עבור לתוכן

האם הספק כוח שלי יחזיק את המפרט? (Enermax Noisetaker 420w)

Featured Replies

פורסם

יש לי ספק כוח Enermax Noisetaker 420w

אני מתכנן לשדרג את המחשב ומעוניין לדעת האם הוא יחזיק את המפרט הבא:

מעבד: E8400

לוח אם: כנראה Gigabyte P35-DS3 או אחד מלוחות הP45 שלהם

זיכרון: 4GB (2x2GB) 1000MHz CL5

כרטיס מסך: Radeon HD4850

דיסקים קשיחים: 3XSata

צורב DVD

4 מאוורי 80mm

תודה לעוזרים

פורסם

אממממ

חישוב מהיר:

מעבד 95 W

דיסקים קשיחים 120 X 3

כרטיס מסך 125 W

4 מאוררים 12V כל אחד

יחזיק אבל עדיף לשדרג למשהו יותר חזק.

פורסם

מאסטר, אתה לא מדייק.

מעבד (בלי OC) - לא מגיע אפילו ל-40 ואט. יחי ה-45nm וטכנולוגית הליבה הדשה של אינטל.

דיסקים קשיחים - יכולים להגיע ל-60 ואט אם הם מדגמים בזבזניים ורק אם כל השלושה עושים seek יחדיו.

כרטיס מסך - כאן אתה מדייק, בערך 120-130 ואט תחת מאמץ.

4 מאווררים - לכל היותר 20 ואט ביחד. 12V זה המתח (בוולט), לא ההספק (בואט, כאשר ואט הוא וולט*אמפר. אתה יודע את זה, הפירוט מיועד לשאר קוראי הדיון). מאוורר ממוצע צריך 0.2-0.3 אמפר, מאוורר חזק 0.5-0.6 אמפר ורק מאווררים מטורפים (של דלתא לדוגמא) צורכים אמפר או יותר.

שאר הרכיבים לוח אם, זיכרונות, צורב, כרטיסים, התקני USB - עוד 50-60 ואט.

מחשב כזה לא יגיע ל-300 ואט גם תחת עומס מירבי. אין טעם לרוץ לשדרג כרגע אם הספק של פותח הדיון תקין והוא לא מתכנן OC קיצוני.

פורסם

אכן,מאחר ול-NT420 יש 29A שהם 348W במסילות ה-12V ככה שיש לו גם מקום לאוברקלוק וכו'.

פותח הדיון - אנא הוסף את שם הספק לכותרת

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

עכשיו אני יכול לקנות בראש שקט

עריכה:

אם אני מחליף את המעבד לq6600 זה עדיין יחזיק? (כולל רווח כמובן)

פורסם

Q6600 עשוי להגיע לצריכת חשמל של כ-90 ואט. אתה עדיין בתוך מעטפת היכולות של הספק שלך, אבל ייתכן שנצילות הספק תרד מעט ומהירות המאוורר שלו תעלה.

לציין שה-Q6600 נחשב כבר למעבד מיושן ומאוד בזבזני. ה-E8400 יהיה עדיף עליו במרבית המשחקים וגם מאפשר OC מאוד מרשים.

פורסם

להפך.

ספקים מגיעים לנצילות גבוהה יותר דווקא תחת עומס.

לגבי Q6600-

מיושן? מעט.

בזבזני? לא הייתי אומר. Q6600 עומד על צריכה של כ 87 וואט בעומס מלא (מוכרז 95 לפי אינטל, מעשית 87)

ה Q9300 החדש לדוגמה עומד סה"כ על 10 וואט פחות.

פורסם

מאסטר, אתה לא מדייק.

מעבד (בלי OC) - לא מגיע אפילו ל-40 ואט. יחי ה-45nm וטכנולוגית הליבה הדשה של אינטל.

דיסקים קשיחים - יכולים להגיע ל-60 ואט אם הם מדגמים בזבזניים ורק אם כל השלושה עושים seek יחדיו.

כרטיס מסך - כאן אתה מדייק, בערך 120-130 ואט תחת מאמץ.

4 מאווררים - לכל היותר 20 ואט ביחד. 12V זה המתח (בוולט), לא ההספק (בואט, כאשר ואט הוא וולט*אמפר. אתה יודע את זה, הפירוט מיועד לשאר קוראי הדיון). מאוורר ממוצע צריך 0.2-0.3 אמפר, מאוורר חזק 0.5-0.6 אמפר ורק מאווררים מטורפים (של דלתא לדוגמא) צורכים אמפר או יותר.

שאר הרכיבים לוח אם, זיכרונות, צורב, כרטיסים, התקני USB - עוד 50-60 ואט.

מחשב כזה לא יגיע ל-300 ואט גם תחת עומס מירבי. אין טעם לרוץ לשדרג כרגע אם הספק של פותח הדיון תקין והוא לא מתכנן OC קיצוני.

הייתי צריך לציין שזה המצב במאמץ מלא של המחשב.

פורסם

זו לא הנקודה, החישוב שלך שגוי מהיסוד.

אתה מחשב לפי וואטים כאילו כל 425 הוואטים של הספק זמינים לצריכה על ה 12 וולט.

לגבי הארדיסקים- מה?? 60 וואט?

הארדיסק ממוצע לוקח 0.7 אמפר על ה 12 וולט+חצי אמפר על ה 5 וולט. סה"כ יוצא שהארדיסק ממוצע לוקח כ 10 וואט, אם יש לו 3, כולם ביחד יקחו 30 במצב עבודה מלאה.

-לגבי מעבדי 45nm, גם במצב עומס מלא ל 65 וואט הם לא מגיעים, לזה קודמי התכוון פה.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסברים

אני אלך על הe8400

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים