עבור לתוכן

מסילה משותפת או ריבוי מסילות - הנדסת רכיבים ועוד

Featured Replies

פורסם

היו כאן דיונים נוקבים בעד ונגד ספק כח בעל מסילה אחת או בעד ספק בעל מספר מסילות תוך ציטוט מאתרי חומרה אחרים.

אני רוצה לעורר כאן דיון שמתמקד בנקודה אחרת תוך העלאת שאלות וקבלת תשובות מהגולשים ממנו יתפתח הדיון ותתקבל מסקנה זו או אחרת.

האם מי מהגולשים יודע מה הזרם שמותר להעביר על פין במחבר מולקס?

פורסם
  • מחבר

תודה,

התשובה שחיפשתי נמצאת בקישור הראשון

והתוצאה הינה 13 אמפר.

ונמשיך הלאה...

מה הזרם המקסימאלי שניתן להזרים בחוט המחובר לפין מולקס?

ובהמשך לאותה שאלה..

באיזו טמפרטורה יימס הבידוד של החוט?

פורסם

הפינים המתאימים למחברים האלו סוחבים חוטים בעובי מקסימלי של 18AWG.

הזרם המקסימלי תלוי מאוד בסוג החוט המוליך.

המספר המקובל הוא כ-16 אמפר. ככל שהחוט יהיה ארוך יותר, הזרם המקסימלי שניתן להעביר דרכו יקטן בגלל ההתנגדות הפנימית הגדלה של המוליך.

http://www.powerstream.com/Wire_Size.htm

עמידות המוליך בטמפרטורה תלויה בסוג הציפוי שלו.

ציפויים פלסטיים פשוטים למיניהם יעמדו בד"כ 70-90 מעלות גג.

אם קונים חוטים, מומלץ לוודא שיש עליהם סימון UL, שזה סימן שהחוטים עברו בדיקה המאשרת שהם אינם עולים באש.

פורסם
  • מחבר

UL הינו שם המעבדה - Underwriters Laboratories

התקן לעמידה בכיבוי עצמי (כלומר מספר השניות שלאחר הסרת מקור האש, הגוף אמור לכבות את עצמו) הינו UL94-V0.

ונמשיך בשאלות מנחות.

מה יקרה לבידוד כאשר יזרום בו זרם של 60 אמפר? (הכוונה הינה לכבלים המשמשים בספקי הכח)

ניתן גם לספר על ניסיון מעשי בסוגייה הנ"ל

צביקה

פורסם

אתה מדבר על מקרה תיאורתי בו ספק בעל מסילה אחת של 12V של למשל 60A יחובר לרכיב מסוים הצורך זרם גבוה יותר ממה שהמוליך עצמו מסוגל להוליך?

האמת, לא חשבתי על זה עד עכשיו, מעניין...

תיאורתית אפשרי לשלב פיוזים בערך המתאים לפי קוטר המוליך, אבל זה מנוגד לכל הקוספט של מסילה אחת גדולה.

פורסם
  • מחבר

למה תיאורטי?

לא ראית צמת חוטים עם בידוד שנשרף?

והחום שחוט אחד מפיץ, בגלל שמוליכים אחרים צמודים אליו גם הם נשרפו והותכו.

ומכאן לשאלה נוספת..

מה קורה כשגיד שמוליך 12 וולט נוגע בגיד שמוליך 5 וולט?

פורסם

ראיתי, אבל מיקרים אלו נגרמו מקצר, וחוסר בפיוז בספקים זולים, לא ממצב תקין לכאורה כמו זה המתואר.

ואין שום ספק, ברגע שמוליך מתחיל להשרף, מכל סיבה שהיא, סביר להניח שהמחשב שעליו יושב הספק יוכל להמכר במשקל לסוחרי מתכת.

פורסם
  • מחבר

בספקים אין נתיך על המעגלים הסופיים אלא מעגל בקרה שאמור במקרה של עומס יתר לכבות את הספק.

אבל כאשר ספק מוגדר לעבודה בזרם של 60 אמפר וההגנה מתחילה לפעול בעוד 10 אחוז,

אין בידוד מוליך שיעמוד בזרם הזה (עבור כבלים שעושים בהם שימוש בספקי כח למחשב) ולא יותך.

גם בזרם הרבה יותר נמוך.

פורסם

אתה צודק.

עד עכשיו לא ראיתי מקרה שכזה, NEVER THE LESS, אין ספק כי זהו תכנון לקוי בלשון המעטה, שיכול לגרום לשריפה.

אני עדיין חושב שאנחנו מפספסים פה משהו, כי לא נראה לי שחברות רציניות (אני לא מדבר על ספקים ג'נריים) יוציאו מתחת ידיהם מוצר שהוא חומר נפץ תיאורתי.

פורסם

UL הינו שם המעבדה - Underwriters Laboratories

התקן לעמידה בכיבוי עצמי (כלומר מספר השניות שלאחר הסרת מקור האש, הגוף אמור לכבות את עצמו) הינו UL94-V0.

ונמשיך בשאלות מנחות.

מה יקרה לבידוד כאשר יזרום בו זרם של 60 אמפר? (הכוונה הינה לכבלים המשמשים בספקי הכח)

ניתן גם לספר על ניסיון מעשי בסוגייה הנ"ל

צביקה

אפשר לחשב הספק לפי התנגדות המוליך והזרם.

מההספק אפשר לחשב דלתא T, ותוך כמה זמן המוליך יתחמם מעבר לסיבולת הציפוי.

אבל באמת שאין לי כח, ואני לא רואה את הטעם? :)

פורסם
  • מחבר

אם תשאיל לי ספק

אני מוכן לערוך ניסוי ולצלם,

אבל לא אחראי לתוצאה.

עשינו עסק?

פורסם

לא הבנתי, מה אתה הולך לנסות - לבדוק אם ה-Overcurrent Protection יכנס לפעולה לפני שהחוט יותך?

פורסם

מעט מאוד (אם בכלל) ספקי מחשב יכולים לתת 60A על מסילה אחת. רוב ספקי ה-DC שנותנים זרם כזה מיועדים להפעלת מנועי DC גדולים אאל"ט.

60A ב-12V זה 720W, זה כמעט כ"ס אחד, למה אתה צריך כל כך הרבה כוח?

פורסם
  • מחבר

ל- Nemesis,

כן, לזה בדיוק התכוונתי.

ל-fungiman

היה דיון על השוני (אם יש) והיתרונות של ספק בעל מסילה אחת של 12 וולט לעומת ספקים בעלי מספר מסילות.

מכיוון שיש כאן החרדים לציוד המחובר לספק הכח, העלתי את הנושא מבחינת הנדסת רכיבים.

זרם מקסימאלי בפין המחבר, וזרם מקסימאלי שניתן להזרים במוליך טרם התכת הבידוד.

זה שיש ספק המסוגל להעביר זרם גבוה, נכון כאשר הזרם מתחלק על פני מספר פינים ומספר צרכנים,

אך קורה שיש קצר במעגל סופי של אחד הצרכנים.

התשובה שאליה אני חותר הינה מה יקרה במקרה כזה במחשב כאשר מוליך אחד מתקצר עם מוליך אחר.

צביקה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים