עבור לתוכן

Dual DDR מאמץ אץ הגשר הדרומי - עובדה !

Featured Replies

פורסם

מספר אנשים כבר אמרו לי שחיבור זיכרונות

בשיטת Dual DDR כלומר שני סטיקים של זיכרון

גורם למאמץ ניכר מהגשר הדרומי

החלטתי לבדוק את הנושא והוצאתי את אחד מהסטיקים של הזיכרונות החוצה.

מדדתי את הטמפרטורה, במאמץ ובמנוחה וגיליתי שהטמפרטורה צנחה ב- 11 מעלות

פורסם

הטמפ' שמוצגת היא של הגשר הצפוני עד כמה שאני יודע...

פורסם

טוב לדעת... ;)

פורסם
  • מחבר

מדדתי עם שני חישנים חיצוניים להגברת הדיוק

11 מעלות פחות

פורסם

זה מעניין במיוחד בהתחשב בעובדה שבקר הזכרון יושב על ה-NB ולא על ה-SB.....

פורסם

יכול להיות שבגלל שהבקר הצפוני עמוס הוא מעביר חלק מהעומס לציפ הדרומי? או אולי בגלל שזה צורך יותר מתח גם הציפ הצפוני וגם הדרומי לוקחים יותר?

פורסם

בלתי אפשרי להעביר עומס מהצפוני לדרומי הצפוני מחובר ישירות למעבד ומעביר אליו הכל כולל מהדרומי

הדרומי מעביר לצפוני את כל מה שאיטי הארד-דיסק, CD, DVD ולא מחובר לזכרונות בכלל

פורסם

אז אולי בגלל שהצפוני עמוס הדברים מתעכבים יותר בדרומי. הוא צריך להתאים את הקצב לצפוני...

פורסם

יכול להיות אבל אז זה אומר תכנון גרוע ביותר מצד NVIDIA וזה ישפיע על ביצועים של כל מה שמחובר לדרומי אני חושב שהבן-אדם פשוט מדד את הצפוני בטעות

(לא שחסרים מקרים של תכנון גרוע מצד NVIDIA *שיעול* NV30 *שיעול*)

פורסם

LOL

זה לא עובד בצורה הזאת..... זה לא שאם הצפוני עמוס הדרומי בא לעזור לו.... בדיוק כמו שאם באוטו המנוע לא סוחב הרדיו לא יעזור לו.....

פורסם

יכול להיות שבגלל שהבקר הצפוני עמוס הוא מעביר חלק מהעומס לציפ הדרומי? או אולי בגלל שזה צורך יותר מתח גם הציפ הצפוני וגם הדרומי לוקחים יותר?

אני לא מתיימר להיות מבין גדול אני זורק רעיונות לאוויר...

פורסם

בקר הדרומי מנהל את תעבורת ה PCI וIDE וסאונד וגם הבקר רשת .

כאשר מפעילים את ה DCDDR אז המחשב מסוגל לעבד הרבה יותר מידע ולכן קצב התעבורה הכללי של הבקרים עולה ולכן הם מתחממים יותר.

מה אני מתכוון :

הבקר הדרומי תלוי בצפוני אבל אם הצפוני יכול לקבל מידע יותר מהר אז הדרומי ישלח לו יותר מהר (אין מצב של המתנה לתעבורה מצד הצפוני)

ולכן שניהם מתחממים יותר.

פורסם

נכון אבל אני בספק ש11 מעלות הבדל נובעות מתעבורת PCI,IDE וכו' זה תעבורה נורא קטנה גם ככה (יחסית) ולא כל כך יושפע מהשיפור של אחוזים בודדים ש Dual DDR נותן בביצועים

הדבר היחיד שנראה לי שיכול להיות מושפע זה AGP אבל אם אני זוכר נכון הוא מחובר ישירות לצפוני וזה בעצם ההבדל בינו לPCI

פורסם

AGP מחובר לצפוני זה נכן.

אבל תעבורה של IDE זה המון !

ותחשוב שהבקר הדרומי הוא ללא סינק ולכן בכדי שהוא יעלה ב 10 מעלות לא צריך לאמץ אותו בהרבה .

פורסם

המממ..... כמות המידע המקסימלית שיכולה לעבור מה-IDE היא די קטנה לעומת מה שה-NB יכול לטפל...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים