עבור לתוכן

מה עדיף (עם מחשבה לעתיד) מערך CF של ATI 4870 או NVIDIA 280 ?

Featured Replies

פורסם

אז

מתוך מחשבה לעתיד, ובהתחשב בכך שב280GTX יש דברים כמו 240 יחידות עיבוד, עיבוד פיסקלי וכו'.

האם זה ישנה הרבה בעתיד?

האם לומרות שאולי כרגע מבחינת ביצועים ATI עדיפים, ברגע שיצאו מוצרים מתאימים (משחקים) וגם אם אתה משתמש בכרטיס לדברים אחרים כמו עיבוד וידיאו וכו', האם 280GTX עדיף?

מה דעתכם?

פורסם

לא זה ולא זה... הכי עדיף 4850 ב-CF. תראה כמה בנצ'ים של CF 4850 ו4870 ותראה שCF 4850 יוצא הרבה יותר משתלם ולא הרבה פחות ביצועים מ-4870 ב-CF.

גם 4850 וגם 4870 במערך CF יותר חזקים משמעותית מ-280GTX.

עריכה: אני חושב שגם לא עוד שנה\שנתיים 280GTX יהיה עדיף על 4800 ב-CF

פורסם
  • מחבר

תראה

יש כמה היתרונות ל280GTX

קודם כול זה כרטיס בודד!

לא כמה מעבדים ומשהו כזה, ויש לו 1 גי'גה על הכרטיס!

ככרטיס בודד הוא ללא ספק הכי חזק כיום בשוק!, כשמדברים על מערכים של שניים ויותר, זה סיפור אחר לגמרי.

כמו כן, יש לו 240 שיידרים

ויש לו עיבוד פיסקילי

וכו'.

בקיצור

קח את כל זה בחשבון, זה כבר שיקול די מעניין וקשה לקביעה.

(אני לא מדבר על מחיר כרגע לצורך העניין, כי אז ברור שATI מנצחים)

פורסם

אומנם זה כרטיס בודד אבל הוא צורך כמות גדול של חשמל כמעט כמו CF. אם אתה מדבר על העתיד אז אולי חשבת על DIRECTX 10.1? ה-280GTX לא תומך ב-10.1... 4800 כן. אז זה כבר משהו הרבה יותר משמעותי מ1 ג'יגה\עיבוד פקסלים\240 שיידרים... וכ'ו... בקיצור 4800 עדיף כמעט הכל הבחינות - מחיר, ביצועים, תמיכה בעתיד-10.1. החיסרון היחיד הוא שאתה צריך לוח אם תומך... אבל אם תחשב את המחיר של לוח תומך ושני כרטיסים ותחשב מחיר של לוח ו280 אתה תראה שבכל זאת ה"חיסרון" של 4800 הוא לא כל כך חיסרון. לוח תומך + שני כרטיסים(נגיד 4850) < לוח רגיל + 280GTX.

פורסם
  • מחבר

מה לגבי עיבוד פיסיקלי?

וגם לגבי ביצועים, שים לב שיש היתרון ביצועים כשמדובר במשחקים שמנצלים טוב ריבוי ליבות גרפיות, והשדרייברים פועלים כמו שצריך וכו'.

בלינוקס לדוגמא אין תמיכה בכלל, סתם כדרך אגב.

אז בהתחשב בזה מה דעתך?

שלא תבין לא נכון, אני מאוד בעד ATI, אבל עדיין.

אהה ועוד שיקול

מה לגבי SLI של 280GTX ?

כלומר לקנות אחד עכשו ואז בעוד חצי שנה שהמחירים ירד (בחול כבר ירדו הרבה) לקנות נניח עוד אחד?

מה לגבי הביצועים אז?

פורסם

מה לגבי עיבוד פיסיקלי?

וגם לגבי ביצועים, שים לב שיש היתרון ביצועים כשמדובר במשחקים שמנצלים טוב ריבוי ליבות גרפיות, והשדרייברים פועלים כמו שצריך וכו'.

בלינוקס לדוגמא אין תמיכה בכלל, סתם כדרך אגב.

אז בהתחשב בזה מה דעתך?

שלא תבין לא נכון, אני מאוד בעד ATI, אבל עדיין.

אהה ועוד שיקול

מה לגבי SLI של 280GTX ?

כלומר לקנות אחד עכשו ואז בעוד חצי שנה שהמחירים ירד (בחול כבר ירדו הרבה) לקנות נניח עוד אחד?

מה לגבי הביצועים אז?

חחח... אבל יש לך מסך שמגביל אותך ל-60 FPS.... אני חושב שזה ביזבוז מוחלט... רק תחשוב על חשבון החשמל שלך...

תראה את לרגע...http://www.guru3d.com/article/amd-ati-radeon-hd-4850-review-force-3d--powercolor/17 לא להתיחס לקריסיס הוא לא תומך עדיין(!) בריבוי כרטיסים של ATI. אמורים לתקן את זה בפאצ' 1.3.

עריכה: תראה גם את זה http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3338&p=14

רק שתבין... תהיה תמיכה בעתיד במשחקים לריבוי כרטיסים... COD4 הוא דוגמה מצויינת לתמיכה מלאה!

פורסם
  • מחבר

שים לב שבבדיקה שם אין את ה280GTX

קצת בעייתי.

מצד שני, אולי בPATCH 1.3 שיצא לו, גם ה280 יתן ביצועים טובים יותר??

וראיתי כמה מבחנים ביצועים, לא רק CRYSIS שNVIDIA עדיין מצליחים עם כרטיס אחד לנצח שניים של ATI בביצועים.

מה דעתך?

חוץ מזה, שאולי זה משהו שקשה לדעת, אבל מה יקרה שתצא גרסת פוטושופ הבאה שתשתמש בCUDA וכו' שNVIDIA תומכים?

בהדגמה הם הראו שהם עובדים בתמונה שהיא 450 מגה פיקסל או יותר! (מעל 2 ג'יגה לתמונה אחת), והם עבדו בה בלעשות ZOOM IN, סקאלינג וכו', באותה מהירות שאתה עובד כיום עם מעבד אינטל על תמונות של 5 מגה לכל היותר!!!

זה די מדהים.

ATI יוכלו להתחרות עם זה?

פורסם

לדעתי אתה חושב רחוק מידי...

פורסם
  • מחבר

אממ מה זאת אומרת ?

לפני NVIDIA זה אוטוטו מגיע למחשבים שלנו

לא?

פורסם

קשה לי מאוד להאמין.... תחקור את הנושא לעומק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים