עבור לתוכן

ספקים, אל פסק ושדה מגנטי

Featured Replies

פורסם

יש לי בבית שני מחשבים עם ספקים NO-NAME שמחזיקים כבר שנים והם מחוברים לאל פסק ADVICE PRPC 750. רציתי לדעת אם אפשר להעריך את עוצמת השדה המגנטי של כל המערכת.

פורסם

להעריך, לא.

למדוד כן, בעזרת גלאי שטף.

פורסם

תן לחתול לעבור ליד המערכת וראה האם השערות סומרות.

כגובה ההזדקרות, כך הקרינה.

ובירצי, המעגל החשמלי של ספק הכח כלוא בתוך "כלוב" מתכת שמחובר להארקה ואמור לספוג כל קרינה שנוצרת בספק הכח.

אחת הבדיקות המחייבות כל יבוא של מכשיר חשמלי הינה עמידה בפני קרינה אלקטרו-מגנטית, כדי למנוע הפרעות לציודים אחרים הנמצאים בקירבה ו/או מחוברים לאותה רשת חשמל.

ומעניין מאיין צצה השאלה.

צביקה

פורסם

אתה מדבר על כלוב פארדיי?

כי לא זכור לי שספקי כוח ויחידות UPS כלואות בתוך כלוב כזה.

פורסם
  • מחבר

ברור שכל התקן בנפרד עומד בסטנדרט (נדמה לי 2.5 מיליגאוס ממרחק של 50 ס"מ לפי התקן הפחות מחמיר ו 30 ס"מ לפי היותר מחמיר) אלא שצירוף כמה מכשירים מגדיל את עוצמת השדה המגנטי הכוללת (אלא אם כן הם באופן פלאי בפאזות בדיוק הפוכות). מכל מקום, האם אפשר להשיג מכשיר מדידה בעלות סבירה? חתול יהיה יקר מדי לאחזקה.

אלה

http://www.lessemf.com/gauss.html

נראים די חרטטנים.

פורסם
  • מחבר

תודה על המאמץ אבל התקן הזה מדבר על קרינה אלקטרו מגנטית ולא על שדה מגנטי.

פורסם

כשאמרת "שדה מגנטי", ניחשתי שהתכוונת לקרינה אלקטרומגנטית, אבל אם אתה מתכוון לשדה מגנטי פשוטו כמשמעו, זה הרבה יותר פשוט.

אנחנו כולנו נמצאים בתוך שדה מגנטי טבעי שנוצר ע"י כדור הארץ, זו הסיבה שמחט המצפן מצביעה לכיוון הצפון.

אם ברצונך לדעת אם קיים במקום כלשהו שדה מגנטי חזק יותר מזה שנוצר באופן טיבעי, כל מה שאתה צריך זה לראות אם מחט המצפן עדיין מצביעה לכוון הצפון המגנטי באותו מקום.

פורסם

הייתי בטוח שהתכוונת לקרינה אלקטרומגנטית.

בחיים לא שאל אותי משהו על שדה מגנטי שיוצר התקן כלשהו :)

פורסם
  • מחבר

השיטה עם המצפן טובה לשדה מגנטי סטטי. שנאים מייצרים שדה מגנטי שמחליף את כיוונו 50 פעם בשניה. מחט המצפן אינה מספיק רגישה כדי לזהות כאלה תנודות.

פורסם

נכון, אבל אם מחט המצפן מפסיקה להצביע על הצפון המגנטי (זה לא משנה לאיפה היא מצביעה), אתה יודע שאתה בתוך שדה חזק יותר מזה הטבעי.

פורסם
  • מחבר

לדעתי אתה טועה. בגלל התדר הגבוה (ביחס לרגישות המצפן כמובן), מכל בחינה מעשית עוצמת השדה המגנטי היא אפס. אחרת מצפנים היו משתגעים לגמרי בקרבת עמודי חשמל. מכל מקום, יש מכשור שנועד לבדוק בדיוק את זה ומכשיר כזה אני מחפש.

פורסם

אז כמו שכתבתי, אתה צריך גלאי "שטף מגנטי" (MAGNETIC FLUX), אני מתאר לעצמי שהוא לא זול ודרוש ידע מסויים ע"מ להפעילו.

ההימור הכי בטוח שלך זה בפקולטות לרפואה, גלאי שטף זה חלק הכרחי במכונת הדמייה מגנטית (MRI).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים