עבור לתוכן

בעיית רעשים עם פוג'י F100

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי בעיה עם המצלמה הנ"ל.

כל תמונה שאני מצלם איתה יוצאת עם רעשים בלתי נסבלים.

ניסיתי כמובן לשחק עם המגה פיסקל ועם הISO (ב12 מגה פיקסל עברתי בין ISO 400/800/1600/3200 - שינה טיפה אבל עדיין לא שיפר את התמונה המגורענת).

מישהו יכול לכוון אותי לכיוון הבעיה? אני לא מומחה לצילום בכלל, אך אני משער שהבעיה היא לא במצלמה אלא בהגדרות שלה..

צירפתי תמונה לדוגמה, מצטער על הגודל המטורף הזה (ההגדרות בצילום היו על 12MP ISO3200 - זה בסדר?)

אגב, עשיתי לתמונה resize ל 1600x1200 אבל היא נראית אותו הדבר גם במקור..

dscf0108eq3.th.jpg

תודה מראש לעוזרים :)

פורסם

למינימום רעשים אתה צריך לבחור ב ISO כמה שיותר נמוך (עדיף עד 400 ) החסרון שאתה צריך לדאוג לתנאי תאורה טובים.

התמונה נראית לי לא רעה בכלל בשביל ISO 3200

תנסה לצלם מחר בבוקר ב ISO נמוך אם עדיין התמונה מגורענת אז יתכן ויש בעיה במצלמה וכל מה שנשאר זה להפעיל אחריות. (לי היתה בעיה עם F30 המצויינת - לפעמים קורה)

---עריכה----

אם בכל זאת אתה נאלץ לצלם בתנאי תאורה חלשים ואתה מעלה לISO 800 ומעלה רצוי להוריד ל 6MP

פורסם

הפתרון פשוט מאוד - צלם באותם תנאים ובאותו ISO עם מצלמה קומפקטית אחרת ואז תשווה ;)

פורסם

מה שהוא אמר ^^^.

אני מתקשה להאמין שהתמונה צולמה ב-ISO 3200 במצלמת חיישן קטן. חבל שה-EXIF נמחק.

random_x, זאת איכות פשוט מעולה, גם ב-DSLR רואים רעש ב-3200 (אם כי פחות). אבל כמו שאמר אורן אם תשווה למצלמות אחרות תבין ששלך ממש טובה בתחום הזה.

פורסם

WOW

זה צולם ב 3200?!

תוצאה מעולה ;D

יחסית ל S6500 שלי אפילו זה נראה מעולה...

אתה לא יודע כמה אתה צריך להיות מבסוט.

כמו שאורן אמר - פשוט תנסה לצלם באותו מצב עם כל מצלמה אחרת (שהיא לא ה F30) ;)

מדהים לאן ה P&S של פוג'י הגיעו.

נ.ב

יש לך מייצב תמונה,

אל תפחד לצלם בISO הכי נמוך כל עוד הזמן חשיפה לא יורד מ 1/20, נניח.

רק תהיה יציב, ותעשה את זה רק בצילום של נושאים סטאטיים ובלי זום :P

פורסם

LOL

לא הייתי קורא לזה בעיית רעשים.. יותר בכיוון של "מתנה משמיים".

תהיה גאה בקומפקטית שלך, יש לה חיישן סופר דופר :)

פורסם

רועש אבל בהחלט בגדר הסביר אפילו מעולה ל 3200...לפחות לתמונה שרואים..

ISO בדרך כלל מומלץ לתת קרופ ואז באמת אפשר ליראות עד כמה זה רועש

וצלם עם מצלמה אחרת אם אפשר ותשווה קרופ עם קרופ (כמובן אותו חלק בתמונה משני המצלמות)

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על התשובות

אז ככה, קודם כל מסתבר שבזמן הצילום המצלמה הייתה מוגדרת על (AUTO ISO (3200 כך שכנראה הISO נמוך יותר..

קיצור אני אפסיק עם ה3200 הזה, אני מבין שככל שיש יותר אור ככה צריך פחות ISO?

אגב, יש לי ארבעה מצבים של AUTO ISO במצלמה (400/800/1600/3200), כל עוד אני מצלם בסביבה מוארת יחסית אני צריך להיות על (AUTO ISO (400? או שגם ב (AUTO ISO (3200 הוא ידע לצלם לי כמו שצריך כשיש תנאי תאורה טובים?

נ.ב. ל imageshack ניתן להעלות רק עד מגה וחצי לכל קובץ, יש אתר שאני אוכל להעלות אליו תמונות עד 4 מגה ושלא יעשה להם resize?

תודה רבה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים