עבור לתוכן

פתוגלוגיה של כרטיס מסך ולוח אם- איפה הבעיה?

Featured Replies

פורסם

שלום רב לכולם!

קניתי מאורר למעבד, ומשניסתי להוציא את צלעות הקירור הישנות, החלטתי להרחיק את כרטיס המסך כדי שלא אפגע בו. לצערי כשעשיתי זאת חתכתי את אחד מהכבלים שסיפקו לו חשמל ( radeon 9700 pro). כל זאת נעשה כאשר המחשב היה כבוי ומנותק מהחשמל. החלטתי שלא כדאי להסתכן והגעתי למחרת לטכנאי שהחליף לי את הספק. כשחזרתי הביתה התחילו הבעיות: הוינדוס עלה לי עם תצוגת צבעים מוזרה ( כמו שמקרבים מגנט למסך), או שלפעמים הוא לא עלה בכלל ונתקע. כל פעם כאשר הייתי משחק עם החיבור הפיזי של הכרטיס המסך, המצב היה משתפר וחוזר לקדמותו. כלומר, אם הייתי מנתק ומחבר את הכרטיס מסך,לפעמים המערכת הייתה עובדת כרגיל ללא בעיות. החלטתי לחזור לטכנאי, והוא מצדו החליף לי את הכרטיס מסך, ואמר שיש לו חשד שישנה בעיה בלוח חם משום ש:

א' הרחנו מעט ריח של שרוף

ב' כאשר חיברנו כרטיס מסך חדש עם מאורר שמקבל את החשמל להפעלתו דרך החיבור ללוח אם ולא דרך חיבור לספק, המאורר לא פעל.

ג' המאוררר של הלוח אם לא עובד, ואם מסובבים אותו מעט הוא עובד בצורה קלושה ביותר.

לכן הטכנאי סבר שאולי ישנה בעיה של מתחים אם הלוח אם. כרגע החלפתי כרטיס מסך והבעיה נפתרה. שאלותיי:

1 ) כיצד נגרמה הבעיה הזו שלפתע כרטיס המסך לא עבד, או עבד לסירוגין? הרי כשחתכתי את הכבל המחשב היה כבוי. האם יתכן והטכנאי פגע בו בצורה כלשהי?

2) כיצד אוכל לאבחן האם קיימת בעיה בלוח אם, שהרי יתכן והוא יוסיף לשרוף לי חלקים אם ישנה בעיית מתחים כלשהי.

אשמח לעזרה אני חייל שלא מרבה לחזור הביתה ואין לי הרבה כסף לבזבז. תודה רבה לכולם

פורסם

אם הרחת משהו שרוף אז נראה שאחד הרכיבים הלך ... יכול להיות שהכרטיס

אני לא מה ואיך ומה קרה שם בדיוק ...

פורסם
  • מחבר

אם הרחת משהו שרוף אז נראה שאחד הרכיבים הלך ... יכול להיות שהכרטיס

אני לא מה ואיך ומה קרה שם בדיוק ...

איך אוכל אם הלוח אם תקין ? ז"א אני יודע שבדברים מסויימים הוא לא כמו למשל העובדה שלא מגיע חשמל למאורר של הצ'יפסט, וכן למאורר של הכרטיס מסך. איך אוכל לוודא שהלוח אם לא יגרום נזק נוסף?

פורסם

למשל אם יש ספיקר על הלוח M , אתה מוציא את הזיכרונות וזה צריך לצפצף ...

אם לא נשמע ציפצוף יכול להיות שני מצבים :

1) אין ספיקר

2) הלוח M דפוק (ממבט ראשון , צריך להתעמק ולהוכיח)

אבל אם אתה אומר כיצד אפשר לראות שרכיב על הלוח M הוא תקול למשל חריץ הרחבה או BANK זיכרון ..

אז אתה מחבר את הכרטיס למחשב אחר שתואם .. ובודק אם המקרה דומה יעני אותה בעיה .. אז הבעיה בכרטיס , אם לא אז יש לך בעיה או בדרייברים או בחריץ עצמו אפשר להגיד ממבט ראשון..

אם אתה רואה שלא מגיע חשמל מספיק ... למשל הנורית שעל הלוח M בקושי דולקת או המאוורר של הכרטיס מסך ..

אתה צריך קודם לבדוק ספק כוח מכיוון שהוא נותן ומחלק ומעביר את המתחים וכו' , אם הספק בסדר אז מתחילים לחשוד בלוח M

יש דברים בכרטיסים בוא נגיד שאתה צריך לבדוק במחשב אחר ודברים כאלה כדי לשלול בעיה מסויימת

פורסם

קודם כל בשביל זה יש FAQ

דבר שני תשנה את הכותרת לכותרת אינפורמטיבית

דבר שלשי התכוונת לכבל שנחתך מהספק כוח? או לקבל?

צריך לבדוק מאיפה בא הריח השרוף בד"כ זה משאיר אחריו עיקבות של שריפה תבדוק את העניין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים