עבור לתוכן

בעיה בלינוקס לאחר תקלה באמצע עדכון. עדכון - הבעיה נפתרה, יש בעיה חדשה

Featured Replies

פורסם

קודם כל, אני ממש חדש בלינוקס....

לפני כמה ימים באמצע עדכון של לינוקס 8.04 שהותקן בעזרת WUBI היתה לי איזו תקלה בחיבור אינטרנט של המחשב וסגרתי אותו באמצע העדכון. מאז לא עובדים לי מלא תוכנות (כולל ה-HELP ו-FF) וכשאני מפעיל את סינפטיק מנסה לעדכן עוד פעם מופיעה לי הודעת שגיאה וכתוב שצריך להריץ בטרמינל

dpkg --configure -a

כשאני מנסה להריץ את זה מופיעה לי הודעה שצריך יוזר SUPERPRIVILEGE או משהו כזה. יש רק יוזר אחד במערכת וזה היוזר שלי והוא מן הסתם ADMIN (או איך שקוראים לזה בלינוקס).

אני לא מבין מה הבעיה ואיך לתקן אותה.... :kopfpatsch:

אשמח אם תעזרו לי, אני ממש לא רוצה להתקין את המערכת מחדש..... >:( >:(

פורסם

sudo dpkg --configure -a

זה הפתרון. תוכל להעתיק לי את הודעת השגיאה המלאה? אני רוצה להוסיף את זה לסטיקי

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על העזרה.

אני כבר לא יכול להעתיק את הודעת השגיאה. למעשה, עוד לפני שענית ניסיתי עוד BOOT ךתוך הלינוקס וראיתי שיש שם אפשרות לאיזה RECOVERY MODE. בחרתי אותו, אחרי שהרצתי אותו הכל הסתדר.

מה עושה הפקודה שרשמת?

יש לי בעיה אחרת, ה-FF3 שלוש עובד לאט להחריד באתרים מלאי פירסומות כמו WALLA וגם HWZONE. ראיתי ב-SYSTEM MONITOR שהשימוש ב-CPU הוא באיזור 95% כשאני באתרים הללו!!! הדפדפן זז כל כך לאט שהמסך לפעמים אפילו משחיר!!! אומנם המחשב הוא עם ATHLON XP 2500, אבל הוא עדיין אמור להריץ את FF3 גם עם האתרים הללו בלי למצמץ!! :nixweiss:

פורסם

פשוט תחסום את הפרסומות פלאש :-\

פורסם
  • מחבר

פשוט תחסום את הפרסומות פלאש :-\

כן, חשבתי על זה אבל זה לא פתרון.... במחשב השני שלי (שהוא אומנם OPTERON 170 עם OC) אין את הבעיה הזאת במיוחד ב-FF3. אין סיבה שזה יהיה ככה. :pissed:

חוץ מזה, איך חוסמים את הפרסומות פלאש? בטוח יש תוסף ל-FF בשביל זה, אבל איזה?

פורסם

ADBLOCK

FLASHBLOCK

פורסם
  • מחבר

OK, התקנתי את שתיהן.... פתר את הבעיה, אבל לדעתי זה פתרון ממקום עקום. כמו שאמרתי, הפלאש הזה לא אמור לעשות בעיות כאלו...... :bash:

תודה

פורסם

אין לי מה להגיד לך, אתה יכול לחפש בגוגל כל מני דברים כאלה ואלי מישהו עלה על הבעיה או משהו כזה.

אם זה ינחם אותך, אתרים שיש בהם הרבה פרסומות פלאש (YNET WALL) גם אצלי, על המקבוק איטיים

פורסם

דימה אז התקנת דרך WUBI כמו שאמרתי לך? :D

כל דבר שאתה צריך להריץ בלינוקס דוקר בד"כ הרשאות root שבשביל זה בא הפקודה sudo כדי להריץ את אותה הפקודה עם ההרשאות האלו

מצד שני אתה יכול פשוט לרשום פעם אחת

sudo su

ואז כל הדרך תהיה עם הרשאות root.

כבר ביצעת mount לכונן NTFS? :)

פורסם
  • מחבר

דימה אז התקנת דרך WUBI כמו שאמרתי לך? :D

כל דבר שאתה צריך להריץ בלינוקס דוקר בד"כ הרשאות root שבשביל זה בא הפקודה sudo כדי להריץ את אותה הפקודה עם ההרשאות האלו

מצד שני אתה יכול פשוט לרשום פעם אחת

sudo su

ואז כל הדרך תהיה עם הרשאות root.

כבר ביצעת mount לכונן NTFS? :)

אהלן

כן, התקנתי, וכבר מזמן. אבל לא יוצא לי להתעסק עם זה יותר מידי כי .........פשוט ככה. חוץ מזה, המחשב שהלינוקס מתקן בו היה לא כל כך תקין בזמן האחרון.

לגבי כונני NTFS, לא הבנתי מה הבעיה..... אני לפחות יכול לראות אותם ולגשת אליהם מתוך לינוקס. עדיף שתסביר לי איך משתפים כוננים או ספריות ברשת ביתית.

ולגבי SUDO, את זה כבר הבנתי בעצמי :)

אני בתהליכים עכשיו להרכבת שרת ICS שיריץ לינוקס ואליו יחוברו שני מחשבים ברשת ביתית. כדאי בכלל לעשות את זה?

פורסם

למה להסתבך עם ICS כל כך רגיש? אתה מבין שזה יחייב עבודה תקינה של אותו מחשב כל הזמן בשביל שתי המחשבים האחרים והפוך אותו בעצם לשרת מבלי שהוא/אתה תרצו?

תקנה נתב רגיל ותחסוך לעצמך כאב ראש ;)

מה בדיוק אתה רוצה לשתף?

פורסם
  • מחבר

לא לא, אני ספציפית רוצה ICS, לא רוצה נתב. אני מבין שהמחשב ההוא יהפוך לשרת, אין לי בעיה עם זה.

אני רוצה לשתף תיקיות בלינוקס.

פורסם

אין ממש קשר בין שיתוף תיקיות (SAMBA)

לבין ICS (IPTABLES)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים