עבור לתוכן

לא מצליח להפעיל את המערכת מה-BOOT DEVICE של הכונן, המחשב מרסט את עצמו.

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מנסה שהמערכת תופעל מהכונן אז נכנסתי לביוס בדקתי שהאפשרות של BOOT OTHER DEVICE מבוטלת ועשיתי שה-BOOT DEVICE הראשון יהיה OPTIARC DV ועשיתי שמירה ויציאה והמערכת עדיין לא מצליחה... ניסיתי גם SATA CDROM ולא הצליח..

הבעיה היא שיש לי בעיה בהארדיסק והמערכת לא מצליחה לעלות.. היא שואלת אותי איך לעלות אותה... רגיל,פעם אחרונה שהצליח,סייף מוד, סייף מוד עם אינטרנט וכו'... ניסיתי את כולם וזה כל הזמן חוזר על עצמו.. מנסה לעלות את ווינדוס ולא מצליח.. מרסט את עצמו..

עכשיו הכנסתי את הדיסק של ההתקנה של המערכת ועשיתי שיקרא מהכונן כדי לפרמט את המחשב וזה לא מצליח..

מה לעשות?

נ.ב... זה מאוד דחוף..

תודה.

פורסם

תבדוק אם הדיסק/כוננים תקינים ואם יש לך אפשרות של לבחור את מקור הבוט כמו F12 או F8 למשל.

עריכה: אם קשה לך להבין פה עמוד 33 מסביר.

פורסם
  • מחבר

איך אני בודק אם יש לי אפשרות לבחור את מקור הבוט?

ויש לי בעיה מסויימת באהרדיסק אבל זה לא אמור להשפיע על זה שהמערכת תעלה מהכונן...

עריכה:

הדף לא נפתח לי... אתה יכול אולי להעתיק ולשים פה בבקשה? או שפשוט תסביר בקצרה...

תודה.

פורסם
  • מחבר

הלינק עדיין לא תקין..

וניסיתי הרגע להפעיל את המחשב עם אהרדיסק אחר ועם חיבור IDE במקום SATA שמותקן בו כבר XP והכל והמחשב עדיין לא עולה... וגם שמתי לב שחיברתי את הכונן קשיח השני הייתה מנורה אדומה מהלוח אם... מה זה אומר?

תודה.

פורסם
  • מחבר

טוב תיראה המדריך הזה לא עזר לי...

אני הגדרתי בביוס שיקרא ראשון OPTIARC DV וביטלתי BOOT OTHER DEVICE, ולא עזר...

תודה על העזרה.

פורסם

2 אפשרויות: א. הדיסק לא מזוהה ב. הכונן לא קורא אותו

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

אבל זה מוזר כי זה לא פעם ראשונה שאני מנסה לאתחל את המערת מהכונן... לפני כמה ימים ניסיתי להפעיל את המערכת מהכונן וזה דווקא הצליח (עם אותם רכיבים במחשב בידיוק).

*ניסיתי להכניס את הדיסק של החלונות למחשב אחר והוא קורא אותו מצויין אז זה לא בעיה בדיסק...

ואשמח אם מישהו יענה לי על זה:

"וניסיתי הרגע להפעיל את המחשב עם אהרדיסק אחר ועם חיבור IDE במקום SATA שמותקן בו כבר XP והכל והמחשב עדיין לא עולה... וגם שמתי לב שחיברתי את הכונן קשיח השני הייתה מנורה אדומה מהלוח אם... מה זה אומר?"

תודה.

פורסם

למרות שמותקנת עליו מערכת הפעלה היא לא מותאמת לחומרה שלך.

אתה יכול לבדקו בחוברת של הלח אם מה המנורה אומרת.

פורסם
  • מחבר

אוקי.

תגיד לי, אם אני יקנה הארדיסק חדש, הכל יהיה בסדר 100% ???

ולמה שההאדיסק הישן שחיברתי לא יתאים?

עריכה:

אולי זה בעיה בכונן?

תודה.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז ככה... ניסיתי להכניס את הדיסק של XP במקום של וויסטה וזה דווקא הצילח להתחיל להתקין מהבוט אבל הבעיה היא שבקטע שהוא כותב שווינדוס מפעיל את עצמו אז מופיע לי מסך כחול עם הבעיה הזאת:

0X0000007B...

חיפשתי בגוגל וכתוב שזה קשור לזה שהמחשב לא מזהה את אותה כמות מקום בדיסק קשיח (אני ניסיתי לפני התקנת הוויסטה לעשות עוד מחיצה בכונן אז זה בטח בגלל זה...)

מה לעשות?

תודה רבה.

פורסם

מה הכונן שיש לך IDE או SATA ???

אם SATA האם שינית את ההגדרה שיזהה אותו כמו IDE או האם התקנת את הדרייבר של SATA אם יש לך

בשני המצבים , תבדוק אם בביוס הכל מזוהה...

פורסם
  • מחבר

הכונן מחובר עם IDE.

הוא מזוהה בביוס כי הגדרתי שהבוט הראשון הוא הכונן.. אז הוא מזוהה..

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים