עבור לתוכן

CF 4850, עזרה בטמפרטורות.

Featured Replies

פורסם

קיבלתי את המחשב החדש ברוך השם, בקרוב תרד עם כל הדעות שלי ואיך הוא עובד :)

יש לי במחשב CrossFire של HD4850.

הcatalyst מותקן אצלי, ובדקתי את הטמפרטורות שם.

במנוחה, עכשיו, הוא על תדר של GPU 500MHZ, וMemory 750MHZ, והוא על 71 מעלות.

זה בסדר? זה אמור להיות ככה?

עשיתי לו Overdrive, ל600MHZ, ו900MHZ, והוא עמד על 80, זה בסדר?

בקיצור, כדאי לי לקנות קירור או שהוא לוהט מטבעו והוא לא הולך להישרף לי?

פורסם

זה בסדר גמור

אתה יכול להעלות את מהירות המאוורר ל 30%, זה יצניח לך אותו לבערך 60 מעלות במנוחה (כרגע הוא קבוע על 15. אני לא יודע מה לעזאזל עבר ל ATI בראש)

פורסם

הטמפ' כנראה תקינה מבחינת ATI מאחר וכל הכרטיסים מגיעים ככה, למרות שלא הצלחתי למצוא מה המקסימום המומלץ\מותר מבחינתם

(נתון שאני לא מבין איך התעלמו ממנו)

* החברה פה טוענים שהחלפת משחה תרמית לליבה תוריד את המעלות משמעותית (לא יכול לאמת את זה בעצמי)

* נסה להעלות את מהירות סיבוב המאוורר, כמו שפיקה אמר, זה יוריד את הטמפ' בוודאות:

http://forums.pcper.com/showthread.php?t=456350

פורסם

אני יכול לאמת את נתון החלפת המשחה- החלפה מהגועל נפש הג'נרי שמרוח שם למשחה איכותית (במקרה שלי- MX2) גורמת לצניחה של בין 6-10 מעלות בממוצע.

שילוב של החלפת משחה+העלאת מהירות המאוורר יכולה להביא אותך לטמפרטורה מעולה של בערך 45 מעלות במנוחה (בחדר שבו הטמפרטורה 28-30 מעלות, כיאה לישראל בקיץ.......)

הכרטיסים האלו למעשה ממש קרירים (יפעלו עם אקסלרו S1 במצב פסיבי לדוגמה, והטמפרטורות יהיו נמוכות יותר מקירור הסטוק)

. זה פשוט ש ATI עשו שטויות עם מהירויות המאווררים.

פורסם
  • מחבר

אוקי, שמתי אותם על 50, תודה רבה!

במשחקים אני ישים אפילו על 90 :)

ואני אחליף את המשחה הטרמית בהזדמנות!

ממש ממש תודה רבה לכם

עריכה:

לא הצלחתי לפתוח את הברגים הקטנים למשחה הטרמית...

ועכשיו זה גם לא ממש טוב... משום מה במנוחה הוא על 73 והוא על 50%

ואני אמור להריץ Crysis על הכי גבוה חלק... ובמדיום זה בקושי עושה לי חלק...

אני משתגע ומודאג סליחה אם זה הקפיץ.

פורסם

צר לי שהסתבכת עם פירוק הקירור ופגעת ביעילות תפקודו.

זהו תוצר הלוואי של הספמת הפורום בפתרונות מסובכים (למשתמש הממוצע) הנועדו בעיקר לשמור על שמה הטוב של חברה כזאת או אחרת.

אני מצטער שבכלל העלתי את זה כאופציה, אבל שטיפות המוח שאני עובר פה בנושאים אילו בדיוק גרמו לי להסס.

אני מציע שתקח את הכרטיס לאיש מקצוע או לפחות בעל נסיון בפירוק\הרכבה של גופי קירור, שיעזור לך עם זה ועם מריחת משחה מחדש.

אל תקל ראש בעניין. עד אז תשתדל לשמור על מהירות מאוורר גבוהה מהרגיל (אישית ממליץ 100% או כיבוי המחשב). בהצלחה.

פורסם

הרחקת את גוף הקירור מהליבה, חיזוק חזרה של הברגים אמור לסדר את המצב.

קח את הכרטיס למישהו שיכול לעזור לך, אם אתה גר קרוב אין לי בעיה שתעבור פה ואני אסדר לך את זה.

-לכל מי שמנסה לפתוח את הכרטיס-

גם אחרי הסרת הברגים תשימו לב לקושי מסוים להוריד את גוף הקירור.

אין מה לדאוג, מדובר סה"כ בפדים תרמיים בין הזכרונות לקירור. דרושה הפעלה של קצת כוח, אבל לא לעשות את זה בברוטליות.

מי שלא בטוח לגבי זה, שפשוט יעלה מהירות מאוורר וחסל.

פורסם
  • מחבר

איפה אתה גר חחח?

למרות שאני לא בטוח שאגיע אליך.

ורק שתדעו.... אני כרגע עובר קורס IT מטעם CISCO.. אני לא ממש ממוצע ואני יודע טוב מה שאני עושה.

פשוט אין לי את המברג הנכון, ולא ממש התנסיתי עם פירוק והרכבה של גופי קירור לכרטיסי מסך ועוד מתקדמים וחדשים..

בכל מקרה, טיפה עם היד חיזקתי את זה למקום בדחיפה.. עכשיו זה במנוחה על 50% ב70...

ב100% הוא ב64... וב100% במאמץ מלא הוא ב82.......

אז אני כנראה אקנה גופי קירור לכרטיסי מסך ואחליף משחה טרמית.. אני אתן לאיזה מעבדה פה לעשות את זה, מעדיף לא להתסבך.

תודה :)

יש פה קהילה מדהימה!

פורסם

עצה שלי מנסיון ששלמתי עליו בכסף -

בזמנו היה לי 7900GT חדש שעלה לי 2200 ש"ח , התלהבתי בתקופה ההיא מכל ה OC וכל זה ואחרי בערך שבועיים קניתי לו גם ZALMAN VF900CU כדי שיהיה קריר יותר ויהיה יותר בטוח לעשות לו OC .. מה שקרה בסופו של דבר זה שני דברים :

א) חוץ משקט בקירור הגוף קירור לא תרם לי בכלום - הטמפ' ירדו אבל ה OC עדיין הגיע לאותו הגבול..

ב) אחרי פחות משנה הכרטיס נדפק לגמרי (בלי קשר ל OC) היתה לו בעית פיקסלים שלא מתפקדים וחום מטורף.. (בדיעבד התברר לי בקריאה ברשת שזו היתה מכה לכרטיסים האלו - אם אני לא טועה משהו שקשור לזכרונות דפוקים שלא עומדים בתדר..)

היה לי מזל שנפלתי על חנות שלא שמה לב שהחלפתי לו גוף קירור למשהו לא מקורי.. או שיכול להיות ששמו לב אבל לא היו קטנונים..

יש לא מעט בתי עסק שייתנערו מאחריות (ואני יכול להבין אותם האמת..) במידה ומבצעים שינוי פיסי לכרטיס..

היום ה 8600GTS שלי הוחלף ל HD4850 חדש של ASUS ופשוט אין מצב לא חשוב מה שאני עושה לו שינוי - למה ? כי זה לא נותן כלום.

הדבר היחיד שאני יכול "להרוויח" מזה זה לאבד את האחריות עליו.

מה שכן צריך לעשות זה כן לבדוק אם הכרטיס מציג ביצועים ירודים מהמקובל או טמפ' חריגות מהמקובל.. הדבר הראשון שבדקתי לפני כמה שעות שהתקנתי אותו זה את הטמפ' שלו. ראית שהוא עומד על 80 במנוחה וחפשתי ברשת בנצ'ים שלו - ראיתי שגם אצלהם זה 80 (אפשר לראות את הבנץ' של TOMSHARDWARE) , הבנתי שזה תיקני וככה זה יישאר. מצידי שיעבוד על 100. לא עולה כסף. מקסימום יתקלקל אני הולך לממש אחריות - יש לי שלוש שנים של שקט. ואם הטמפ' גבוהות - זה בעיה של היצרן , לא שלי.

המשך יום נעים מקווה שלא חפרתי יותר מידי.. פשוט היה חשוב לי להוסיף את דעתי בנושא..

;)

שחר

פורסם

החלפת הקירור לא תביא לשיפור בOC אם הגורם המגביל לא היה הטמפ'.

פורסם
  • מחבר

אז זהו שאני חושב שהגורם המגביל הוא הטמפ.... וקרייסיס איטי בגלל ה80 מעלות...

עדכון:

כרטיס מס אחד שאני שם את שניהם על 100% מגיע ל70.

השני מגיע ל40!!!

יש לי בעיה עם הראשון? או שזה בגלל לראשון מחובר המסך?

פורסם

את מה אתה שם על 100% ? את המאווררים ?

תשמע , אצלי במנוחה הוא על 78-80 עם אוורור על מינימום - המאוורר בקושי זז שם..

לא בדקתי במאמץ ואין לי גם CF כדי להשוות איתך..

מה שאתה כן יכול לעשות זה לפרק את ה CF ולבדוק כל אחד מהם בנפרד - טמפ' במנוחה ומאמץ ולהשוות..

ככה תראה אם אחד מהם חריג..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים