עבור לתוכן

כבל שמשלב 2 ערוצים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

יש לי כבל PL נקבה ל 2 RCA זכר ושמתי לב שהוא לא מעביר סטריאו אלה משלב את שני הערוצים.

פתחתי את הפלאג של ה PL וראיתי שיש שם 3 הלחמות מהכבל לפלאג.

חוט אחד אדום חוט אחד לבן ושני צמות של סיבים חשופים שמולחמות יחד.

אני לא יודע אם הצמות עותפות את החוטים הלבן והאדום והן מגיעות בתור מינוס משני ה RCA או שהן קשורות לכבלים האדום והלבן.

בכל מקרה יוצא שחוט של הערוץ השמאלי מולחם ביחד עם חוט של הערוץ הימיני (כנראה מדובר במינוס).

לפלאג יש רק 3 הלחמות. (לא 4 כדי שיהיה - ו + לכל אחד מהערוצים.

איך אני גורם לכבל לא לשלב את הערוצים? אני חושב שאם אני מתנק את הצמות שמולחמות ביחד לא יהיה מינוס.

צילמתי תמונות, אני יותר מאוחר אעלה אותן לפה.

תודה לעוזרים.

פורסם

את הסיכוך תמיד מחברים ביחד. הוא מהווה מינוס משותף.

אני לא יודע איך קבעת שאין לך סטריאו, אבל לא זו הבעיה. כנראה יש לך מגע בין האדום והלבן איפשהו.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

אני בטוח ב 100% שהוא לא מעביר סטריאו. לא קשה להבחין בזה.

אבל אני לא רואה פה מגע בין האדום ללבן פרט לסיכוך.

פורסם

הראייה שלך היא לא כלי מקצועי בדבר הזה. תשתמש בבודק קצרים הנמצא בכל מולטימטר.

פורסם

הדרך הכי פשוטה לבדוק את זה היא פשוט לכוון במחשב את ה-Balance ככה שיוציא רק לרמקול אחד

פורסם
  • מחבר

בדקתי בתוכנה של הכרטיס קול בבדיקה שמשמיעה כל רמקול בנפרד.

אני בטוח שזה זה, כשניתקתי את אחד ה RCA מה line in של המערכת שמעתי רק מרמקול אחד ככה שהמערכת לא משלבת, ועם כבל אחר אני כן שומע סטריאו ככה שזה לא איזו הגדרה במחשב שגורמת לשילוב.

עכשיו שאני נזכר, כן בדקתי גם עם הבלאנס. כרגע זה מחובר עם כבל נורמאלי, הבעיה היא שהוא קצר ואני רוצה לשנות את המיקום של המחשב.

מולטימטר אין לי בבית. אבל כנראה שההלחמה בסדר והפלאג עצמו מקצר.

שיזדמן לי אני אקנה כבל נורמלי מספיק ארוך, וסתם רציתי לבדוק מה גורם לתופעה זה עניין אותי. אין צורך לשבור ת'ראש על כבל של 10 ש"ח.

ZiggMan תודה לך, חידשת לי.

ותמיד חשבתי שבמקרה של קצר זה פשוט לא יעבוד טוב, לא ידעתי שזה ישלב את הסינגל. זה אומר שאפשר לחבר רמקולים לשני מקורות עם מפצל בלי סוויץ ושני המקורות ינגנו ביחד. אני צודק?

מעניין אם זה ככה גם עם אות מוגבר. (אל תדאגו אני לא אנסה :silly:)

בקיצור חפרתי.. תודה לכולם!

פורסם

זה באמת לא בריא למקור שמוציא אות - לקצר לו ערוצים - ולכן כדי להפוך אות סטריאו למונו משתמשים בשני נגדי 15K שמחוברים לשתי היציאות, ומתחברים בצידם השני למוצא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים