עבור לתוכן

צריך עזרה בנוגע למיקום אופטימלי של רמקוליים קדמיים

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי מערכת 5.1, את האחוריים אני אתלה בקרוב על הקיר האחורי, בגובה של בערך 2 מטר מעל הרצפה בצדדי הקיר (קרוב לסוף הקיר).

אני חושב לתלות גם את הקדמיים על הקיר, כאשר הם רחוקים מהאיפה שאני יושב ומקבילים לרמקולים האחוריים.

הפחד שלי הוא במוסיקה, כאשר אני אשמע מוסיקה ב2 ערוצים, האיכות וחווית השמיעה לא תרד בגלל שהרמקולים רחוקים? עכשיו הם ממוקמים בקצות השולחן ונוצר אפקט (ככה זה היה גם ב2.1, זה לא קשר לסנטר) שנראה כי הקול בוקע מן המסך עצמו, זה יהיה ככה גם אם הם יהיו רחוקים?

בנוסף, הרמקול הקדמי הימני יהיה ממש קרוב לדלת, האם הקול יצא דרך הדלת גם כאשר אני אכוון אותו למרכז החדר? אני חושב שזה יפריע בלילה.

כל רמקול יהיה בערך מטר מהמסך.

תמונות להמחשה

ככה הקדמיים נמצאים כיום, זה יוצר אפקט מעולה בשמיעת מוסיקה או סרטים כאשר אני יושב מול המחשב, אבל שאני יושב על המיטה (כמטר לאחור) הם קרובים מדי, ככה שאני לא אוכל להרגיש מאיפה מגיע כל צליל.

dscf2892qd3.jpg

(לא להתייחס לCreative הקטנים, מדובר על הX540)

הנה סרטוט של החדר ממבט מלמעלה

92667022if2.jpg

ומודל תלת מיימד שעשיתי לפני כמה שנים לחדר, באמצעות Google Sktachup

myroomkr7.jpg

http://www.2shared.com/file/3534928/b13388b1/my_room.html

עוד בעיה, אם אני רוצה שהקדמי השמאלי יהיה מול האחורי השמאלי אני צריך שהוא יהיה מאחורי הטלוויזיה, האם זה מומלץ? הקול לא יחסם שם? כדאי להקדים את זה?

02072008sj9.jpg

אם צריך עוד פרטים או תמונות תגידו...

תודה! :D

פורסם

אל תתלה את הרמקולים גבוה. את האחוריים תתלה בגובה האוזן ואת הקידמיים תשאיר אין טעם לתלות אותם. מה גם שאם הם יהיו גבוהים אתה לא תרגיש טוב את הסטריאו. לדעתי זה פוגע מאוד בחוויה.

אתה לא יכול לכוון את הרמקולים ל-2 מקומות בחדר שאתה יושב בהם. תחליט מה יותר חשוב לך, לשמוע מוזיקה שאתה במחשב או שאתה יושב על המיטה.

בכל מקרה אם אתה מחליט שעדיף לך לתלות אותם רחוקים אחד מהשני כי אתה יושב על המיטה, תתלה אותם בגובה של 80 ס"מ בערך לא גבוה.

אתה יכול גם לנסות למצוא נקודת איזון, תתלה אותם לא יותר מידי רחוקים ולא יותר מידי קרובים. (ככה שהכיוון יתאים לך גם שאתה על המיטה וגם שאתה על המחשב).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים