עבור לתוכן

CF בעתיד ומעבדי נהלם **חשוב לאלו שרוצים לקנות עכשיו מחשב**

Featured Replies

פורסם

למנהלים - אם הכותרת לא תקינה אני מצטער! אני רציתי אנשים יראו את זה מפני שלדעתי זה חשוב ושוב סליחה אם היא לא תקינה.

אז, חשבתי עכשיו... אני מתכנן לקנות X48 ולקנות 4870 ואולי עוד שנה ככה אם הוא לא יתספק אותי, אני יוסיף עוד אחד או אחד יותר חדש ב-CF.

עכשיו, חשבתי שאם יצאו המעבדים החדשים, הלוח היקר שאני אקנה יהיה מוכרך להיות מוחלף (במידה ואתם רוצים לקנות את מעבדי נהלם..) ואז אין טעם שקניתי לוח יקר לעתיד... בקיצור לא כדאי לקנות היום לוח עם CF אם אתם לא מתכונים לעשות בו שימוש ב-CF באותו הרגע!

אם אחרים חולקים על דעתי, אני אשמח לדעת את עמדתם ואולי תשנו את דעתי.

תודה רבה למגיבים!

פורסם

יופי, טוב שמישהו פה קיבל קצת מוח בקודקוד, זה למה מאז היציאה של הפרניין אני טוען שאין טעם לקנות לוח אם חזק

ומעבד כפול ליבה.

אבל אמת שאין טעם לפתוח על זה שרשור...

פורסם

מתי יוצא המעבד המדובר?

פורסם

אני מסכים איתך Bashash...

גם אני חושב על "נהלם" שייחיב לוח אם מיוחד (יתכן וגם יחוייב קירור מיוחד לממהירים) ולכן אני ממתין.

במקרה שלי אני נשאר עתה גם עם ה 7900GS 256MB שיש לי כי לקראת סוף הרבעון הרביעי

שהוא התאריך הצפוי לשחרור מעבדים ולוחות יהיו כנראה כרטיסי מסך או טובים יותר או במחיר טוב יותר,

שיתאימו ה 2407 בתצורת V.HIGH - כמו כן אני חושב על פתרון בצורת כרטיס אחד לא CF ולא SLI.

פורסם

הדור הבא של כרטיסי מסך יהיה רק בתחילת 2009, ומעבדי נהלם לשוק הביתי תראו רק באמצע 2009

:kopfpatsch:

לקראת סוף השנה מוציאים גרסאות אקסטרים ומעבדים לשרתים.

מחירי ה DDR3 לא צונחים כמתוכנן, ולדעתי העסק הזה הולך להיות פלופ לא קטן.

פורסם

DDR3 ירד כמו שDDR2 ירד, אל דאגה

אבל באמת.... אנשים - עוד שנה תראו את נהלם בשולחן העבודה (אני לא מדבר על EXTREME או שרתים), בקיצור זה יהיה כמו פנרין (לקראת סוף 2007 יצאו השרתים והEXTREME ומרץ פחות או יותר ראינו את הQ9300 במדפים)

עד אז כבר CF של 4870 לא יהיה המציאה הכי גדולה, מה שכן יהיה מעניין זה לקנות היום 4870 אחד ולקחת עוד אחד שנה הבאה במחיר של ה3870 היום

פורסם

DDR3 כבר מעל שנה בשוק.

DDR2 בזמן הזה הספיק לצנוח הרבה יותר, ולהעביר הרבה יותר מהשוק להשתמש בו.

DDR3 פשוט לא תפס.

-עוד שנה רק -יוצאים- הנהלם לשוק הביתי, זה לא שבבת אחת כל המחשבים בעולם יהפכו עורם.

יהיה אידיוטי לסמוך על זה יותר מדי, אני כבר אומר.

פורסם

המעבר האמיתי יהיה לפי ערכות השבבים (אני מדבר על הזכרונות, על מחשבה על נהלם שנינו מסכימים)

כאשר מוציאים ערכות שבבים שמחייבת סוג כזה של זכרון יש דרישה גדולה יותר לזכרון הזה

בנוסף לא לשכוח גם שAMD נכנסת לDDR3 בתחילת שנה הבאה => הקטנת היצור של DDR2 והגדלת DDR3

ובלי קשר ישיר DDR3 כרגע באותה מדרגת ביצועים של DDR2 (תזמונים גבוהים ביחד עם מהירות לא מספיק גבוהה) כך שגם לHIGH-END אין כול כך הרבה סיבות לקנות אותו (אלא אם אתה הולך ממש לVERY HIGH END ולוקח את הזכרונות ששואפים ל2GHZ)

פורסם

צניחת המחיר האמיתית של זכרונות ה-DDR3 תגיע רק כאשר ה-DDR3 יהיה התקן הסטנדרטי בכל לוחות האם וזה יקרה אולי בעוד שנה או אפילו שנתיים.

פורסם
  • מחבר

אני מסכים איתך Bashash...

גם אני חושב על "נהלם" שייחיב לוח אם מיוחד (יתכן וגם יחוייב קירור מיוחד לממהירים) ולכן אני ממתין.

במקרה שלי אני נשאר עתה גם עם ה 7900GS 256MB שיש לי כי לקראת סוף הרבעון הרביעי

שהוא התאריך הצפוי לשחרור מעבדים ולוחות יהיו כנראה כרטיסי מסך או טובים יותר או במחיר טוב יותר,

שיתאימו ה 2407 בתצורת V.HIGH - כמו כן אני חושב על פתרון בצורת כרטיס אחד לא CF ולא SLI.

אולי מה שאתה אומר זה קצת הגזמה לטעמי אבל מה שהעצם אמרתי זה לא לחכות אלה שלא שווה להשקיע הלוח אם לעתיד.

האימרה הזאת מופנת גם אליך Pika אני לא מדבר על לחכות עד שהמעבדים יצאו אני מדבר על זה שלא שווה להשקיע היום בלוחות אם לעתיד.

פורסם

בלי שום קשר CF ו SLI זה לא שווה בדרך כלל 2 כרטיסים מדור ישן לא עולים ואם כן אז בקצת מאוד מכרטיס דור חדש.

אז ככה שזה תמיד היה ותמיד יהיה מיותר.

ולדעתי DDR3 זה יהיה שלב חולף עד לפיתוח של זיכרות חדש יותר. כי אין שום הגיון להעדיף אותו על DDR2. רק כשאר יהיה בשוק צ'יפסטים חדשים שמחייבים זיכרון חדש רק אז הכלל יעבור לזיכרון חדש. ולדעתי זה לא יהיה אם DDR3

אולי מה שאתה אומר זה קצת הגזמה לטעמי אבל מה שהעצם אמרתי זה לא לחכות אלה שלא שווה להשקיע הלוח אם לעתיד.

האימרה הזאת מופנת גם אליך Pika אני לא מדבר על לחכות עד שהמעבדים יצאו אני מדבר על זה שלא שווה להשקיע היום בלוחות אם לעתיד.

אין לוחות לעתיד. שהנהלם ייצא יחליפו סוקט

פורסם
  • מחבר

אין לוחות לעתיד. שהנהלם ייצא יחליפו סוקט

דיי! באמת?!! תגיד זו איזו בדיחה? על מה ולמה נראה לך שאמרתי שלא שווה לקנות לוח חדש יקר?!! בגלל שהאורות על הלוחות של היום יסנוורו אותם ובגלל זה נצטרך להחליף לוח?!

עריכה: שיניתי ניסוח

פורסם

וזה למה לא השקעתי יותר מ 700 שקל על לוח.

אין סיבה לעשות את זה עכשיו שיש P45 בסביבה.

אבל להתקמצן ולקנות לוחות ב 450 שקל כמו שהרבה אנשים עושים זה ביזיון.

אחרי הכל, גם שהנהלם יצאו, אני לא בדיוק רץ להחליף מחשב.

את המחשב הקודם קניתי בערך לפני 3 שנים, פחות משנה אחרי שקניתי אותו יצאו כפולי הליבה ואח"כ גם מרובעי הליבה, שרדתי יפה עם DDR1 וחד ליבה למשך יותר משנה אחרי שמרובעי הליבה יצאו, והכל עבד יפה.

אנשים מפספסים את הנקודה שמחשב מחליפים מתי שצריך, לא מתי שיש משהו חדש יותר.

פורסם

אני מסכים.

אני לא חושב שייצטרכו יותר כוח עיבוד מאשר Q6600 בשנה שנתיים הקרובות למחשב בייתי.

כמובן שיתחילו לכתוב דברים שייתנו תמיכה של 100% בריבוי נימים.

פורסם

אדם צריך לשאול את עצמו אם הוא באמת צריך מעבד ברמה של nehalem או שהפנרין שעכשווים יספיקו לו.

לפי דעתי אין שום סיבה לחכות לnehalem כיוון שכמו כל דבר חדש המחיר שלו יהיה בשמיים ולא תהיה שום הצדקה למשתמש הבייתי לקנות את אותו במקום פנרין נחות יותר. עד שתהיה תמיכה אמיתית בריבוי נימים כבר ירדו המחירים של הלוחות המעבדים והזיכרונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים