עבור לתוכן

שאלה לגבי איכויות בDVD

Featured Replies

פורסם

קניתי DVD של פיוניר 400V

וחיברתי אותו כHDMI אמרו לי בחנות שהוא יעבוד רק בסרטי HD וכו באמת זה ככה

ואמרו לי שבסרטים רגילים של DVD יורדת האיכות ל587 משהו כזה ואם אני רוצה שהאיכות תעלה

אז להשתמש בקומפוננט לטלויזיה

ובקומפננט האיכות נשארה אותו דבר כמו הHDMI

ורואים מעפן

מה לעשות, אני שוקל להחזיר את הDVD

פורסם

איזה DVD מנגן סרטי HD?

פורסם
  • מחבר

אולי אני טועה בהגדרה שלי

הוא מנגן עד 1080 DPI

זה לא נחשב לHD ?

פורסם

הנגן הזה של פיוניר לא מנגן HD אמיתי, הוא רק יכול לנגן סרטי DVD רגילים ולעשות להם "שידרוג" (UPSCALE) לרזולוציה יותר גבוהה.

זה לא ממש HD אמיתי שבו המקור הוא באמת ברזולוציה גבוה, אלא פשוט זה משפר קצת את הטשטוש של התמונה שרואים במסכים בעלי הבחנה גבוהה כאשר צופים בתוכן "רגיל" (SD)

פורסם
  • מחבר

בסרטי DVD דווקא רואים הכי מעפן 587 DPI לא איכותי בכלל ושמחובר דרך חיבור HDMI

ואמרו לי אם אני אחבר דרך קומפננט זה ישפר את האיכות אבל רואים אותו דבר מעפן !

פורסם

בסרטי DVD דווקא רואים הכי מעפן 587 DPI לא איכותי בכלל ושמחובר דרך חיבור HDMI

ואמרו לי אם אני אחבר דרך קומפננט זה ישפר את האיכות אבל רואים אותו דבר מעפן !

קודם כל זה לא DPI כלומר DOTS PER INCH אלא פשוט P (קיצור של פיקסלים).

כשאתה אומר שהתמונה גרועה, אתה מתכוון יותר ממה ש DVD אמור להיות, או שפשוט אתה לא מרגיש שום שיפור בחיבור HDMI?

עד כמה שאני מבין זה לא מספיק שאתה מחבר ב HDMI, אתה גם אמור להגדיר לו בהגדרות של הנגן DVD שאתה עושה לו UPSCALE ובוחר איזה רזולוציה אתה מעדיף.

בעקרון אתה אמור לבחור 720P אם יש לך טלויזית HDREADY או 1080P אם יש לך FULLHD, אבל אני חושב שקראתי פעם שבכל מקרה עדיף לבחור 1080P.

זה אמור לתת שיפור מורגש כלשהו באיכות התמונה, לא איכות של HD אמיתי כמובן, אבל הבנתי שהUPSCALE כן עובד וזה לא סתם חרטא.

פורסם
  • מחבר

יש לי FULL HD

אני מתכוון שבטלויזיה הרגילה בסלון עם הDVD יותר פשוט רואים הרבה יותר טוב

איך מגדירים בDVD אולי לא עשיתי את זה :S

פורסם

יש לי FULL HD

אני מתכוון שבטלויזיה הרגילה בסלון עם הDVD יותר פשוט רואים הרבה יותר טוב

איך מגדירים בDVD אולי לא עשיתי את זה :S

ככה זה, אין הרבה מה לעשות. מסכי LCD ופלזמה מיועדים לתכני HD, ולכן גם סרטי DVD נראים בהם פחות טוב.

זה אמנם תלוי באיכות של הסרט המסויים, יש כאלה שדווקא נראים לא רע גם על מסכי HD.

גם ההגדרות של הטלויזיה יכולים לשפר פלאים, כלומר כיול נכון של ניגודיות, רווית צבעים וכו'. אבל בסופו של דבר סרט DVD יראה פחות טוב על מסך כזה (אלא אם כן מדובר אולי בפלזמה מאוד מאוד יקרה מהדגמים החדשים) מאשר על מסך CRT איכותי מלפני 10 שנים.

לגבי ההגדרה בנגן, אין לי אותו אז אין לי מושג. אבל פשוט חפש בתפריט הראשי או נסה אולי לקרוא את המדריך... :s05:

פורסם
  • מחבר

כן הצלחתי לשנות בDVD

אבל רואים חרא, בHDMI ב1080i

מה שאני לא מבין, אמרו לי שאם זה קורה דרך חיבור הקומפננט אמורים לראות טוב מאוד, וזה לא קורה

יש לך מושג למה ?

זה LCD חדשה 32 אינץ

פורסם

כן הצלחתי לשנות בDVD

אבל רואים חרא, בHDMI ב1080i

מה שאני לא מבין, אמרו לי שאם זה קורה דרך חיבור הקומפננט אמורים לראות טוב מאוד, וזה לא קורה

יש לך מושג למה ?

זה LCD חדשה 32 אינץ

תראה, קשה לי להבין למה אתה מתכוון בדיוק ב "רואים חרא". כמו שאמרתי, האיכות תהיה פחות טובה מטלויזיה רגילה, זה משהו שקיים בכל המסכים החדשים כי כאמור הם מיועדים לתכני HD. אבל אצלי למשל אני דווקא מרוצה מהאיכות גם בסרטי DVD רגילים, זה כמובן פחות טוב מHD, אבל זה עדיין סבבה.

אז אם זה ממש נורא אצלך שהתמונה פשוט גרועה, יכול להיות ש:

א. הטלויזיה שלך לא מי-יודע-מה (מה באמת החברה\דגם?) ולכן היא מתמודדת ממש לא טוב עם תכנים רגילים.

ב. משהו לא תקין בנגן DVD שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים