עבור לתוכן

איזה לוח אם מתאים למעבד q6600 וכרטיס מסך geforce 9600gt

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב חדש, המעבד עם ליבה כפולה, q6600. כרטיס מסך - geforce 8400gs 256 mb, זיכרון - geil 2GB ddr2 800MHZ, לוח אם של msi p6n.

אני חושב לשדרג את כרטיס המסך ל-9600gt. הטכנאי של החנות ממנה קניתי המליץ לשדרג גם את לוח האם, האם זה באמת נחוץ? איזה לוח יכול להתאים? הטכנאי ציין לוח אם של msi p6n sli, שווה משהו?

פורסם

תעשה טובה ותוסיף עוד כ-200-300 ש"ח ותקנה Radeon HD4850.

קנה לוחות עם אחד מהצ'יפסטים הבאים: P35/P45/P43/X48.

דוגמאות:

GA-P35-DS3L בסביבות ה-450 ש"ח

GA-EP43-DS3L בסביבות ה-550 ש"ח

Asus P5Q בסביבות ה-650 ש"ח

GA-X48-DS4 בסביבות ה-1100 ש"ח

ואני בטוח שיש עוד ששכחתי לציין.

פורסם
  • מחבר

מה ההבדל בין p35/p45/p43/x48? הלוח אם שיש כרגע במחשב שקניתי הוא עם צ'יפסט g31. הוא פחות טוב?

פורסם
  • מחבר

אין צורך לשדרג את לוח האם.

הצ'יפסטים של P35 ו-P45 לא עדיפים משמעותית מ-G31? לוח האם שיש לי יכול להחזיק גם כרטיס כזה וגם את הזכרונות שיש לי?

פורסם

"להחזיק" כל לוח יחזיק.

זה שאתה רואה לדוגמא לוח ב-300 שח, ולוח אחר ב1200 שח, לא אומר שבלוח היקר יהיו לך ביצועים פי 4 יותר טובים. הלוחות היקרים תומכים באפשרויות נוספות שאין בלוחות הזולים, כמו מערך של כרטיסים ומערך של כוננים קשיחים וכמו כן גם נורא אפקטיביים בOC.

שורה תחתונה, הלוח שלך "יחזיק" את המעבד ואת הזכרונות.

פורסם
  • מחבר

"להחזיק" כל לוח יחזיק.

זה שאתה רואה לדוגמא לוח ב-300 שח, ולוח אחר ב1200 שח, לא אומר שבלוח היקר יהיו לך ביצועים פי 4 יותר טובים. הלוחות היקרים תומכים באפשרויות נוספות שאין בלוחות הזולים, כמו מערך של כרטיסים ומערך של כוננים קשיחים וכמו כן גם נורא אפקטיביים בOC.

שורה תחתונה, הלוח שלך "יחזיק" את המעבד ואת הזכרונות.

אוקיי, אז אני אחדד את השאלה: האם הלוח אם הזה יאפשר למערכת כולה לעבוד בצורה חלקה ובלי עומסים (הבנתי שהכרטיס של 9600gt צורך יותר חשמל ומשאבים מכרטיסים זולים יותר ופשוטים יותר)? אני לא עושה OC (למרות שהייתי רוצה לדעת איך עושים את זה, אבל זה לפורום אחר...) אבל אני כן עורך סרטים די הרבה עם תוכנה מקצועית וחיבור FIREWIRE (יש לי כרטיס נפרד), השאלה אם לא עדיף להשקיע באמת בלוח קצת יותר חזק. מה ההבדל למשל בין הלוח שלי לבין זה של gigabyte p45 ds3r? מעבר למחיר, שראיתי שבזאפ הלוח של gigabye עולה כ-300 ש"ח יותר.

פורסם

אז אני אומר לך, לא תראה שום הבדל בביצועים בשימושים רגילים.

אם תשקיע את ההבדל בין הלוחות (מעל 200 שח) בכרטיס מסך לדוגמא, תראה הבדל ביצועים מוחשי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים