עבור לתוכן

יש לי כרטיס מסך 8800GTS G80, רוצה לעשות SLI, 8800GTS G92 יעבוד?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי את הכרטיס מסך 8800GTS עם הליבה G80.

אני רוצה לעשות SLI אבל לא ניתן להשיג את אותו כרטיס מסך כמו שלי, רק8800GTS עם הליבה G92.

האם אני יכול לעשות איתם SLI או שאני יצתרך לקנות G80 יד שניה?

פורסם

שאלה מעניינת. לא מצאתי תשובה ברורה ברשת, אבל כנראה שלא תוכל לעשות דבר שכזה, מאחר והליבות שונות אחת מהשנייה.

הרי נאמר ש-SLI יעבוד כל עוד הליבות זהות - זה כמעט התנאי היחידי ל-SLI (כמובן שצריך כרטיסים ולוח תואמים SLI).

האמת, בכלל קשה לי להמליץ לך SLI כאשר הכרטיס שלך עם 320mb "בלבד".

ז"א, גם אם תשלב איתו למשל 8800GTS 640mb G80 , עדיין זכרון הכרטיסים הכולל יעמוד על 320mb (הנמוך מביניהם) וזה בהנחה שבכלל תצליח.

ה-SLI הכי "כדאי" שאתה יכול לעשות זה להביא עוד 8800GTS 320mb - (זהה לשלך מבחינת הליבה\זכרון)

אני במקומך הייתי מוותר (בגלל זכרון נמוך שיגביל אותך ברזולוציות+פילטרים)

מה שהייתי עושה זה רוכש כרטיס חדש ואז משאיר את ה-GTS בסלוט השני כך שיהיה כרטיס PhysX יעודי - זה לא SLI ולכן תוכל לשים 2 כרטיסים שונים.

אומנם אתה לא יכול לעשות דבר כזה כרגע, אבל לפי מה שאומרים זה יתאפשר בשבועות הקרובים, לכל הכרטיסים מסדרה 8 ומעלה.

או שתמכור את ה-GTS :)

פורסם

רגע, אם הוא קונה 8800GTS עם 640 מגה. ומגדיר אותו על מאסטר. אז הזכרונות ישתמשו בזכרון שלו לא?

(כאילו בSLI הכרטיסים משתמשים בזיכרון של אחד הכרטיס אז אם ה640 יהיה מסטר הם ישתמשו בו)

נ.ב

ראיתי הרבה שמוכרים את הכרטיסים עם הG80 ביד שנייה (או בTRADE ZONE) אתה מוזמן לחפש.

פורסם

זה לא משנה מי המאסטר ב-SLI - אין כזה דבר. הכרטיסים יעבדו עם זכרון משוכפל - Cloned. כל אחד מהכרטיסים צריך את אותו המידע בזכרון שלו.

אם אחד 640 ושני 320, הוא יהיה חייב לעבוד על 320. (ושוב, זה בכלל בהנחה שזה יעבוד - צריך לבדוק באינטרנט, אבל אין טעם לדעתי)

פורסם
  • מחבר

שאלה מעניינת. לא מצאתי תשובה ברורה ברשת, אבל כנראה שלא תוכל לעשות דבר שכזה, מאחר והליבות שונות אחת מהשנייה.

הרי נאמר ש-SLI יעבוד כל עוד הליבות זהות - זה כמעט התנאי היחידי ל-SLI (כמובן שצריך כרטיסים ולוח תואמים SLI).

האמת, בכלל קשה לי להמליץ לך SLI כאשר הכרטיס שלך עם 320mb "בלבד".

ז"א, גם אם תשלב איתו למשל 8800GTS 640mb G80 , עדיין זכרון הכרטיסים הכולל יעמוד על 320mb (הנמוך מביניהם) וזה בהנחה שבכלל תצליח.

ה-SLI הכי "כדאי" שאתה יכול לעשות זה להביא עוד 8800GTS 320mb - (זהה לשלך מבחינת הליבה\זכרון)

אני במקומך הייתי מוותר (בגלל זכרון נמוך שיגביל אותך ברזולוציות+פילטרים)

מה שהייתי עושה זה רוכש כרטיס חדש ואז משאיר את ה-GTS בסלוט השני כך שיהיה כרטיס PhysX יעודי - זה לא SLI ולכן תוכל לשים 2 כרטיסים שונים.

אומנם אתה לא יכול לעשות דבר כזה כרגע, אבל לפי מה שאומרים זה יתאפשר בשבועות הקרובים, לכל הכרטיסים מסדרה 8 ומעלה.

או שתמכור את ה-GTS :)

אבל בנצ'מרקים מראים שכרטיס פיזיקה מוריד מהFPS לא?

ד"א אם הלוח אם שלי תומך בCF, הוא תומך גם בSLI?

פורסם

כרטיס פיזיקה יעודי יכול להוריד FPS מאחר והערך המוסף לא רק מורגש מהבחינה הפיזית, אלא גם נראה\מרונדר בכל תמונה - לדוגמא, אם הרבה יותר חלקיקים נזרקים לאוויר לאחר פיצוץ, כרטיס המסך צריך לרנדר עוד פוליגונים, כאשר ללא כרטיס הפיזיקה בכלל לא יוספו הפוליגונים לתמונה (ואז הכרטיס מסך מתאמץ פחות)

אני מניח שאם יהיה לך כרטיס חזק, ההשפעה השלילית של תוספת התוכן כתוצאה משימוש בכרטיס פיזיקה יעודי תהיה מזערית לעומת ההשפעה החיובית על המשחקיות. אני לא רואה בעייה אם יהיה לך כרטיס מסך עוד יותר חזק ממה שיש לך עכשיו.

אני כן רואה בעייה אם משתמשים בכרטיס אחד גם לגראפיקה וגם לפיזיקה (דוגמאת הכרטיסים החדשים שהושקו בימים אחרונים)

שאז זה גם תוספת תוכן וגם חלוקת משאבי הכרטיס לפיזיקה וגראפיקה.

אולם, במידה והכרטיס מספיק חזק לעומת דרישות המשחק, או לא מנוצל במלואו - זה יכול לעבוד טוב.

לגבי השאלה השנייה - לא. זה או לוח SLI או לוח CF.

פורסם

אני מציע לך למכור את ה8800GTS ולקנות את ה-4870 שיצא.

פורסם

כן הא? הלוח שלו אפילו לא תומך SLI איזה בזבוז זמן :kopfpatsch:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים