עבור לתוכן

מישהו ניסה את הקיט להשתקת המארז של Thermaltake ?

Featured Replies

פורסם

קראתי כאן שיש קיט מדגם Thermaltake A2384 Noise dampening Kit

השאלה שלי היא אם זה בכלל אפקטיבי ואם מורגש שינוי ?

לי יש מארז ANTEC SONATA 3, הקיט יתאים למארז ? ושאלה אחרונה: זה לא יפגע בפיזור האוויר ?

תודה.

פורסם

המארז שלך אמור להיות שקט לאלה !

פורסם
  • מחבר

שמע הוא שקט, לא לאללה :) בלילה אני שוומע אותו לא כזה מפריע אבל אם אפשר להשתיק

אותו עוד קצת מה טוב ?

בלילה אני רוצה דממת אלחוט אבל שהמחשב עדיין ייפעל...

פורסם
  • מחבר

מה אתם אומרים ?

פורסם

אם אתה שומע אותו עד כדי כך שאתה שואל על קיט ההשתקה של טרמלטק בפורום - שקט אתה לא תקבל. שקט מגיע דבר ראשון מרכיבים שקטים, אם הם לא שקטים ז נידרשת החלפה או איזה טיפול ושיפור.

אין לי נסיון עם הקיט הנ"ל אבל אני יכול לשער שהמון הוא לא יעשה. יטים להשתקה טובים (למחשב) עולים בארה"ב בין 150-200 דולר, לכן ניתן לתאר עד כמה שווה קיט של 15-20 דולר. אני יכול להציע שדבר ראשון תדאג לרכיבים במארז שלך שעושים רעש ואחרי זה אם אתה באמת פאנאט תוסיף את הקיט הזול.

וד"א - אין כזה דבר באמת מארז שקט, זה עיוות של הכוונה המקורית (לשם נוחות, ואכן נוח להשתמש בביטוי הזה). אם הרכיבים שלך שקטים באמת, אתה תגיע לרמות רעש דומות (לא זהות) גם עם הסונטה וגם עם מארז של 70 שקל.

פורסם

מארזים של 70 שקל מתחילים לזמר אחרי כמה זמן (אם לא כבר על ההתחלה) כמו אוטו ישן שמתחיל להיתפרק.

וויברציות בין חלקי המתכת יכולים לשגע פילים.

מארז טוב הוא קודם כל בנוי למנוע חיכוכים בין חלקי המארז, ובין חלקי המחשב למארז.

הרדיסקים ומאווררים עושים המון וויברציות, ולכן מארז טוב יבוא עם תושבת להרדיסק מסיליקון או משהו.

חוץ מזה זה בעיקר חלקים שקטים ומבנה חכם שבנוי לבריחה מינימלית (אך לא מוחלטת) של רעש.

מיקום המארז בחדר מתוך התחשבות עם מוקדי הרעש יעזור לצמצם את הרעש.

רעש בורח במיוחד מאחורה איפה שיש מאווררים ובכמה מארזים גם מלמעלה או מהצד. (מאוורר צד)

במקרה של כל השלושה המחשב צריך להיות מוגבה, ומסובב ב45 מעלות בערך.

פורסם

בלילה אני רוצה דממת אלחוט אבל שהמחשב עדיין ייפעל...

מה אתם אומרים ?

שתחליף לקרור פאסיבי ... בלי מאווררים.

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה .... לימדו אותך את זה בבית ?

פורסם
  • מחבר

תראו חברים אני לא חושב שיש לי רכיבים רועשים, אתם מוזמנים להסתכל על המפרט שלי...

מ"ז אומרת קירור פאסיבי ? קירור מים ? כמה עולה דבר כזה והאם זה אפקטיבי באותה מידה כמו המאוררים ?

עוד דבר, מה הכוונה שיהיה בזווית של 45 מעלות ?

פורסם

לטרמלטק יש 2 קיטים להוריד את עוצמת הרעש במארז.

הראשון זה ספוג דחוס\קצף\וואטאבר שמדביקים על הדלתות של המארז מבפנים וזה קצת "בולע" חלק מהרעש - יש קיטים יותר אפקטיבים משל טרמלטק, וכמובן שזה לא מתאים למארז עם חלון.

השני זה מסגרות גומי ששמים בין המאורר לשילדת המארז, ואז זה "בולע" את הויברציות מהמאוררים - לא רלוונטי במידה ויש לך מאוררים בינוניים (מבחינת מהירות) והם תפוסים חזק למארז, יותר רלוונטי לבעלי מאוררים ממש חזקים שגורמים לויברציה חזקה.

ההמלצה שלי זה לבדוק מי הגורם לרעש, אם זה אך ורק מאוררים של המארז אז תוריד את המהירות שלהם עם פאנבאס, אם אלה מאוררים של רכיבים (ספק\מעבד\צ'יפסט\כ.מסך, תצטרך לחשוב על החלפה כי בדר"כ לא מומלץ להוריד למאוררי סטוק את המהירות פעולה).

אם זה הרדיסקים - נדפקת (:

בהצלחה.

פורסם

מארזים של 70 שקל מתחילים לזמר אחרי כמה זמן (אם לא כבר על ההתחלה) כמו אוטו ישן שמתחיל להיתפרק.

וויברציות בין חלקי המתכת יכולים לשגע פילים.

מארז טוב הוא קודם כל בנוי למנוע חיכוכים בין חלקי המארז, ובין חלקי המחשב למארז.

הרדיסקים ומאווררים עושים המון וויברציות, ולכן מארז טוב יבוא עם תושבת להרדיסק מסיליקון או משהו.

חוץ מזה זה בעיקר חלקים שקטים ומבנה חכם שבנוי לבריחה מינימלית (אך לא מוחלטת) של רעש.

מיקום המארז בחדר מתוך התחשבות עם מוקדי הרעש יעזור לצמצם את הרעש.

רעש בורח במיוחד מאחורה איפה שיש מאווררים ובכמה מארזים גם מלמעלה או מהצד. (מאוורר צד)

במקרה של כל השלושה המחשב צריך להיות מוגבה, ומסובב ב45 מעלות בערך.

לא הבנת טוב את דברי. לא התכוונתי שלמארז אין השפעה על הרעש אלא שהמארז הוא לא משהו שגורם לרעש, כמו שיש מאורר רגיל ומאורר שקט. לגבי הדוגמא על המארז של 70 ש"ח אני מסכים איתך, יש מארזים סוג ז' זולים עם איכות בנייה מתחת לכל ביקורת שכששמים עליהם חומרה עם ויברציות חזקות הם מתחילים לחרוק בגלל איכות הבנייה הגרועה. למזלנו הם לא מאוד נפוצים היום וזה גם פחות רלוונטי בדיוק שבן מדברים על חלקים שקטים. בכל מקרה כוונתי היתה השוואה בין מארז זול לארז יקר שמוגדר "מארז שקט" ולאור הערתך אציין שוב שהמינימום של מארז זול זה אחד עם חוזק בנייה הגיוני (לצורך הענין יכול להיות גם מארז של 150 ש"ח :) ).

העניין הוא שוב, כמו שציינו פה, הדרך להגיע לשקט היא קודם כל רכיבים שקטים וזה דבר שדורש כסף, זמן , תכנון וקצת ידע. כל ה"מארזים שקטים, קיטים להשתקה, העמדת המחשב במיקום מסויים, חשימת פתחים, תלייה עם גומיות מהגג..." או כל דבר דומה אחר זה לא מה שיביא שקט למחשב לא שקט. מדובר באופטימזציות משנה ולא בפעולה העיקרית להשתקה. הדברים האלו גם בעיקר נוגעים לחולי השקט המושלם שצריכים להשקיט גם את הזימזום הקל של המאוררים האיטיים שלהם וההארדיסק השקט שלהם.

וכדי שדברי יהיו ברורים - אדגיש שהכי טוב זה שילוב של השניים (למי שנחוץ המקסימום), כשהדבר הראשון שצריך לשים עליו דגש הוא הרכיבים.

תראו חברים אני לא חושב שיש לי רכיבים רועשים

אז מאיפה לדעתך מגיע הרעש שאתה טוען שאתה שומע ? (רעש זה בעיקר מאוררים, אין לך במיפרט מן הסתם תיאור מקיף של כל מאורר במחשב שלך).

פורסם

היתה לי בעיה דומה לשלך עם המארז הזה, קניתי אותו בידיעה שתהיה לי דממה בחדר ובפועל היה רעש.

הפתרון שלי התברר כמושלם:

1. קניתי קירור AC פריזר 64 והגדרתי אותו במצב SILENT בביוס - המעבד עדין קריר ואין רעש.

2. קניתי קירור AC אקסלרו לכרטיס מסך עם הטורבו מודל.

כיום יש שני מאווררים 120 מ"מ + קירור מעבד + קירור כרטיס מסך ויש שקט מוחלט, אפילו לא טיפה של רעש ואני באמת שלא מגזים.

סה"כ עלות ההשתקה הסתכמה ל 250 שקל נוספים (ולמען האמת מרגיזים, קניתי מארז שעלה אז 780 ש"ח בידיעה שאני משקיע בשביל שקט ובסוף קיבלתי רעש..)

פורסם

מה מרגיז אותך, כל עוד לא החלפת את המאוררי מארז אני לא רואה איך המארז לא היה בסדר כלפיך,

הקירור למעבד ולכרטיס מסך הם לא בהשפעת המארז, אין לו דרך להשתיק אותם גם אם הוא ממש יתאמץ.

פורסם

הרגיז אותי ש:

1. כשקניתי את המחשב לא ממש הייתי בעניינים והמוכר של סקיי הבטיח לי שבזכות המארז יהיה שקט מוחלט

2. יכולתי להשקיע פחות כסף במארז סביר ועדיין היה שקט - לדוגמא:

מארז כולל ספק Antec NSK4480 380W

¤389

כמות:1

http://skypc.co.il/product.asp?pid=NSK4480

לצרכים שלי זה היה מספיק דיי והותר.

עונה לך על השאלה?

פורסם
  • מחבר

וואלה הלוואי שהייתי יודע מה מקור הרעש, יש לי שני מאוררים 120 מ"מ שהגיעו עם המאר של אנטק ששמתי את שניהם על LOW דרך

ה SWITCH הידני שלהם ןיש עוד מאורר ZALMAN 7500 למעבד שאי אפשר לשלוט עליו ידנית ואני גם לא יודע אם כדאי להוריד לו את העצמה.

אתם אומרים שהמאוררים שלי הם הבעיה ? הם ממש חדשים ואני ממש לא רוצה לשפוך עוד כסף, גם ככה חרגתי מאוד וכל הזמן להוסיף עוד 100 פה ו 200 שם

זנ נהיה רציני...

פורסם

תסתכל מה שרשמתי למעלה - כנס לביוס ותשנה את מהירות המאוורר של של קירור המעבד.

לגבי הכרטיס מסך, או שתקנה קירור ניפרד ב 170 שקל כמנו שאני קניתי או שתשאר עם הרעש שלו ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים