עבור לתוכן

עזרה, מחשב מתחמם

Featured Replies

פורסם

לפני בערך חודש קנו לי מחשב חדש ליום הולדת שהמפרט שלו היה

AMD Athlon X2 5200

nVIDIA GeForce 9600

Gigabyte MA69G-S3H

Kingston 2048 MB (2*1024) 800 Mhz

Samsung 320 Gb 16MB

בשבועיים הראשונים הוא עבד באופן תקין וידע להריץ משחקים כמו COD4 בהגדרות הגרפיות הכי גבוהות, אבל אח"כ הוא התחיל בזמן משחקים להכבות פתאום, בד"כ אחרי שעתיים שלוש של משחק רצוף ולעיתים נדירות יחסית. האמנתי שזה אולי בגלל הספק הזול שמכרו לי איתו, וחיכיתי בינתיים ל-Sonata III של Antec שהזמנתי קודם לכן שחשבתי שיפתור את הבעיה. החלפתי מארז וספק, והבעיה עדיין נשארה ואפילו החריפה. עכשיו הוא התחיל להכבות כבר אחרי 5 דקות של משחק, והתחלתי לשים לב שהשבב AMD 690 שעל הלוח אם נעשה חם מאוד. דרשתי שיחליפו לי לוח אם, ובסוף החליפו לי לדגם MA78GM-S2H של Gigabyte. הפעם לא רק שהבעיה לא נפתרה, הוא התחיל לצפצף אחרי כמה שניות של משחק ולהכבות כבר אחרי שתי דקות. שמתי לב שאם מורידים את הגרפיקה של המשחק המצב משתפר, אבל לא בהמון. כשהודעתי להם על כך הם לקחו אותו למעבדה, והיום הם חזרו אליי ואמרו שהם החליפו לי לוח אם (אותו דגם), בצעו עידכון bios ואמרו לי לשים מאוורר חזק יותר למעבד. זה נראה לי ממש לא הגיוני שהמעבד הוא הגורם לבעיה, במיוחד בגלל שהוא עבד בצורה תקינה בשבועיים הראשונים...

אני לא יודע מה לעשות, זה נראה לכם הגיוני? לפנות למישהו אחר חוץ מאלו שקנו לי מהם?

תודה...

פורסם

לפנות למישהו אחר חוץ מאלו שקנו לי מהם?

ממש לא! למה שתבזבז כסף?! שהם יטפלו בבעייה, ואם הם לא מצליחים, שיתנו לך מחשב חדש.

פורסם
  • מחבר

מה הטמפ' של המערכת ?

המחשב חזר היום, בהתחלה עבד תקין ועכשיו שוב יש בעיות. הטמפ' של המעבד אחרי הקריסה היא 75 ושל המערכת 41.

פורסם

המחשב חזר היום, בהתחלה עבד תקין ועכשיו שוב יש בעיות. הטמפ' של המעבד אחרי הקריסה היא 75 ושל המערכת 41.

הטמפ' של המעבד גבוהה במיוחד.

פורסם

הטמפ' של המעבד גבוהה מדי.

אולי מרוב החלפות לא מרחו משחה טרמית, פרק את גוף הקירור, נקה אותו משאריות המשחה הקיימת, מרח משחה חדש (יש מדריך באתר) והרכב את הקירור כמו שצריך.

כמה מאווררים יש במארז, ואיך הם מסודרים?

המארז נמצא בתוך "כוך" שעלול לחנוק זרימת אוויר נורמאלית?

פורסם
  • מחבר

הטמפ' של המעבד גבוהה מדי.

אולי מרוב החלפות לא מרחו משחה טרמית, פרק את גוף הקירור, נקה אותו משאריות המשחה הקיימת, מרח משחה חדש (יש מדריך באתר) והרכב את הקירור כמו שצריך.

כמה מאווררים יש במארז, ואיך הם מסודרים?

המארז נמצא בתוך "כוך" שעלול לחנוק זרימת אוויר נורמאלית?

לא נקראה לי שזאת המשחה, עוד כשהחלפנו לוח אם מקודם מרחנו אותה טוב ועדיין היו בעיות. אבל אני אבדוק בכל מקרה.

המארז עשוי אלומיניום ויש לו מאוורר 12 מ"מ אחד מאחור. הוא נמצא מתחת לשולחן.

ד"א, יש סיכוי שזה בגלל ה-bios?

פורסם

בגלל הביוס המחשב מתחמם? אין מצב, אולי בגלל הגדרת מתחים לא נכונה. אם לא נגעת בזה, אין סיבה שהביוס יגרום לבעייה. אתה יכול לנסות לאפס אותו כדי להיות בטוח.

ודא שהמאוורר האחורי מוציא אויר ולא מכניס.

"מתחת לשולחן" זו הגדרה רחבה מדי. וודא שיש 10 ס"מ לפחות רווח בין כל פתחי האוורור לדבר הקרוב אליהם ביותר.

פורסם
  • מחבר

בגלל הביוס המחשב מתחמם? אין מצב, אולי בגלל הגדרת מתחים לא נכונה. אם לא נגעת בזה, אין סיבה שהביוס יגרום לבעייה. אתה יכול לנסות לאפס אותו כדי להיות בטוח.

ודא שהמאוורר האחורי מוציא אויר ולא מכניס.

"מתחת לשולחן" זו הגדרה רחבה מדי. וודא שיש 10 ס"מ לפחות רווח בין כל פתחי האוורור לדבר הקרוב אליהם ביותר.

איפסתי את הביוס, החלפתי מאוורר ומרחתי משחה תרמית חדשה, וכן יש הרבה רווח בין המארז לקיר. בינתיים זה השתפר ולא היו תקלות. יכול להיות שפשוט קירור סטוק לא קירר מספיק בעומסים כאלה, עם החום שיש בקיץ פה?

ושוב תודה על כל העזרה...

פורסם

יכול להיות, לא יכול לתת לך על זה תשובה מוחלטת.

תעדכן אם המצב משתנה.

ועוד משהו, אין צורך לצטט תגובה מעל התגובה שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים