עבור לתוכן

מעבדי QUAD ועריכת וידאו

Featured Replies

פורסם

היי לכולם, אני סטודנט לקולנוע ולכן יוצא לי לערוך הרבה.

חשבתי להחליף מעבד לאחד ממעבדי ה-QUAD של INTEL, אבל עד עכשיו היה לי את הרושם שכל עוד אני עובד עם XP בגירסת ה-32ביט הרגילה, המערכת שלי לא תדע לנצל את המעבד במלואו (אלא רק 2 ליבות מתוך ה-4), ולכן זה נשמע קצת כמו בזבוז של הכסף שלי.

עד כמה כל זה נכון? ומה כן תומך בזה?

פעולת הרינדור (עיבוד המידע בסוף) נופלת בעיקר על המעבד, כך שזה החלק הבעייתי בעריכת הוידאו, במיוחד בעת שימוש ב-HD.

ולגבי הזיכרון הבנתי שאין לי כרגע מה לעשות עם יותר מ-3 ג'יגה, כי המערכת פשוט לא תתמוך בזה.

פורסם

ניצול הליבות תלוי בתוכנה ולא במערכת ההפעלה ובתחום של עריכת וידאו רוב התוכנות תומכות במעבדי QUAD

מערכת ההפעלה XP בגירסת ה-32ביט מנצלת עד 3.5 גיגה זכרון , אם אתה זקוק ליותר זכרון חייבים לעבור למערכת הפעלה 64 ביט

פורסם

אכן כמו שליפה כתב - זה תלוי תוכנה , וברוב התוכנות קוואד מוסיף המון לביצועים של קידוד וידאו.

מה שכן , לפי ההתקדמויות האחרונות גם בצד של ATI ובמיוחד בצד של AMD , בקרוב גם הכרטיסי מסך (החזקים) מצטרפים לחגיגה ויוכלו לעזור (מאוד!) לקודד וידאו מהר בנוסף למעבד (פרויקט CUDA לדוגמא)

ליביו

פורסם
  • מחבר

CUDA זה פרוייקט של NVIDIA...

אבל הבנתי שגם ל-ATI יש שאיפות דומות לניצול יכולות כרטיס המסך לעזרה ברינדור, רק שבינתיים זה עוד לא מנוצל ע"י השחקנים הגדולים בתחום (אלא בא לידי ביטוי ברק בתוכנות זוטות כגון Cyberlink PowerDirector).

במקור חשבתי להחליף רק את כרטיס המסך כדי להנות המטכנולוגיות העתידיות האלה במקום להחליף מעבד ולוח-אם, כי אין ספק שהפתרון הזה יעיל יותר מבחינה כספית.

פורסם

עד כמה שידוע לי הכרטיסים של החדשים nvidia מסוגלים כבר היום לשמש כמעבד הראשי לקידודי וידאו, ואפילו יש איזו ביקורת ברשת שמראה גם שהם מהירים פי כמה וכמה מכל מעבדי אינטל החדשים.

פורסם
  • מחבר

זה עוד בשלבי פיתוח, אבל הם בהחלט עשו לעצמם שיווק נאה. NVIDIA פועלת עם חברה שאני לא זוכר את שמה שמפתחת את RapiHD שזה קודק שיידע להשתמש בכרטיס המסך תוך כדי עבודה עם פרמייר, וקונברטר בפני עצמו יהיה משהו בשם BADABOOM או משהו שנשמע דומה, והתוצאות אכן נראות מבטיחות.

כפי שזה נראה, זה הרבה יותר משתלם לקנות כרטיס מסך טוב מאשר להחליף את כל המערכת בכדי לקבל את אותן תוצאות (ואפילו הקטע עם הכרטיס מסך בדר"כ גם מנצח מערכת יקרה), אבל מצד שני אני מפחד לבנות רק על זה, כי בפועל אנחנו יכולים לגלות שזה לא כזה מהיר כמו שאנחנו מקווים.

לפחות גם NVIDIA וגם ATI הולכות בכיוון הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים