עבור לתוכן

שידרוג מערכת

Featured Replies

פורסם

אני סטודנט עם המחשב הנ"ל ומעוניין לשדרג טיפה את הביצועים, אני כמעט בטוח שהצוואר בקבוק שלי הוא הזיכרון, אבל יכול מאוד להיות שאני טועה. מעוניין לשדרג בקטנה כי מה לעשות, לסטונדטים אין כסף למחשב חדש.

הנה המערכת :

Asus A8N-E

AMD 64 3500+

Corsair VS512MB400 - PC3200 512mb X2

הארק דיסק 74 ג'יגה 15K סל"ד

תודה לעונים :yelclap:

פורסם

תקנה 2 ג'יגה זיכרון

אין מה לשדרג חוץ מזה

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אבל איזה זיכרון ייתן לי את מירב הביצועים ללוח הנ"ל ?

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה על ההצעה. מישהו יכול לאשר שזה הזיכורן הכי יעיל למערכת ?

פורסם

זה ממש לא זכרון יעיל וזה גם לא זכרון שיתן לך את מירב הביצועים.

זכרונות DDR1 סטנדרטיים מגיעים היום במהירות 400MHZ ובתזמונים של 2.5-3-3-7 (CL2.5), הזכרון שהוא מציע לך הוא בעל התזמונים הכי גבוהים שיש לזכרונות DDR1 במהירות 400 3-3-3-8 (CL3), לעומתם קיימים בשוק זכרונות איכותיים ומהירים בעלי תזמונים של 2-2-2-5 (CL2) וגם 1.5-2-2-5 (CL1.5), שני הסוגים הראשונים עולים אותו דבר ושני הסוגים האחרונים עולים הרבה כסף שלא מצדיק את ההשקעה.

מעבר לכך, הזכרון שיש לך הוא CL2.5, לכן מומלץ להוסיף זכרונות בעלי אותם תזמונים, במידה ותתקין זכרון CL3 אצלך במחשב ולא יהיו התנגשויות או בעיות, אז תדע שהזכרון המקורי שלך עובד יותר לאט, לפי התזמונים של הזכרון האיטי יותר.

לדעתי, במפרט כמו שלך שאני מאמין שאתה משתמש בו לדברים סטנדרטים (אינטרנט, אופיס, פה ושם קצת משחקים של פעם ולא לצורך עבודה מאומצת או הרצת תוכנות כבדות כגון עריכות וידאו וכדומה), אין צורך להוסיף זכרון, ג'יגה אחד זה מספיק בהחלט.

פורסם
  • מחבר

מודה לך מאוד על הפירוט.

אני אכן לא משחק בכלל במחשב הזה, רק תוכנות שכנראה מכבידות על הזיכרון, כי אחרי יום של עבודה, לפעמים אפילו פחות, המחשב נעשה איטי בהדרגה.

אני מרגיש כאילו משהו כן עוצר אותו מלרוץ במהירות אופטימלית וזה לא המעבד. (אני תמיד מציץ לראות מה מצב הגרף ב-Process explorer)

בד"כ פועל אצלי : FF3 עם דיי הרבה טאבים, Helium Music Manager שהיא דיי כבדה, babylon, Utorrent / Soulseek, מסנג'ר winamp ואולי עוד כמה בדרך. ואני אוהב שהן כולן עובדות ביחד, ואני קופץ מאחת לשניה כשאחרת עובדת על משהו.

עדיין 1 ג'יגה מספק ?

אולי כדאי למצוא לוח קצת יותר חדיש וזול ולשפר את המערכת במחיר של 500 שח ?

פורסם

אני אכן לא משחק בכלל במחשב הזה, רק תוכנות שכנראה מכבידות על הזיכרון, כי אחרי יום של עבודה, לפעמים אפילו פחות, המחשב נעשה איטי בהדרגה.

אני מרגיש כאילו משהו כן עוצר אותו מלרוץ במהירות אופטימלית וזה לא המעבד. (אני תמיד מציץ לראות מה מצב הגרף ב-Process explorer)

בד"כ פועל אצלי : FF3 עם דיי הרבה טאבים, Helium Music Manager שהיא דיי כבדה, babylon, Utorrent / Soulseek, מסנג'ר winamp ואולי עוד כמה בדרך. ואני אוהב שהן כולן עובדות ביחד, ואני קופץ מאחת לשניה כשאחרת עובדת על משהו.

תגיד, מתי התקנת ווינדוס בפעם האחרונה, אם מערכת ההפעלה כבדה ו/או הותקנה לפני הרבה זמן, אז אולי הגיע הזמן להתקין מחדש, זה ייתן לך שיפור חד בביצועים.

עדיין 1 ג'יגה מספק ?

את זה אתה יכול לבדוק לבד, תפעיל על המחשב מה שבדרך כלל אתה מפעיל ואחרי שהכל עובד תכנס למנהל המשימות תחת הלשונית שיצועים ותראה כמה זכרון נמצא בשימוש.

לדעתי הווינדוס שלך קצת דפוק, אם בתחילת היום הכל תקין ולאט לאט במשך היום הוא נהיה איטי עד שעושים ריסטרט והכל מסתדר, תנסה להתקין ווינדוס מחדש יש משהו שבטח שותה לך שם זכרון ולא משחרר אותו או שסתם כבר הגיע הזמן להתקין את הווינדוס מחדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים