עבור לתוכן

שאלה בנוגע לעידכון ביוס

Featured Replies

פורסם

שלום

קניתי מחשב עם לוח אם GIGABYTE GA-G33M-DS2R ומעבד E7200 (אני אמור לקבל אותו בתחילת השבוע)

באתר של GIGABYTE נמסר כי הלוח תומך במעבד החל מגירסת ביוס מסוימת (החל מגירסא F8e).

האם זה אומר שאני צריך לעדכן את הביוס לפני שאני מתקין מערכת הפעלה (אני עומד להתקין XP) ??

או קודם להתקין XP ואז לעשות עדכון ??

אם כן צריך לעדכן לפני התקנת XP.....

האם אני יכול/רצוי לבקש מהחנות שתעשה עדכון אם צריך לפני שהם שולחים או שאני יכול לעשות זאת לבד ?

פורסם

רצוי כמובן לנסות לבקש מהחנות שיעדכנו, אך לא בטוח שהם יסכימו.

פורסם

אם הביוס שלך לא תומך במעבד אז עד כמה שזכור לי ואני לא סגור על זה במאה אחוז, המחשב ידלק אבל לא יעלה תצוגה בכלל, אתה תראה רק מסך שחור.

בכל מקרה ובלי שום קשר לתצוגה אתה חייב לעשות עדכון בשביל ביוס שהלוח הזה יעבוד טוב עם המעבד שקנית.

פורסם

קודם כל, כשהמחשב עולה אתה יכול לראות איזה גירסת ביוס מותקנת בו

אין שום סדר חשיבות של הדברים כיוון שרוב העידכונים פותרים בעיות מינוריות או מוסיפים פיצ'רים נוספים ותמיכה נוספת בחומרה עדכנית - דברים שלא דורשים התקנה מחדש של הXP

אפשר לעדכן ע"פ ההוראות שיש בספר של הלוח M, או ע"י תוכנה יעודית שעושה את העבודה מצויין באתר של ג'יגבייט

*עריכה

כשהגבתי, לא ראיתי תגובה מעלי

כאשר התמיכה היא ע"י עידכון ביוס בלבד, ולא מצריכה שינוי חומרתי כגון מתח או סוקט לא סטנדרטי(לא רלוונטי למקרה) אז ברוב המקרים המעבד לא יזדהה ע"פ הדדגם שלו אלה יכול להיות שידרוש הגדרות מכפלה X באס ושאר הגדרות המתח באופן ידני או תיקון של ההגדרות האלה בגלל זיהוי שגוי

פורסם
  • מחבר

קודם כל, כשהמחשב עולה אתה יכול לראות איזה גירסת ביוס מותקנת בו

אין שום סדר חשיבות של הדברים כיוון שרוב העידכונים פותרים בעיות מינוריות או מוסיפים פיצ'רים נוספים ותמיכה נוספת בחומרה עדכנית - דברים שלא דורשים התקנה מחדש של הXP

אפשר לעדכן ע"פ ההוראות שיש בספר של הלוח M, או ע"י תוכנה יעודית שעושה את העבודה מצויין באתר של ג'יגבייט

*עריכה

כשהגבתי, לא ראיתי תגובה מעלי

כאשר התמיכה היא ע"י עידכון ביוס בלבד, ולא מצריכה שינוי חומרתי כגון מתח או סוקט לא סטנדרטי(לא רלוונטי למקרה) אז ברוב המקרים המעבד לא יזדהה ע"פ הדדגם שלו אלה יכול להיות שידרוש הגדרות מכפלה X באס ושאר הגדרות המתח באופן ידני או תיקון של ההגדרות האלה בגלל זיהוי שגוי

ובמקרה כזה אני מגדיר באופן ידני הגדרות, לאחר מתקין XP ואז מעדכן את הביוס ??

פורסם

ובמקרה כזה אני מגדיר באופן ידני הגדרות, לאחר מתקין XP ואז מעדכן את הביוס ??

אלה דברים שלא תוכל להגדיר בביוס הנוכחי, כי פשוט לא כל ההגדרות קיימות, בגלל זה גם צריך לעשות עדכון ביוס.

פורסם

בכל מקרה כדאי לעדכן את ה-BIOS בסביבת DOS או דרך תוכנת העדכון הפנימי Q-FLASH (בד"כ לחיצה על F8 מתוך ה-BIOS) כך שלא ממש משנה אם יש WINDOWS או לא. אבל, לדעתי, עדיף קודם לעדכן ואז להתקין (בהנחה שהלוח עדיין תקין לאחר העדכון :P).

פורסם

עדיף קודם לעדכן ואז להתקין (בהנחה שהלוח עדיין תקין לאחר העדכון :P).

בדיוק....

אם המחשב כן עולה, כנס לBIOS בלחיצה על DEL, אחר כך F8, זה יכנס לתוכנה של ג'יגה בייט, ה Q-FLASH ... את קובץ עידכון הBIOS תשים קודם כל בדיסקט.. תבחר בכונן A [הדיסקטים], שם יופיע לך קובץ העדכון.... התוכנה תעתיק קודם את המידע מהדיסקט, ואז תשאל אם אתה מעונין לעדכן, ENTER והBIOS יעודכן...

פורסם
  • מחבר

אההה .... אוקי.... סבבה

: :xyxthumbs:

תודה על העזרה חברים !!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים