עבור לתוכן

"למוטב בילבד" ?

Featured Replies

פורסם

מזאת אומרת כשעל צ'ק רשום "למוטב בילבד"?

פורסם

זה אומר שהצ'ק לא סחיר, כלומר רק מי ששמו רשום בשדה של "לכבוד" על ההמחאה, זכאי להפקידה.

פורסם

למה זה טוב?

פורסם

למה זה טוב?

שאם אתה רושם למישהו צ'ק והוא נופל לידיים הלא נכונות הם לא יוכלו להפקיד אותו.

פורסם

רשום למוטב בלבד ולא "למוטב בילבד"

וכמו שאמרו פה המטרה היא שרק מי שעבורו נרשם הצ'ק יוכל להפקיד אותו.

זה מונע העברת הצ'ק שלך לשוק האפור שאח"כ יכולים לחגוג עליו ועליך

פורסם

שאם אתה רושם למישהו צ'ק והוא נופל לידיים הלא נכונות הם לא יוכלו להפקיד אותו.

לא בדיוק,

מצב מהחיים:

קניתי בחנות טלווזיית פלאזמה ב-10K ש"ח, שילמתי בהמחאה, לא רשמתי עליה "למוטב בלבד", בחנות הבטיחו לי שיספקו לי את הטלווזיה בתוך כשבוע.

אחרי שבועיים כששלא שמעתי שום דבר מהחנות, ניגשתי לשם וראיתי שהיא פשטה את הרגל.

טוב נו, הלכתי לבנק וביטלתי את הצ'ק.

אחרי חודש אני מקבל מכתב מההוצאה לפועל (זה במקרה הטוב, במקרה הרע אני אקבל "ביקור אישי" מנציגו של אלפרון), שאני חייב לגוף שאפילו לא שמעתי עליו ובטח שלא עשיתי איתו עסקים, עשרת-אלפים שקל.

מסתבר, שלפני שהחנות פשטה את הרגל, בעל החנות "מכר" את ההמחאה שלי (כאמור ע"ס עשרת-אלפים שקלים) ב-5000 שקלים אותם בעל החנות קיבל במזומן.

אותו גוף, הולך עכשיו לבנק ומפקיד את הצ'ק, אחרי יומיים הצ'ק חוזר (מן הסתם, כי ביטלתי אותו כשלא קיבלתי את הסחורה).

עכשיו, יוצא מצב שאני חייב למישהו שאני לא מכיר עשרת אלפים שקל, ולא יעזור שום הסבר שלא קיבלתי את הסחורה.

אם הייתי רושם על ההמחאה "למוטב בלבד", בעל החנות הפושט את הרגל לא היה יכול למכור את ההמחאה שלי ולכן הייתי יכול לבטל אותה ללא בעיות.

מבין?

(רשמתי את ההודעה בגוף ראשון, מקרה כזה כמובן שלא קרה לי)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה!

פורסם

עצה שלי, תזמין תמיד צ'קים עם למוטב בלבד מראש.

פורסם

ויש עוד להיזהר ממי שנותן לך עט לחתום על ההמחאה. שכן יש את הPILOT FRIXION שניתן למחיקה

וככה ליצור אפילו עוד יותר בעיות.

פורסם

בנוסף על האמור לגבי "למוטב בלבד"

יש צורך לכתוב שלמו ל ....

ולא שלמו לפקודת ...

פשוט להזמין צ'קים כאלה או למחוק את המלה פקודת ולחתום ליד.

אחרת המוטב יכול לחתום מאחור ועדיין להסב את הצ'ק.

וההגנה האחרונה היא קרוס, שני קווים אלכסוניים על הצ'ק - בד"כ ביניהם כותבים למוטב בלבד. זה נועד להבטיח שהצ,ק יופקד בחשבון ולא ימשך במזומן.

פורסם

או שפשוט לא להשתמש בצ'קים. זה מתכון בטוח לבעיות.

פורסם

אני אישית לא משתמש בצ'קים בשימוש שוטף (חוץ מלוועד הבית ולשכר-דירה שדורשים 12 צ'קים מראש), בגלל שזה לא נוח, ומעצבן לכתוב צ'ק על כל קנייה, יותר קל לשלם בכ.אשראי.

מבחינת בעיות שעלולות להגרם לך משימוש בצ'קים, רוב בעלי העסקים יחששו לקבל צ'קים הרבה יותר מהלקוח שיחשוש לתת אותם.

ככול שעובר הזמן, יותר ויותר עסקים מסרבים לקבל צ'קים בכלל.

פורסם

מסכים. תכל'ס השימוש היחיד בצ'ק זה העברות כסף פרטיות - שכר דירה, קנייה של מוצרים יד שנייה וכד'. את פנקס הצ'קים שלי אני בכלל משאיר בבית תמיד.

פורסם

נוח גם לשלם חשבונות בצ'קים-חשמל בזק וכאלה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים