עבור לתוכן

חוות דעת על מסך ViewSonic VP2250wb

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם. במגזין מחשבים )אינני יודע אם מותר לי לציין את שמו(, ישנה כתבה על המסך הנ"ל המשבחת אותו בין היתר ש"יועד לשמש מקצועני גרפיקה ......". "...הודות למכלול הצבעים הרחב שלו" "...איכות צבע מעולה" "מפיק צבעים שרוב מסכי ה LCD יכולים רק לחלום עליו" וכו'.

ובהמשך שוב "קהל היעד של המסך הנ"ל, הוא מעצבים גרפיים, גיימרים" חתום על המאמר ג'ון ר. דילייני. (סרקתי את דף המאמר+צילום המסך הנ"ל אבל לא בטוח שידעתי איך להעביר)

האם מי מכם יודע האם יש כיסוי להמלצות אלו, האם יש מבחן למסך זה? ותודה לעונים.

אגב, מה או מי זו החנות KSP אפשר פרטים?

%7Boption%7D

[attachment deleted by admin]

פורסם

ביקורת מפורטת בהרבה תמצא כאן. מדובר במסך 21.6" המתבסס על פאנל TN, ולכן הוא אינו מתאים לעריכה גרפית כלשהי. יתרונו על מסכים אחרים 22" TN הוא בארגונומיה מעולה, המגובה בפלסטיק יצוק סולידי (כמעט מקבילה לרמה של איזו. לא במקרה העיצוב די דומה). הביצועים שלו טובים מאוד במשחקים, אבל המחיר הלא פרופורציונלי שלו מהווה תמורה גרועה והיעדר יכולת לאינטרפולציה פוסל אותו מלהשמיש קונסולות משחק או נגנים היות והם מותאמים למצב 16:9 ולא ליחס תצוגה של המסך שהוא 16:10. מכלול צבעים מורחב יעיל עם פאנל איכותי עבור גרפיקה מסוג מסויים (הבאה לדפוס ב-Adobe RGB) , כך שה-Eizo S2231W המתבסס על פאנל S-PVA הוא בחירה טובה יותר לעריכה גרפית מהסוג הזה ולא ה-VP2250wb.

ViewSonic זנחה את המשך השימוש בפאנל VA בדגמים החדשים שלה, והדגם היחיד שנותר מההיצע הישן שלה המבוסס על פאנל VA הוא ה-VP2130b, אשר במחירו אינו משתלם.

פורסם
  • מחבר

מה שעיניין אותי זה הצד של הגרפיקה ולא המשחקים,תודה על התשובה המהירה והממצה.

פורסם

אני בהחלט יכול להגיד לגבי VP2130B שיש לי כבר שנה שמדובר במסך מעולה לכל מטרה. :)

פורסם
  • מחבר

היום הייתי בחנות בפ"ת ראיתי את המסך Dell 2408WFP, פנל S-PVA ונראה לי שאקנה אותו.

ההעדפה הראשונה שלי זה לגרפיקה אם כי אני לא מקצוען, ( וגם לטלביזיה) , לא למשחקים. המחיר -.2900 ¤ זהו התקציב שלי.

אני מקווה שהבחירה טובה.ולפני שאקנה היש חלופה טובה יותר במחיר זה?

תודה לעונים

פורסם

העריכה הגרפית ב-2408WFP אפשרית רק אם אתה מעבד תמונות, שצולמו תמיד במרחב הצבעים Adobe RGB במצלמות רפלקס בהן יש אפשרות לצלם במרחב כזה. הסיבה לכך היא בגלל מכלול צבעים מורחב ל-102% מה-NTSC שיש לו וגם אז תזדקק לפרופיל ICM שיכייל את המסך למרחב aRGB מקולורמטר בשביל להזינו לפוטושופ.

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_2408wfp.htm

הסבר נוסף מהמדריך לגבי השפעת סוג המכלול על דיוק בצבעים:

http://hwzone.co.il/articles/lcd_guide_a/5/

לגרפיקת sRGB ה-2408WFP לא יהיה מדוייק כמו Dell 2007FP או HP LP2065 בעלי מכלול צבעים סטנדרטי, ההולם ומתאים למרחב sRGB, ולכן הם עדיפים משמעותית עליו לגרפיקה זו. דגמי 24" המתאימים לגרפיקת sRGB יש בהיצע בארץ אבל הם יותר יקרים: NEC 2470WNX, EIZO S2431W, EIZO HD2441W.

פורסם
  • מחבר

נראה כאילו נירדמתי אבל לא, פשוט מתלבט וביקרתי שוב באותה חנות והשוואתי בין מסך Dell 2408 ל- 2007FP שנמצא שם בתצוגה והעברנו תמונה ישירות מצג אחד למשנהו ורואים ברור שב- 2408 הגוונים לא טבעיים, האדום למשל שולט חזק ונאמר לי שאין אפשרות לכייל לגוונים נכונים.

עיינתי בתשובות של שואלים היום ונכתב שתהייה רביזיה של דגם 2408 . האם כדאי לחכות ולראות מה התיקונים שיהיו או עדיף לקנות את Eizo 2231W או Dell 2007 WFP (שאולי כבר לא קיימת?). מאוד מעדיף מסך רחב.

אני חובב צילום ולא מהנמנע שארצה להדפיס תמונות באיכות צבעים טובה.

אגב, אני משתמש במצלמה Nikon D200

בתודה לעונים.

פורסם

אין טעם לחכות ל-2408WFP בגירסה המעודכנת שלו, כי המנורות בפאנל שלו לא יוחלפו לכאלו שיוצרות מכלול צבעים סטנדרטי והן עדיין ייצרו מכלול צבעים מורחב . יהיה רק עידכון קושחה לשליטה טובה יותר בחדות ואולי שיפור של השהיית התמונה ואחידות תאורה. עדיין ה-2408WFP בגירסה המעודכנת יציג גוונים לא נכונים עבור תמונות שצולמו ב-sRGB, וזה תקף לכל מסך שמתאפיין ב-Wide Gamut – וגם ה-S2231W בעל מכלול מורחב.

ה-2007WFP עבר לגמר ייצור ולא זמין בחנויות.

אם תרצה במסך רחב בגלל סיבות השמורות עימך, הייתי עושה את המירב ל-24" של איזו שהזכרתי (האיזו לא יציגו באנדינג במעברי צבעים מדורגים לעומת ה-2470WNX ויש להם אחריות עדיפה משמעותית). אם אין לך תקציב עבורם, נשארו ה-20" הלא-רחבים: ה-Dell 2007FP עם S-IPS או HP LP2065 גם עם S-IPS. ה-HP אפשרות זולה יותר מהדל ובגלל ניהול בהירות יעיל יותר הוא טוב יותר ואותו ניתן להשיג אצל נקסטופ.

פורסם
  • מחבר

ל- Orleans אני מודה לך מאוד, לך ולכל מי שענה לי, עזרתם לי מאוד.

עכשיו לא נותר לי אלא לבחור במה שהמלצת לי.

הרשמת אותי בידע שלך. הרבה תודות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים