עבור לתוכן

פיצול צ'אנל ל2 רמקולים - אפשרי? (ואיך)

Featured Replies

פורסם

יש לי מערכת 5.1 (microlab x23 אם זה משנה). לאחרונה מצאתי רמקולים ישנים (אבל מעולים) של מערכת סטראיו ששימשה אותי. חיברתי את הרמקולים האלה במקום 2 הרמקולים הקדמיים במערכת.

עכשיו, נוצרה בעייה קטנה של חוסר איזון מכיוון שמקדימה יש גם סנטר וגם את 2 הרמקולים האלה (שגדולים פיזית הרבה יותר מאלה של מיקרולאב וגם כל אחד מהם מכיל סאב טוויטר ורמקול לתדרי אמצע) ומאחורה יש רק את 2 הרמקולים של מיקרולאב.

חשבתי לקחת את 2 הרמקולים של המיקרולאב שהסרתי ולהוסיף אותם לרמקולים האחוריים, ככה שיהיו לי 2 רמקולים על הצ'אנל של הback left ו2 רמקולים על הצ'אנל של הback right. (גם כדי שתיהיה עוצמה כפולה מאחורה וגם כדי לא להשאיר רמקולים חסרי שימוש - כואב לי הלב לראות אותם שוכבים).

החוט שמחבר את הרמקולים הוא RCA בצד של הרסיבר ו2 חוטי חשמל רגילים בצד של הרמקול.

האם אפשר לעשות משהו כגון זה? (החוטים העבים הם המקוריים והדקים הם חדשים שאני אחבר):

speakersjr9.jpg

פורסם

תיאורתית, כן, מעשית לא תמיד.

קודם כל צריך לבדוק אם הם בעלי אותה התנגדות.

כמו כן, אם למגבר המגביר את הרמקולים אין מעגל מגביל זרם ביציאה, אתה תוכל לשרוף אותו.

פורסם
  • מחבר

תיאורתית, כן, מעשית לא תמיד.

קודם כל צריך לבדוק אם הם בעלי אותה התנגדות.

כמו כן, אם למגבר המגביר את הרמקולים אין מעגל מגביל זרם ביציאה, אתה תוכל לשרוף אותו.

אלה אותם רמקולים בדיוק (ארבעתם).

איך אני יודע אם יש למגבר מעגל מגביל זרם?

ובקשר לחיווט הזה, הוא יגרום לווליום של הרמקולים לרדת (עקב כך שהסיגנל מתפצל בין 2 רמקולים) או שכל הרמקולים יהיו באותו חוזק כמו ממקודם?

פורסם

ברגע שתחבר את הרמקולים הנוספים יכולים להיות 2 מצבים:

1. קיים מעגל המגביל את הזרם במגבר, ככה שהזרם המקסימאלי יתחלק ל-2.

2. לא קיים מעגל כזה, וברגע שתגביר קצת, הצריכה מהמגבר תעבור את הרמה המקסימאלית שהמגבר מסוגל לתת, והוא ישרף.

אם היה מדובר במגבר STANDALONE, הייתי מהמר כי הוא בעל מעגל מגביל זרם, אך מכייון שמדובר במגבר המיועד להזיז את הרמקולים הספציפיים האלו, אני לא כ"כ בטוח.

פורסם
  • מחבר

אה.. אז החיווט הזה לא כל כך עוזר לי.. המטרה שלי היא שתיהיה עוצמה כפולה (בלי התפצלויות). יש איזשהי דרך לעשות את זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים