עבור לתוכן

-צריך עזרה- איבוד צבע בחיבור המחשב לטלוויזיה ברזולוציה טבעית

Featured Replies

פורסם

אז ככה דבר ראשון תודה לכפרות שיעזרו לי ... (אני מקווה לא לצאת מיובש פה)

אוקי נתחיל בבעיה שמשגעת אותי יומיים:

יש לי טלוויזית LG מדגם 37LC7

וכרטיס מסך nvidia GeForce 6600LE (לא כמו במפרט בצד)

LE לימטד כזה מעפן 256 מגה.

קניתי כבל DVI to HDMI באורך 15 מטר, העברתי את הכבל מהמחשב לטלווזיה.

עדכנתי את הדרייברים לגרסא 175.

בחרתי ברזולוציה 1360X768

בשביל המסך טלוויזיה, וקרה דבר מאוד מוזר, הצבעים שעוברים בטלוויזיה מאוד חיוורים, כאילו איבדו חלק מהעומק שלהם, הדבר שאני יכול להקביל את זה אליו זה כאילו מ32 סיביות זה הופך לפחות מזה, למרות שזה מוגדר על 32... ברזולוציות אחרות זה לא קורה, כלומר ברזולוציות שבהם חלק מהתמונה נחתכת רואים את הצבעים מצוין. הדבר קורה גם ברזולוצייה 1280X768, ב1024X768 וב800X600.

אני לא יודע אם זה קשור אבל דגם מסך המחשב שלי הוא DELL E196FPI

פורסם

יכול להיות שהכבל גורם לזה, ככל שהוא יותר ארוך ובמקרה הזה (15מ') אתה אמור לדעתי לאבד מהאיכות ולפעמים אי אפשר לראות בכלל.

אני מציע לבדוק על הרוזולוציה הזאת עם כבל זה קצר יותר כשהמחשב לידה ולראות אם הכבל הוא הבעיה.

במקרה והכבל הוא הבעיה ואתה חייב 15מ', תנסה להתפשר על אורך, או לנסות להשיג אחד עם מגבר (יקר יותר).

במקרה והוא לא, אין לי תשובה, אני לא עד כדי כך מתמחה בתחום הזה.

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק מה שניסיתי להבהיר, הבעיה היא לא האורך בגלל שברזולוציות גבוהות יותר התקלה לא מתרחשת, רק כאשר הרזולוציה טבעית / התמונה שלמה[br]פורסם בתאריך: 24.06.2008 בשעה 01:59:47

אוקי אז גילינו את הבעייה, הבעיה היא שהמוכר במחסני חשמל החליט לעבוד עליי ומכר לי דגם פחות מתקדם של הטלוויזיה, ללא תמיכה ברזולוציה טבעית של המסך עצמו. יש תמיכהה בכניסת הVGA לרזולוצייה טבעית, בHDMI לא.

הוא טען שההבדל במחיר הוא אך ורק ביבואן, י. שלום לעומת ח"י.

אני הולך להתעמת איתו מחר... נא לא לנעול את הדיון אני אמשיך לעדכן...

פורסם

אם אתה רוצה שיתייחסו אליך באמת ולא יזלזלו בך, אל"תתעמת איתו"

פנה למנהל הסניף, בשקט ורוגע, תסביר לו את המקרה במילים יפות ותאמין לו הוא צ'יק צ'אק ייסתדר איתך...

אם תבוא כמו ערס ותצעק בכל החנות, אתה סתם תוריד להם תחשק,והם לא יעזרו לך...

רגע, במועד הקנייה היית מודע לכך שאתה קונה דגם מסורס?

כי אם כן, זו בעיה שלך ואף אחד לא חייב לך כלום...

פורסם
  • מחבר

ממש לא הייתי מודע, המוכר אמר שזו בדיוק אותה טלוויזיה.

אני ממש לא ערס ולא הולך לצעוק שם.

היום התקשרתי ביקשתי לדבר עם מנהלת הסניף, פעם אחת אמרו לי שהיא לא נמצאת אז אמרתי להתראות, אח"כ התקשרתי ואמרו לי שהיא בטלפון, (מאוד בוגר) אז זרמתי לשיחה עם מי שענתה לי, שלא הפסיקה להתווכח איתי שזה בדיוק אותו דגם, אז היא סיכמה איתי שהיא שולחת אליי טכנאי שייבדוק את הטלווזיה ולמה היא לא מראה את השידור ברזולוציה הזאת שלפי מה שהיועץ של החנות אומר אמור לעבוד, אבל בינינו מה הוא יודע... מבחינתי אם הטכנאי מצליח לגרם לזה "לעבוד" זה סבבה, אבל כמובן שהוא לא יצליח, ואז נראה מה היא תגיד לי...

בכל מקרה ידי ממש על העליונה והיא מבינה ממש שהיא במצב שהיא צריכה לעזור לי, למרות שהיא הייתה ממש חוצפנית והתחילה לההכניס לי מילים לפה ולזלזל בהבנה שלי, תוך כדי זה שהיא אומרת שהיא לא מבינה כלום. טלפניות...

פורסם

לא קראתי לך ערס, חס וחלילה

אני רק אומר שלא תתנהג כמו אחד כזה...

אני משער שאם הוא לא יצליח לפתור תבעייה הוא יגיד שהבעיה במחשב שלך...

פורסם
  • מחבר

בגלל זה אני אביא עוד מחשב עכשיו... תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים