עבור לתוכן

בעייה מוזרה עם קבצי mp3

Featured Replies

פורסם

הורדתי מהאינטרנט קבצי שמע בפורמט mp3.נגן המדייה במחשב קורא אותם אבל כאשר אני רוצה לשמוע את הקבצים האלה ברכב או ברדיו דיסק נייד יוצא מהרמקולים צליל מעוות .כמובן שהרדיו דיסק ברכב והרדיו דיסק הנייד תומכים ב-mp3 וכאשר אני מנגן בהם מוזיקה אחרת בפורמט mp3 אני כן מצליח לשמוע את השירים.

הדבר הראשון שחשבתי הוא שאולי אותם קבצים לא הומרו בצורה נכונה ולכן המרתי אותם לפורמט אחר ואז שוב המרתי אותם ל-mp3 אבל הבעיה נשארה.

אין לי שום הסבר מניח את הדעת לתופעה הזו. האם למישהו יש איזה רעיון איך לנסות לפתור את הבעיה?

פורסם

מה הדגם של הנגן הנייד?

תבדוק אם ה-MP3 שלך הוא ב-VBR (ביטרייט משתנה), יש נגנים שלא מסתדרים עם זה ואז צריך לעשות טראנסקודינג לביטרייט קבוע.

פורסם
  • מחבר

Vatos-Locos

כשאתה אומר לבדוק את ה-mp3 האם אתה מתכוון לקבצי המוזיקה או לנגן הנייד?

אם אתה מתכוון לנגן הנייד או לרדיו דיסק אז בהם אין שום בעייה כי אני מצליח לשמוע איתם קבצי mp3.

אם אתה מתכוון לקבצים עצמם אז נראה לי שיכול להיות באמת שצרבו אותם עם איזה שהוא קצב דגימה לא מתאים. איך אני יכול לדעת אם באמת יש בעייה בקצב דגימה ואיך אני פותר את הבעיה?

פורסם
  • מחבר

Vatos-Locos

אני חושב שמצאתי את הבעיה (אבל לא את הפתרון) בקבצים האלו.

כאשר אני נמצא עם העכבר על הקבצים האלו אני מקבל את הנתון הבא - קצב סיביות 33Kbps לעומת קבצי mp3 רגילים ששם קצב הסיביות הוא 128Kbps.

יש לך מושג מה עושים במקרה כזה?

פורסם

מורידים קבצים שהם לא באיכות זבל? :P

אתה יכול להשתמש בתוכנת המרה כדי לשנות את הקצב של הקבצים. תקרא בחוברת של הנגן שלך (או באינטרנט) ותראה באיזה קצבים הם תומכים, ותמיר לקצב המתאים באמצעות תוכנת המרה (אחת מאלו שמופיעות בסטיקי תוכנות מומלצות).

פורסם
  • מחבר

שניצל

ניסיתי להמיר עם תוכנות המרה רגילות שאין בהם הגדרות לקביעת קצב הסיביות וזה לא עזר.

האם יש בסטיקי תוכנות מומלצות תוכנות להמרת פורמט אודיו שניתן לקבוע בהם את קצב הסיביות?

פורסם

4U WMA MP3

פורסם
  • מחבר

התוכנה אכן הצליחה להמיר את הקבצים לקבצים בעלי קצב סיביות של 128Kbps אבל נשארתי עם אותה בעיה.

פורסם

אמרת שקידדת את הקבצים שלוש פעמים מחדש. לא פלא שהאיכות ירדה.

כמו שכבר נכתב, ככל הניראה הקבצים שהורדת בעלי קצב משתנה. מה שאומר שכל שתצטרך לעשות זה לקודד אותם פעם אחת לקצב קבוע (לאיכות טובה רצוי מ-192 ומעלה)

הקידודים הנוספים שעשית רק מזיקים לתוצר הסופי.

שבת שלום, אלעד.

פורסם
  • מחבר

אלעד השארת אותי עם השאלה הגדולה.

איך אני מקודד לקצב קבוע? איזו תוכנה יודעת לעשות את זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים