, אולי אני פשוט אקנה סטיק (או שניים) של ג'יגה ואעבור למוד הרבה-הרבה יותר מהיר.

המאיץ שלי הוא Gforce 6600 והיציאה שלו היא PCI (לפחות, עד כמה שאני יכול לראות).

מצד שלישי, נדמה לי ששוכנעתי שצוואר הבקבוק העיקרי של המערכת שלי היא הזיכרון, ושאין באמת סיבה משמעותית לשדרג אותו - לפחות כרגע.

תודה לפונים. מי יתן והאל הטוב והמיטיב יעניק לכם עדרים רבים.

פורסם

זכרוןוDDR 1024Mb 400MHz CL3וKingstonו

עולה 177 שקל בזאפ, לך על אחד או שניים כאלה

ואחי תקטין שימוש בחומרים אסורים

ולך על OC, סדרת ה 3000 ATHLON אלופה בOC

פורסם
  • מחבר

ייעשה, חביבי. שא ברכות ודולרים.

חומרים זה דווקא יופי.

פורסם

ילוטפו חמוקיך.

תודה לפונים. מי יתן והאל הטוב והמיטיב יעניק לכם עדרים רבים.

ייעשה, חביבי. שא ברכות ודולרים.

חומרים זה דווקא יופי.

:lol: אתה ס?אאטלאאאן... משהו! :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים