עבור לתוכן

8800gt עם ג'יגה זיכרון או 9800gtx עם 512MB?

Featured Replies

פורסם

הייעוד הוא לא רק משחקים, אלא הרבה מאוד עריכת וידאו (אבל אני עדיין נמנע מקוואדרו בגלל שאני עורך וידאו ולאו דווקא מייצר גרפיקה בסביבת OPENGL, למרות שנראה לי שהכרטיסים האלה גם משתווים בביצועים לקוואדרו).

אז מצד אחד, נראה לי שהרבה זיכרון דווקא יכול לעזור בכל מה שקשור להצגת וידאו LIVE (ללא עיבוד תמונה ע"י ה-CPU), מצד שני, יש משהו ב9800 שיכסח ל8800 את הצורה?

המחירים בין הדגמים לא כל כך שונים (למרות שכבר מצאתי את ה8800 עם ג'יגה בפחות מ-1100ש"ח, שזה קצת קורץ)

פורסם

היתי ממליץ לך דווקא על HD4850 מכמה סיבות:

[*] HD4850 בעל יחידה מובנית המאפשרת האצת וידיאו - UVD2 מהדור השני (דגש על תמיכה ביותר קודקים לעומת NVIDIA)

[*] הכרטיס 8800GT מוגבל ברוחב האפיק שלו כך שלא יוכל לנצל את הגיגה זיכרון ששמו עליו ביעילות - טריק שיווקי.

[*] ביצועי תלת מימד של HD4850 עדיפים על פני 9800GTX ועל פני 8800GT.

[*] רוב התוכנות המקצועיות הוסיפו תמיכה לSDK של FIREGL, כאשר HD4850 יכול לנצל חלק מהתכונות האלה לעומת CUDA שלא מיושמת כרגע בשום תוכנה מקצועית.

וכמובן המחיר הוא רק 950 שקל.

פורסם
  • מחבר

וואו, זה היה מהיר, ובהחלט השתכנעתי בינתיים שהג'יגה זה רק גימיק שיווקי.

מאוד עניין אותי מה שאמרת לגבי האצת וידאו, ואני גם קורא באתר של AMD-ATI על GPU accelerated transcoding. האם מישהו יודע איך בדיוק הדבר מתבצע?

כיום אני יכול להפעיל את AVIVO converter, אבל הוא לא איכותי, ואני מחפש משהו שיפעל ישירות מתוך פרמייר פרו (או תוכנת עריכה אחרת).

האם אותה האצת חומרה והקודקים הללו יכולים לעבוד מתוך פרמייר?

פורסם

זה תלוי בתוכנה הספציפית שאתה משתמש... בהנחה שאתה משתמש בה חוקית עם רשיון, אתה יכול להתקשר לחברה או לשלוח להם מייל ולקבל תוסף לתוכנה שיוסיף תמיכה (אני לא זוכר בדיוק איפה קראתי את זה, אבל אם אני לא טועה אלא היו ADOBE שהכריזו את התמיכה כBETA)

בכל מקרה, אין בשוק כרגע תוכנה שמבצעת המרה -רק- באמצעות ה GPU ...

אני יודע שיש אחת בפיתוח שעובדת עם CUDA בבעלות NVIDIA ועם OPENCL שהוא התקן החופשי ש ATI אינטל (ועוד כמה גדולות) תומכות בו.

לדוגמא אני עורך גרפי, ואני בעצמי הזמנתי HD4850 מכיוון שחבילת פוטושופ CS3 תומכת בהאצת חומרה עם הכרטיס (עיבוד תמונות, אפקטים, פלאש והבטיחו עוד תמיכה בעתיד).

פורסם
  • מחבר

אני עובד עם ADOBE הרבה זמן ולא שמעתי על התוסף הספציפי הזה, אני אודה לך אם תנסה שוב להיזכר בקצת יותר פרטים על זה.

אני יודע שעכשיו מפתחים תוסף לפרמייר שדווקא מתרכז ב-CUDA (וזה נקרא RapiHD שמיועד גם לעבודה בפרמייר וגם להמרה, שזה חתיכת יתרון). :jump:

בתוך פרמייר יש יכולת לבחור בהאצת חומרה (בדומה לאותה תמיכה שיש בתוכנות הגרפיות שהזכרת), אבל זה נראה לי יותר כהאצה לוידאו LIVE ולא לשלב של הרינדור הסופי, שזו המכה הרצינית :bash: בכל מה שקשור לעבודה עם HD.

פורסם

הנה מצאתי את הכתבה שקראתי,

http://www.tgdaily.com/content/view/38117/140/

לפי הכתבה, PowerDirector 7 Ultra יכול להמיר 4 סרטים ברזולוצית 1080P מדיסק או כל מקור אחר לMPEG4 תוך 30 דקות על ה HD4850 מבלי לאבד כמעט איכות - כל זה בו זמנית.

נ.ב - אני כמעט בטוח שגם ADOBE אמרו משהו דומה בקשר למוצרים שלהם אבל יכול להיות שדמיינתי >.<

פורסם
  • מחבר

אבל מי הולך לעבוד עם POWERDIRECTOR?

ראיתי את זה באמת בכתבות באינטרנט, הקטע שכל עוד תוכנה אחת או 2 זניחות יחסית תומכות בזה, והחברות הגדולות (ADOBE, AVID וכו') לא תומכות אז עדיין הפונקציה הזאת לא רלוונטית, וחבל.

השארתי הודעות בכמה פורומים נוספים (כולל בפורום תמיכה של אדובי), מקווה שהם יספקו הארות בנושא, כי זה נושא מרתק בשביל עורכי וידאו.

פורסם

עד לפני חודש אף אחד לא ידע שהכרטיסים בכלל יכולים לבצע את החישובים האלה שלא נדבר להאיץ המרת וידיאו... תן לזמן לעשות את שלו.

פורסם

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3339

On the GPU side it would give NVIDIA hardware a significant advantage over AMD's GPUs, and on the CPU side it would upset the balance between NVIDIA and Intel.

לא מתכוון להכנס לוויכוח פה... אני רק מקשר.

בקשר ל-ADOBE, כבר שמעתי על המלצות מצידם על כרטיסי אנוידיה...

עוד משהו:

http://www.adobe.com/products/aftereffects/opengl.html

* Some artifacts may appear in 32 bit-per-channel projects and when rendering shadows on these cards. Adobe is working with ATI to resolve these issues; please check back for more information.

פורסם

למה אתה מנסה בכח להגרום לATI להיראות רע?

התוכנה BADABOOM כתובה בעזרת תמיכתה של NVIDIA לכן צפוי שהיא קודם תגיע לכרטיסי GEFORCE.

כל חברה נורמלית שרוצה לעשות רווח, תפנה גם לשוק השני (שהוא גדול הרבה יותר) של OPENCL ובסופו של דבר תראה גם את התוכנה רצה על כרטיסי ATI ושאר החברות.

לעומת NVIDIA, אנשי ATI לא היו צריכים לשחד אף אחד כדי שיוסיפו תמיכה בכרטיסים שלהם, כמו שראית עם POWERDIRECTOR...

ותסלח לי, אבל POWERDIRECTOR יותר טוב מהBADABOOM פי כמה וכמה.

הטענה לגבי בעיות עם ADOBE כבר לא תקפה... שים לב שהבעיה היא עם דריברים 7.6, כיום הדריבר האחרון הוא 8.61.

פורסם

1. זה לא מעניין מי משחד את מי.

2. הטענה לגבי Adobe היא לא שלי - זה רשום באתר הרשמי :nixweiss: (אבל אתה יודע יותר טוב מ-Adobe)

3. באמת אני לא מסוגל להתמודד, אני בוכה בלילות, אז צריך לפרוק מתח על חברי הפורום :screwy: תגיד לי באמת נראה לך שכולם מתנהגים כמוך?

תפסיק לקחת כל דבר אישית כאילו שפגעו לך בכבוד. ותוציא את המערכת שלי מהמשוואה, זה לא מעניין אף אחד אם רכשתי NV או ATI, לצורך העניין.

פורסם
  • מחבר

בתור מישהו שלאורך השנים כבר יצא לו לעבוד עם 2 הכרטיסים, רוב תוכנות העריכה הגדולות משום מה אוהבות יותר את NVIDIA, וזה לא ברור למה.

זה ידוע שפרמייר איכשהו עובד טוב יותר עם NVIDIA, וכך גם אביד, למרות שאני באמת מקווה שהבעיות נפתרו עם הזמן, כי הוצאו כבר לא מעט עדכונים מאז שחרור CS3, ו-ATI פופולארים היום יותר מפעם (לדעתי בכל אופן הם נותנים פייט הרבה יותר טוב מפעם).

מעניין אם אני אצטרך לחכות לCS4 בשביל לראות את אותה תמיכה בGPU עליה אני מדבר (כי CS4 תדרוש ויסטה, וזה לא דבר כזה חיובי)

פורסם

1. זה לא מעניין מי משחד את מי.

2. הטענה לגבי Adobe היא לא שלי - זה רשום באתר הרשמי :nixweiss: (אבל אתה יודע יותר טוב מ-Adobe)

3. באמת אני לא מסוגל להתמודד, אני בוכה בלילות, אז צריך לפרוק מתח על חברי הפורום :screwy: תגיד לי באמת נראה לך שכולם מתנהגים כמוך?

תפסיק לקחת כל דבר אישית כאילו שפגעו לך בכבוד. ותוציא את המערכת שלי מהמשוואה, זה לא מעניין אף אחד אם רכשתי NV או ATI, לצורך העניין.

לא מעניין אותך אז אל תגיב, אתה סתם חופר.

בתור מישהו שלאורך השנים כבר יצא לו לעבוד עם 2 הכרטיסים, רוב תוכנות העריכה הגדולות משום מה אוהבות יותר את NVIDIA, וזה לא ברור למה.

זה ידוע שפרמייר איכשהו עובד טוב יותר עם NVIDIA, וכך גם אביד, למרות שאני באמת מקווה שהבעיות נפתרו עם הזמן, כי הוצאו כבר לא מעט עדכונים מאז שחרור CS3, ו-ATI פופולארים היום יותר מפעם (לדעתי בכל אופן הם נותנים פייט הרבה יותר טוב מפעם).

מעניין אם אני אצטרך לחכות לCS4 בשביל לראות את אותה תמיכה בGPU עליה אני מדבר (כי CS4 תדרוש ויסטה, וזה לא דבר כזה חיובי)

http://forums.slizone.com/index.php?s=1b92efa32c6d0f8e251b03c7145a1d4b&showtopic=22389&pid=173515

כנראה אתה צודק ונזכה לראות תמיכה מלאה רק עם יציאת CS4.

בנושא אחר, דווקא אני מאוד נהנה עם הויסטה לעריכה גראפית, אם יש לך בעיות איתה אתה מוזמן לפנות אליי יש לי כמה TWEAKS שאפשר ליישם בקלות רבה ולהשיג ביצועים מאוד מרשימים במערכת ההפעלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים