עבור לתוכן

ntfs או fat 32?

Featured Replies

פורסם

בהארד דיסק של 80 גיגה מה כדאי

ntfs או fat 32?

פורסם

אם אינך זקוק לתוספות האבטחה של NTFS, הרשאות אבטחה עד רמת הקובץ הבודד, לך על FAT מסיבה אחת,

במקרה של תקלה יהיה לך יותר קל לשחזר או להתקין מחדש תוך כדי שמירה על הישן

פורסם

תלוי מה אתה צריך.

בעיקרון למחיצות גדולות מאד לא ממש מומלץ FAT32 (אני גם חושב שיש לו מגבלה בגודל המחיצה, לא תוכל לבנות מחיצה אחת של 80 גיגה, אבל אני לא סגור על זה).

NTFS זו מערכת קבצים שהיעילות שלה גדלה במקביל לגודל המחיצה - מחיצה יותר גדולה = יעילות גבוהה יותר של מערכת הקבצים.

החיסרונות היחידים, כמו שאמר קודמי - שחזור מידע, ברוב המקרים, בFAT32 הוא הרבה יותר קל, אבל בכל דבר אחר - מהירות, יעילות, אמינות, אבטחה ושחזור מידע בעקבות תקלות פחות נפוצות (עד שלא איבדת את כל הPARTITION TABLE ושחזרת אותו תוך 5 דקות לא ידעת אמינות מה היא) - NTFS הרבה יותר טוב מכל בחינה.

ובנוסף זו מערכת יותר כבדה ובזבזנית - מחשב חלש יסחוב יותר לאט NTFS מFAT32.

ודרך אגב - כבר ניתן למצוא הרבה כלים לשחזור מידע מNTFS שמתגברים גם על החיסרון הזה.

אישית, אני כבר לפני חמש שנים שכחתי איך נראה FAT32, הסיבה היחידה להחזיק מחיצת FAT32 היא לקבצים משותפים עם מערכות הפעלה שלא תומכות בNTFS וינדוס 98 או לינוקס (מערכות לינוקס יודעות לקרוא מNTFS אבל לא לכתוב אליה), וגם אז (זה מה שאני עשיתי) לבנות מחיצה קטנה של עד 10גיגה שעליה יהיו מסמכים שמשותפים לכל מערכות ההפעלה.

בכל מקרה, לא משנה באיזו מערכת קבצים תבחר, אם זה ההארדיסק היחיד שלך, תמיד כדאי לחלק אותו ליותר ממחיצה אחת, ואפילו רק בשביל המקרה הנדיר שבו תרצה לפרמט את המחשב ולא יהיה לך שום התקן חיצוני לגבות אליו קבצים (תאמין לי, צורבים יודעים בדיוק מתי להתקלקל...).

פורסם
  • מחבר

החיסרונות היחידים, כמו שאמר קודמי - שחזור מידע, ברוב המקרים, בFAT32 הוא הרבה יותר קל, אבל בכל דבר אחר - מהירות, יעילות, אמינות, אבטחה ושחזור מידע בעקבות תקלות פחות נפוצות (עד שלא איבדת את כל הPARTITION TABLE ושחזרת אותו תוך 5 דקות לא ידעת אמינות מה היא) - NTFS הרבה יותר טוב מכל בחינה.

ובנוסף זו מערכת יותר כבדה ובזבזנית - מחשב חלש יסחוב יותר לאט NTFS מFAT32.

PARTITION TABLE?

ברור שאני לא עושה רק מחיצה אחת, אני מתכוון לעשות שלוש מחיצות:

10GB: לווינדוס, אופיס וכל מיני התקנות של תוכנות.

40GB: סרטים, משחקים ועוד.

30GB: רק שירים, טראנסים וכדומה.

אז לפי החילוק שאני הולך לעשות, מה אתם מציעים לי FAT32 או NTFS?

נ.ב.

אני גם צריך להעביר קבצים מהארדיסק הקודם להארד דיסק החדש (הארד דיסק הקודם הוא על מערכת קבצים FAT32)

פורסם

תמיר ל Ntfs!

יותר מהיר יותר בטוח ויותר מתקדם מFat

נכון אי אפשר לראות Ntfs בדוס אבל אם אתה רוצה להתקין מערכת הפעלה מחדש זה פשוט מאוד:

תיקח מחשב שמותקן בו Win2000\xp תחבר את ההרד סיק שלך כSlave למחשב הזה

תיכנס לDisk Management ותמיר בחזרה לFat32.

פורסם

ביום ראשון קניתי את הארד דיסק של WESTERNDIGITAL עם ה8 קאש 80 ג'יגה, חילקתי אותו כך:

C : 20 giga

d : 30 giga

e : 30 giga

פירמטתי לראשונה בNTFS כי חבר המליץ לי, הוא אמר לי שהחסרון היחידי הוא שאי אפשר לראות את המחיצות בדוס.

עכשיו אני רואה שאתם אומרים שקשה לשחזר מידע, עכשיו תסבירו לי את זה, זאת אומרת ששחזור המערכת של ווינדווס לא יעבוד תקין?

תסבירו את העובדה שרשמת שיש קושי בשחזור מידע .

תודה אוהד :hi:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים