עבור לתוכן

יש למישהו המלצות איך לחלק את הארד דיסק בצורה היעילה ביותר?

Featured Replies

פורסם

עשיתי חיפוש ולא מצאתי איזה מדריך או משהו איך מומלץ לחלק את ההארד דיסק שיהיה הכי יעיל?

אשמח אם מישהו יעזור לי .

יש לי מחשב נייד עם הארד דיסק 250 ג'יגה עם מערכת ויסטה .

ועוד שאלה איך אני עושה גיבויים למערכת ולתוכנות או סיפריות מיוחדות ?

(להסתמך על הגיבוי של מערכת העפעלה או שיש איזה תוכנה מומלצת?)

תודה מראש .

פורסם

עשיתי חיפוש ולא מצאתי איזה מדריך או משהו איך מומלץ לחלק את ההארד דיסק שיהיה הכי יעיל?

אשמח אם מישהו יעזור לי .

יש לי מחשב נייד עם הארד דיסק 250 ג'יגה עם מערכת ויסטה .

אני חושב שכמה שפחות מחיצות יותר טוב, כי זה חוסך המון זמן על העברות של קצבים גדולים בין מחיצה למחיצה.

בנוסף אני חושב שאם אין סיבה או דרישה מיוחדת אז לא צריך יותר משתי מחיצות, אחת למערכת ההפעלה (רצוי שתהיה מספיק גדולה כדי להכיל את כל התוכנות והמשחקים שיותקנו) וכל מה שנשאר יהיה המחיצה השנייה והיא תשמש כאחסון.

פורסם

אני חושב שכמה שפחות מחיצות יותר טוב, כי זה חוסך המון זמן על העברות של קצבים גדולים בין מחיצה למחיצה.

בנוסף אני חושב שאם אין סיבה או דרישה מיוחדת אז לא צריך יותר משתי מחיצות, אחת למערכת ההפעלה (רצוי שתהיה מספיק גדולה כדי להכיל את כל התוכנות והמשחקים שיותקנו) וכל מה שנשאר יהיה המחיצה השנייה והיא תשמש כאחסון.

לא עדיף מחיצה רק לחלונות ומחיצה למשחקים תוכנות וכל שאר הקבצים?

כך למעשה אם הווינדוס צריך לקרוא מהדיסק הוא קורה ממחיצה אחרת ולא מהמחיצה שאיתה אתה משחק כרגע(במקרה של משחק למשל)

פורסם

לא עדיף מחיצה רק לחלונות ומחיצה למשחקים תוכנות וכל שאר הקבצים?

האמת שבעבר עשיתי בדיוק ככה ולי אישית זה רק עיכב את העבודה מהסיבה שכשנגמר לי המקום במחיצה השלישית (מחיצת האחסון), מצאתי את עצמי מתחיל למלא את שאר הכוננים וכשנגמר בכלל המקום הייתי צריך להתחיל להעביר קבצים ממחיצה למחיצה כדי איכשהו לייעל את העבודה. (לא היה לי תקציב לדיסק נוסף זה התחיל בדיוק כמה חודשים אחרי שקניתי 250 ג'יגה חדש כדי להוסיף ל-60 ג'יגה שכבר היו לי.

בימיינו המצב יכול להיות שונה, כי אפשר להשיג היום דיסקים בנפחים גדולים מאוד, שווה לנסות את האופצייה שהבאת, רק תגיד לנו אם באמת יש שיפור בביצועים.

פורסם

האמת שבעבר עשיתי בדיוק ככה ולי אישית זה רק עיכב את העבודה מהסיבה שכשנגמר לי המקום במחיצה השלישית (מחיצת האחסון), מצאתי את עצמי מתחיל למלא את שאר הכוננים וכשנגמר בכלל המקום הייתי צריך להתחיל להעביר קבצים ממחיצה למחיצה כדי איכשהו לייעל את העבודה. (לא היה לי תקציב לדיסק נוסף זה התחיל בדיוק כמה חודשים אחרי שקניתי 250 ג'יגה חדש כדי להוסיף ל-60 ג'יגה שכבר היו לי.

בימיינו המצב יכול להיות שונה, כי אפשר להשיג היום דיסקים בנפחים גדולים מאוד, שווה לנסות את האופצייה שהבאת, רק תגיד לנו אם באמת יש שיפור בביצועים.

אני עובד ככה מאז שקניתי את המחשב לפני שנה :).

פורסם

מה שאני עושה בד"כ הוא לחלק את הHD ל2 מחיצות

אחת בת 40 או 50 GB להתקנת ה WUN וכל שאר התוכנות

השנייה לכל ההורדות ווהתקנות.

במקרה שצריך לפרמט אז רק את מחיצת ה BOOT וכך כל מה שהורדתי עד עכשיו עדיין קיים.

(חוץ מזה שישי לי גם HD קטן של 40GB שהוא רק ל swap file

פורסם

40GB שהוא רק ל swap file

למה אתה מתכוון?

40 ג'יגה שלמים רק בשביל קובץ החלפה, לא נסחפת קצת?

פורסם

יש עוד דבר שאתה יכול לעשות

עושים את זה בעיקר במערכות הפעלה של לינוקס אבל גם בויינדוס אפשר לעשות את זה

ליצור מחיצה שגדולה פי שניים מהזיכרון שלך לפרמט אותה עם בלוק סייז גדול ואז להגדיר את קובץ SWAP עלייה

זה ישפר לך ביצועים

פורסם

יעיל ביותר? מאוד תלוי מה השימושים שלך במחשב.אני באופן אישי לא אוהב בכלל לחלק את הHD מכיוון שאם יש צורך לפרמט אז אני טוען שחייבים לפרמט את כל הHD ולמה מכיוון שאם מוחקים רק את C ואת D לא אחרי ההתקנה מחדש כשהמחשב עדיין לא מוגן כל הוירוסים חוזרים לC.יש אפשרות לחלק בצורה הבאה(ב80GB) למערכת ההפעלה 30GB לDATA לתת 34GB ולמחיצה האחרונה 10GB שבה יישב GHOST של המערכת הפעלה במצבה הסופי והמעודכן ללא תוכנות ודברים מיותרים לשם פריסה מהירה של מערכת הפעלה במקרה של קריסה.אבל שוב זה תלוי מההשימושים שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים